Mecal Pro 2020 coronavirus

La 22a edició del Mecal, el festival de curtmetratges i animació de Barcelona, s’havia de celebrar durant els mesos de març i abril a l’Arts Santa Mònica, però la crisi del coronavirus no ho ha fet possible. Això sí, els organitzadors del certamen han decidit continuar amb la programació del festival, però en aquesta ocasió a través d’internet, a la plataforma de continguts audiovisuals indiehome.tv.

Un festival de referència pel món del curtmetratge

El Mecal és una de les cites obligades de la temporada audiovisual barcelonina, sobretot en el camp del curtmetratge. Des de fa 22 anys, joves talents del setè art i d’altres de consagrats presenten les seves propostes en un festival que s’obre a tots els gèneres i categories. L’edició d’enguany disposa de quatre categories a competició: animació, internacional, obliqua i documental, i 15 seccions paral·leles: Trash Anim, Infantil, Públic Jove, Talents Catalans, Talents Espanyols, Comèdia, Curtmetratges Eròtics, Terror, Sci-Fi, Go Green, LGBTI, Macho Men, #MeToo, Womart i Immigració. El festival té, també, un canal al web de Filmin, en què es poden visionar treballs d’altres edicions. El preu del festival en línia és de 2,50 euros per a una sessió única i de 12 euros per a tot el festival.

La xarxa, una alternativa en temps de coronavirus

En aquests dies de quarantena, ja hem vist com les indústries culturals han proposat alternatives per continuar oferint continguts en línia a la xarxa. En el cas del cinema, a les iniciatives dels Cinemes Renoir o de la Filmoteca de Catalunya s’hi han sumat festivals com el D’A, que ofereix una selecció dels títols de l’edició del 2020 a la plataforma Filmin, o ara el Mecal. La proposta no és nova, ja fa anys que existeixen festivals de cinema que funcionen a internet, però és un bon recurs per substituir el certamen presencial habitual mentre les sales de cinema continuïn tancades. Caldrà veure si, en les properes setmanes, altres festivals de cinema de Barcelona se sumen a la iniciativa.