Més de 20.000 persones han omplert el passeig de Lluís Companys per gaudir de la Trobada Nacional de Gegants. Tot i el cel amenaçador, quatre cercaviles de gegants han passejat per alguns espais emblemàtics de la ciutat com el Parc de la Ciutadella, el monument a Rafael Casanova, el Born i l’Estació del Nord.

La trobada de celebració del sisè centenari de gegants a Barcelona ha acabat amb una imatge històrica: el ball conjunt de totes les colles, i n’hi ha que fins i tot són de fora del territori català.

Una celebració sense precedents

Els Gegants de la Ciutat i les colles de Barcelona han fet d’amfitrions d’una jornada que ha fet història a Catalunya en convertir-se en la trobada més gran que s’ha fet mai, amb la participació de 200 colles. Una trentena menys de les previstes per les condicions meteorològiques.

Les celebracions continuaran durant les Festes de la Mercè, amb la visita de diverses colles d’Europa i Espanya per la Trobada Internacional de Gegants. Un mes més tard, a l’octubre, s’ha programat una mostra de gegants centenaris i històrics de Catalunya, que extraordinàriament ballaran fora de les seves poblacions, i el Congrés Geganter, amb xerrades, taules rodones i ponències.

Els Gegants del Pi, presents a la trobada

El Mustafá i l’Elisenda eren una de les figures més esperades a la ballada d’aquest diumenge, després de l’accident que van tenir a Girona. En un primer moment semblava que es perdrien la trobada, però després d’una setmana de feina en un taller de Solsona, els Gegants del Pi han aconseguit recuperar-se a temps per a la trobada.