El cablejat de l’ascensor inclinat de Ciutat Meridiana s’ha desplomat aquest dimecres. El tub amb l’alimentació elèctrica de la instal·lació ha cedit, tal com va passar ara fa dos anys, i ha fet que alguns usuaris hi hagin quedat atrapats a dins. L’avaria s’ha produït poc abans de les 8 h. En el moment de l’incident, hi havia una dona amb dos menors a l’interior, que haurien quedat atrapats uns 25 minuts. Els Bombers de Barcelona s’han traslladat al lloc dels fets i han evacuat els passatgers atrapats.

Segons alguns testimonis, en el moment de l’incident s’ha sentit un soroll molt fort. Les mateixes fonts expliquen que no hi ha hagut ferits, fet que ha confirmat l’Ajuntament. Això sí, una noia ha vist com queia la mànega a poca distància seva, mentre baixava per les escales. Un altre veí, en Joaquin Gallardo, denuncia que aquest ascensor és un perill: “Algun dia si cau el cable així pot matar algú. Queda clar que li falta manteniment”, afirma.

L’ascensor, que té una vintena d’anys, no agrada gaire al veïnat, que prefereix que se substitueixi per escales mecàniques o bé per algun sistema més fiable.

Ciutat Meridiana ascensor inclinat avariat

L’Ajuntament revisa la infraestructura

L’Ajuntament de Barcelona valora les causes de l’avaria i està revisant la infraestructura. Segons el districte de Nou Barris, els sistemes d’emergència han funcionat correctament i l’ascensor s’ha aturat sense provocar cap situació de perill per a les persones que es trobaven a dins en el moment de l’avaria. La subjecció, especifiquen els tècnics, no s’ha vist compromesa en cap moment. Pel que fa a la reparació, no poden especificar terminis, però parlen d’unes setmanes.

Un ascensor amb diverses incidències

L’ascensor connecta la part alta de Ciutat Meridiana amb la plaça Roja, que enllaça amb els principals busos i l’estació de Rodalies. A l’inrevès, connecta amb l’única estació de metro del barri. Tal com expliquen alguns usuaris del servei a betevé, feia dies que l’ascensor no funcionava i en fa pocs que s’havia tornat a posar en marxa, concretament el 10 de maig. També diuen que a l‘abril de 2022 hi va haver una avaria molt semblant. En aquell cas, segons fonts municipals, les causes van ser un acte vandàlic: hi van trobar una pilota sota l’ascensor.

La història dels ascensors de Ciutat Meridiana ha estat plena d’incidències i queixes dels veïns pels problemes constants en el funcionament. Un dia després de l’estrena de l’aparell inclinat, després d’una llarga aturada tècnica per millorar-ne el funcionament, ja es va avariar. Els Bombers van rescatar tres persones que van quedar atrapades en un altre ascensor l’octubre del 2021.

ascensor inclinat ciutat meridiana barcelona