L’alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú a la reelecció a les eleccions municipals del 2023, Ada Colau, ha acusat el cap de llista del PSC, Jaume Collboni, d’acostar-se a Xavier Trias, el cap de llista de TriasxBCN. Des d’una atenció a mitjans a l’avinguda Diagonal, davant d’una parada del Trambesòs, Colau ha alertat que “tothom té la impressió que el senyor Collboni està obrint la porta a un pacte de govern amb Trias”, i ha posat dos exemples que els apropen.

D’una banda, la líder dels comuns ha recordat que Collboni és partidari d’ampliar l’aeroport del Prat, “una qüestió que l’uneix a Trias”, i, de l’altra, que també “ha parlat d’aturar les obres de la segona fase del tramvia”, com ho vol el candidat de TriasxBCN. L’alcaldessa i candidata a la reelecció ho ha assegurat just després del primer debat entre alcaldables de la campanya electoral, on Jaume Collboni ha assegurat que no farà alcalde ni Trias ni Colau.

Demana a Collboni aclarir amb qui vol governar

Precisament en referència a aquestes declaracions, Ada Colau ha retret al socialista que “fer veure que algú podrà governar en solitari és mentir a la gent” i, per això, li ha demanat que digui amb qui faria acords de govern: “Si no es diu amb qui es volen fer pactes, s’està ocultant informació a la gent”. Des de l’acte a l’avinguda Diagonal, Colau també s’ha vantat de ser l’única candidata capaç de teixir un acord amb ERC i el PSC “perquè mirin cap a l’esquerra i no cap a la dreta i Junts”, com assegura que ja han fet durant l’últim mandat.

La candidata a la reelecció també ha advertit, al costat d’altres membres de la llista de BComú (entre els quals, l’actual tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz), que la seva candidatura és l’única que pot garantir que la connexió del tramvia per la Diagonal culminarà el proper mandat fins a Francesc Macià: “Amb nosaltres ha començat i nosaltres l’acabarem”. També ha refermat el compromís dels comuns en l’aposta per mantenir la rebaixa del transport públic.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?