El confinament ha posat a prova el nostre enginy i el nostre talent artístic, ja sigui cantant als balcons, fent vídeos de Tik-Tok, penjant mems graciosos o reflexions sobre el que suposa estar tancats a casa. Un altre àmbit que s’està treballant força aquests dies, sobretot per part dels professionals de l’audiovisual, és el de les websèries. I la raó és ben senzilla: per fer una websèrie “només” (subratllem les cometes) cal un parell d’actors, un escenari i una càmera. Elements tots ells que podem trobar en una casa en confinament. I també cal un guió, és clar…

‘Atrapats aquí’

Els Amics de les Arts havien de publicar el seu nou disc quan es va decretar l’estat alarma i el confinament. Mentre s’esperen a tornar a la carretera, els tres membres actuals de la formació han improvisat una websèrie des de les seves respectives cases. A ‘Atrapats aquí’, Dani Alegret, Joan Enric Barceló i Ferran Piqué parlen una mica de tot, i tot ho parlen a la càmera.

‘Els Pera confitats’

Joan Pera estava representant ‘El pare de la núvia’ al Teatre Condal. El seu fill Roger era a l’Aquitània Teatre amb la comèdia ‘Orgasmos’. Tots dos han hagut de suspendre funcions per la quarantena, però resulta que estan confinats junts. Quina millor ocasió per fer plegats una websèrie còmica, amb què fer més fàcil aquesta època?

‘2021’

L’actriu Ann Perelló i el guionista Pau Escribano estan passant la quarantena plegats a la població mallorquina de Can Picafort. Allà, per matar les hores, han ideat una websèrie en què es relacionen amb els seus “jo” del futur; concretament, del 2021, quan la població ja fa un any que és confinada i li està agafant el gust. Ideal per fer-nos a la idea que la cosa encara trigarà.

‘Cálico Electrónico’

A veure, fans del superheroi panxut i barroer, no ens entusiasmem. No és que Cálico Electrónico hagi publicat una nova temporada, però sí que el mític personatge d’internet ha trencat el seu silenci de cinc anys per avisar-nos dels riscos del coronavirus. Una bona oportunitat per recuperar les aventures d’un dels individus més divertits del paisatge internauta estatal.

‘En Quarantena’

Una parella, l’Enric i la Mariona, estan decidint qui anirà a casa de l’altre per passar el confinament quan des del Govern s’anuncia l’estat d’alarma. Com que viuen a ciutats diferents, cap d’ells es pot desplaçar i, per tant, hauran de passar la quarantena separats. Si voleu veure com evoluciona la seva relació a través de les seves videoconferències, no us perdeu aquesta divertida sèrie realitzada a quatre mans entre els actors Roger Julià i Nesa Vidaurrázaga.

‘Cuántos días quedan’

Segurament és una de les preguntes més repetides des que va començar la crisi: “Quants dies queden?”. El rubinenc Ignasi Muñoz se’n va anar a viure a Madrid, i allà està passant la quarantena, confinat amb l’actor David Balart i amb la seva companya de pis, la Claudia. Junts, han ideat aquesta websèrie sobre tres joves que passen els dies tancats a casa, esperant que passi el coronavirus.

‘Cuarentena’

Cinc joves youtubers de Toledo passen junts com poden la quarantena. Sembla un acudit però no ho és: es tracta de la situació en què viuen Dece, Ivax, Jajalex, NickSaurus i Javi Ros, i que els ha servit com a material per a una websèrie. El més curiós és que cadascú d’ells grava una part del capítol des de la seva habitació, al marge dels altres, i cal veure tots els vídeos que pengen als seus canals per entendre la totalitat de la història.

‘Coronavideos’

La productora El Terrat ha elaborat una websèrie, amb episodis autoconclusius, que retrata situacions més o menys quotidianes que s’han vist afectades per la quarantena. Cada dilluns, dimecres i divendres a les 18 h pengen un nou capítol al seu canal de YouTube.

 

Les sèries de betevé

A banda de les websèries que han nascut amb el coronavirus, us recordem que a betevé tenim unes quantes propostes per a vosaltres, que podeu recuperar al nostre web i al nostre canal de YouTube.

‘Les molèsties’

Roger Coma i Margalida Grimalt s’uneixen a David Verdaguer, Alba Florejachs, María Rodríguez i José Pérez-Ocaña per retratar les molèsties, les dèries, les inseguretats i les qüestions d’una generació a cavall dels 30 i dels 40. Podeu veure les dues temporades d’aquesta comèdia sobre la maduresa a betevé.

‘El mort viu’

En Llàtzer és un noi sense ofici ni benefici tan irritant, però tant, que el seu pare ja no pot més i acaba per matar-lo. Però resulta que ni la mort fa que el paio deixi de molestar els qui té a prop, així que el Llàtzer s’aixeca de la tomba convertit en zombi i, a sobre, un zombi amb molta gana. Ja se sap que els “ni-ni” són més de consumir que de produir. ‘El mort viu’ va ser, primer, el pilot que va inaugurar el “Tube d’Assaig”, i aquell mateix any va guanyar un premi Ondas. Ara es pot veure la primera temporada a betevé.

‘Oh my goig’

I si no en teniu prou, el dimecres 15 d’abril betevé estrena la quarta temporada d’Oh my goig!, la sèrie referent en educació afectivosexual en català. El primer capítol ja està disponible a YouTube, i dijous, 16, a les 22.10 h el podreu seguir a la televisió i el web.