Us oferim una selecció de jocs gratuïts que estan penjats a la xarxa. Hi ha des d’aventures gràfiques d’aire tradicional fins a títols imprescindibles de les noves generacions de consoles. Que us ho paseu bé!

GOG.com

La plataforma de distribució GOG.com ofereix més d’una vintena de videojocs gratis, dels quals destaquem un parell de clàssics:

  • Beneath a Steel Sky. Corria el 1994 quan la companyia Revolution Software posava a la venda aquesta aventura gràfica d’estètica ciberpunk que es convertiria en una de les grans fites del gènere al marge de la producció de LucasArts. Si sou dels “millennials” que enyoreu les aventures gràfiques (poseu-vos a la cua), teniu opció de recuperar aquest títol clàssic.

  • Shadow Warrior Classic. Un altre videojoc dels 90, en aquest cas amb àmplies dosis de sang i fetge. Shadow Warrior neix de la ment dels creadors de Duke Nukem 3D, aquell esbojarrat i macarra “shooter” que va enganxar milions de “gamers” amb les seves successives seqüeles. Aquest joc, en què ens enfrontem amb “yakuzas” de la màfia japonesa o criatures monstruoses, és fins i tot més violent que aquell.

XBOX One, PlayStation 4 i Nintendo Switch

Les tres grans consoles de taula del mercat actual també tenen jocs gratis per a aquests dies de coronavirus. En destaquem alguns:

  • Destiny 2: New Light. El 2014 es posava a la venda la primera entrega de Destiny, un joc futurista per jugar en grup que havia de revolucionar la indústria de les consoles. Potser ens vam entusiasmar tots una mica en excés, però el cert és que es tractava d’un joc molt notable i, ara fa tres anys, se’n va treure una segona part. Des del passat mes d’octubre existeix una versió bàsica d’aquesta seqüela a la qual es pot jugar gratuïtament. Està disponible per a XBOX One, PlayStation 4, Nintendo Switch i PC.

  • Call of Duty: Warzone. La saga Call of Duty és una de les més populars del videojoc contemporani. Ja sigui amb els seus jocs ambientats en la Segona Guerra Mundial, els futuristes, els distòpics o els ideològicament qüestionables, la franquícia d’Infinity Ward i Raven Software té milions de fans. Call of Duty: Warzone va sortir gratis per a XBOX One, PlayStation 4 i PC a principis de març.

  • World of Tanks. Més clar que l’aigua: un món de tancs. Aquesta és la premissa d’aquest joc de l’empresa bielorussa Wargaming, que ens convida a barallar-nos amb altres jugadors en línia armats amb tancs del període que va de la Segona Guerra Mundial fins a la Guerra del Vietnam. Un dels grans jocs multijugadors gratuïts, divertidíssim i addictiu. Es pot jugar a la XBOX 360 i la One, la PlayStation 4, i al PC.

  • Super Kirby Clash. Si sou dels que recordeu un simpàtic rosa i abraçable que protagonitzava un joc de Game Boy… és que ja teniu una edat. Kirby’s Dream Land va ser un èxit del 1992 que va convertir el seu protagonista en una de les mascotes del món dels videojocs. Nintendo ha penjat gratuïtament, per a la Nintendo Switch, el joc Super Kirby Clash, en què ens convida a jugar-hi amb tres companys més. Ideal per a famílies.

  • PAC-MAN Championship Edition 2′. La mítica companyia de videojocs Bandai Namco ofereix el clàssic de clàssics: el PAC-MAN. A la xarxa hi ha diverses versions gratis d’aquest joc, però ara podem descarregar-nos, fins el 10 de maig, el ‘PAC-MAN Championship Edition 2’ per a XBOX ONE, Playstation 4 i PC. Considerada una de les millors versions, inclou gràfics en 3D dels tradicionals laberints.

Stadia

La consola “online” de Google no ha rebut les millors crítiques de la història en la seva estrena, però la proposta d’una plataforma que és com un Netflix per a videojocs continua sent ben interessant. El servei costa 9,99 euros al mes, però ara ens ofereixen dos mesos gratis per jugar a una important llista de jocs.