No ens equivoquem si diem que a tothom li agrada jugar, independentment de la seva edat, i que els jocs de taula clàssics mai passen de moda. S’ha pogut comprovar durant la passada quarantena i segur que ho comprovarem durant les sobretaules de les festes de Nadal. Però si no vols treure la pols als jocs de taula clàssics que tens a l’armari, aquí et fem algunes propostes per jugar en línia.

Els millors jocs gratis “online”

1

Trivial

Per posar a prova els teus coneixements de cultura general, hi ha diverses webs que ofereixen jugar al Trivial en línia, com Trivialonline.es. A Barcelona ja fa temps que TriviaBCN organitza partides de Trivial en diversos espais de la ciutat. Durant els mesos de confinament van incorporar el Trivia de Butaca perquè tothom que estava a casa confinat pugués continuar jugant des del sofà. A més, fan Trivials temàtics ben interessants. A la seva web trobaràs partides de prova.

2

Monopoly

Comprar propietats i carrers com si fossis Rockefeller, entrar en fallida o anar a la presó. Potser no és el joc més ètic de la història, els rics es fan més rics amb l’especulació immobiliària i els pobres són cada cop més pobres, però és, sens dubte, un altre clàssic. Hi ha diverses apps per jugar al Monopoly en línia que permeten enfrontar-te amb persones de tot el món o crear partides multijugador privades per jugar amb amics i familiars. Algunes d’aquestes aplicacions són de pagament, però hi ha webs gratuïtes que permeten descarregar el joc a l’ordinador. Algunes donen l’opció de jugar a la versió clàssica o a la ràpida, que no dura més d’una hora. Així, la partida de Monopoly no serà eterna i podràs quedar per fer un sopar virtual o anar a classe de zumba.

 

 

Parxís

Me’n menjo una i en compto 20! Qui no recorda aquest clàssic dels jocs de taula que fins i tot va donar nom a un dels grups de música infantils més colorits de la història? Aquí podràs jugar al parxís sol, per parelles o per equips.

 

4

El joc de l’oca

Tothom compta amb delit les caselles que li falten per caure en una oca abans de llançar els daus i poder cridar ben fort allò de “D’oca a oca i tiro perquè em toca!” El joc de l’oca és senzill i potser per això és dels que més èxit han tingut sempre, sobretot entre els més petits. Pot acabar en un tres i no res o durar moltíssim. Les oques manen! Podeu jugar en aquest enllaç!

5

Escacs i dames

Per aquells a qui els agradi el joc d’estratègia, algunes webs com JuegosJuegos ofereixen la possibilitat de jugar, entre d’altres, a escacs i dames. Podràs jugar contra algú que estigui amb tu o contra un robot. Esperem que no tingui el nivell de Kàrpov ni Kaspàrov!

 

6

Tres en ratlla

Ja sabem que per jugar al tres en ratlla realment no necessites més que un boli i un paper, però si resulta que t’has quedat sense, aquí tens una proposta ben senzilla: l’únic que has de fer és posar tres en ratlla al cercador de Google i a jugar! Sí, el paper de vàter, en un moment donat, també serveix.

7

UNO

Ajunta les cartes, bé sigui per color o per número, i intenta ser el primer a acabar-les! L’UNO també ha omplert de rialles moltes tardes d’estiu o de pluja, i en aquest enllaç hi podreu jugar de manera gratuïta.

8

Risk

Si el que t’agrada és conquistar el món, encara que sigui amb la imaginació, segurament eres fan del Risk. Aquí podreu jugar a aquest joc de guerra tàctic que evoca les batalles napoleòniques i conquistar altres països per perdre una mica de vista els únics territoris que veieu des de fa dies: la sala d’estar, la cuina i el lavabo. També el trobareu en línia gratuïtament aquí.

 

9

Cluedo

En una misteriosa mansió ha tingut lloc un assassinat. Qui ha comès el crim? Amb quina arma? On? Un dels jocs més divertits de la història, ple d’humor negre i que farà que miris amb desconfiança tots els teus adversaris. Malauradament, tots els jocs de Cluedo que hi ha per jugar en línia són de pagament. Però aquest parteix de les mateixes premisses i és gratuït! Això sí, és en anglès. Afina l’olfacte i troba l’assassí!

 

10

Scrabble

Moment d’esprémer-se el cervell i buscar paraules en el nostre diccionari mental. Aquí es pot jugar a l’Scrabble en castellà de manera molt fàcil contra la màquina. I en aquest enllaç te’l pots baixar per jugar en català. Un clàssic que tampoc passa de moda!!

més informació del Nadal 2020 a Barcelona