Les claus de campanya és un dels continguts exclusius del butlletí diari d’informació sobre les eleccions municipals a Barcelona. Si t’hi vols subscriure, ho pots fer d’una manera molt senzilla.

El cinquè capítol de les claus de campanya elaborat pel responsable de política municipal de betevé, Marc Garcia, parla sobre com les ocupacions s’han colat en els discursos d’alguns candidats a les eleccions municipals 2023 de Barcelona. Ciutadans, el PP i Valents han parlat dels blocs ocupats a la Bonanova quan falten poc més de 48 hores per a l’inici oficial de la campanya.

La candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, Anna Grau, ha convertit les finques d’El Kubo i La Ruïna en un punt de pelegrinatge setmanal per demanar que es desallotgin i ha convidat la resta de partits a protestar a les portes dels dos blocs.

Més moderació o crida a no fer electoralisme

Qui no hi va, però sí que va picar la porta dels ocupants en el passat, és la candidata de Valents, Eva Parera. Ara, l’alcaldable denuncia electoralisme dels seus rivals, tot assegurant que qui ara es manifesta contra els ocupants dels blocs “fa dos mesos no sabien què era El Kubo”. Demana no fer campanya amb aquesta qüestió.

Per altra banda, el candidat del PP, Daniel Sirera, tampoc no s’ha deixat veure pels blocs de la Bonanova, però sí que es va fer la foto de campanya a Can Vies. El popular ha optat per un perfil més moderat i ha enviat una carta a l’alcaldessa, Ada Colau, en què li retreu inacció i li reclama fer de mediadora per posar fi a l’ocupació.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?