Enmig de la crisi i la polèmica per l’afectació del coronavirus a les residències d’avis, les ONG estan aportant el seu gra de sorra per traslladar els positius de covid-19 a altres centres o hospitals perquè rebin atenció. Una de les ONG que estan participant en el trasllat d’avis és Proactiva Open Arms.

L’entitat treballa de forma coordinada amb l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut per donar suport al personal del SEM. Segons ha explicat a betevé Gerard Canals, cap d’operacions d’Open Arms, un equip de nou persones “s’encarreguen de la part logística, d’assegurar-se que els avis s’enduguin les pertinences i la medicació”.

Actualment Open Arms ja ha participat en 200 trasllats a Barcelona i també ha fet més de 3.000 tests de coronavirus a una cinquantena de residències de tot Catalunya. En paral·lel també ha fet 1.600 proves de PCR per a l’assaig clínic encapçalat per Oriol Mitjà.

Formació al personal sanitari

Una altra ONG que s’ha bolcat en l’atenció a la gent gran derivada de residències és Metges sense Fronteres (MSF). Els últims dies, membres de l’entitat ofereixen formació al personal sanitari que haurà d’atendre els avis positius de coronavirus.

El coordinador de MFS a Barcelona, Nicholas Papachrysostomou, ha explicat que, a banda de la formació per crear uns circuits segurs i protegir els metges i infermers de la covid-19, l’ONG també ajuda a “tranquil·litzar la gent que treballarà en un ambient en el qual tractaran pacients geriàtrics i positius alhora”.