Nou albirament de balenes davant de la costa barcelonina. En unes imatges captades per un veí de l’Eixample i tripulant d’una embarcació, Joan Albà, es pot veure una balena navegant rumb al sud. Albà ha explicat a betevé que van fer una sortida amb vaixell aquest diumenge, 12 de maig, amb el Club de Navegació Mas Navega del Port Olímpic. “La mar estava planíssima i amb poc vent. De cop ens vam trobar amb la balena”, afirma. En un principi els va semblar que era un grup de cetacis, però només van observar-ne clarament un.

“Ha estat excepcional”

“La vam veure al canal d’entrada dels bucs a Barcelona. El punt exacte és a la boia November, a unes tres milles com a màxim de la línia de costa”, relata Albà. “Ha estat excepcional. Mai havíem vist balenes a la costa de Barcelona. Sí dofins, peixos lluna i tortugues”, detalla. “Com que va ser únic, la vam seguir durant una hora a vela”, explica.

El cetaci és un rorqual i, segons Albà, era més gran que la seva embarcació, que fa 10 metres.

Més albiraments a Barcelona

Fa unes setmanes, a l’abril, hi va haver un albirament rècord de cinc rorquals a la costa de Barcelona. A Barcelona s’han registrat altres imatges espectaculars. És el cas de Julia Gostischa, la fotògrafa que acompanya les rutes del Ría de Ferrol, qui va captar el moment en què un rorqual feia un salt a unes 10 milles de la costa barcelonina. Això va ser el maig del 2022.