La candidata de la llista de Valents, Eva Parera, denuncia que el govern municipal ha instal·lat els radars als entorns escolars “amb l’excusa de protegir-los”, però que en realitat “estan pensats per recaptar i tornar a posar la mà a la butxaca dels ciutadans”. La formació critica amb duresa el model de mobilitat de Colau. “No podem tenir la Barcelona dels 30 quilòmetres per hora, dels 54 radars, del peatge urbà de quatre euros. És una persecució claríssima a tots els ciutadans que es mouen per la ciutat en vehicle privat”, ha assenyalat Eva Parera.

Com a alternativa al model actual, Valents proposa augmentar la presència de la Guàrdia Urbana i d’agents cívics al voltant de les escoles i instituts perquè els radars “no protegeixen la integritat dels nens”. També demanen aprofitar els espais disponibles als accessos de la ciutat per habilitar aparcaments dissuasius, com a l’extrem de la Diagonal, a la Zona Universitària.

Parera, sobre Collboni: “Credibilitat zero” 

Durant l’acte, la cap de llista també ha aprofitat per carregar contra Collboni, després que hagi dit que no farà alcalde ni Trias ni Colau. Parera no es creu que el socialista no doni suport a Ada Colau perquè ja ha format govern amb els comuns en el darrer mandat: “Està governant amb ella des de fa vuit anys, per tant, credibilitat zero“. També ha demanat als socialistes que deixin de “contemporitzar amb l’independentisme”. L’alcaldable de Valents ha afegit que concorre a les eleccions municipals del 28-M per ser alcaldessa: “Jo no surto a perdre, no jugo en segona divisió, jugo en primera divisió”.

Demana la dimissió del síndic de Barcelona

Parera ha carregat durament contra el síndic de Barcelona, David Bondia, per les declaracions que va fer dijous sobre les ocupacions de la plaça de la Bonanova: “Són absolutament inacceptables, no es pot justificar l’ocupació il·legal“. Per tot plegat, n’ha demanat la dimissió: “Creiem que no representa els veïns, sinó que és una extensió dels comuns i de les seves polítiques, i no ens podem permetre un síndic partidista que apliqui la ideologia dels qui avui estan governant”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?