Víctor Sala i Betu Martínez són dos barcelonins que, el 2013, es van adonar que passaven tantes hores mirant televisió que potser ja tocava rendibilitzar-les. Així va néixer Serielizados Fest, un magazín en línia per a aficionats a la caixa tonta, que de tonta no té un pèl, i per als que gaudeixen encadenant episodis fins a la matinada. I amb el magazín va néixer també un festival que no ha parat de créixer, i que en sis anys es pot enorgullir d’haver portat a Barcelona noms tan importants com David Simon, Vince Gilligan o Dan Harmon. Ara, mentre els addictes a les sèries es multipliquen exponencialment, ells obren sucursal a Madrid i comencen una nova edició del festival a Barcelona. I ho fan, entre altres coses, parlant de ‘Les molèsties’ que el Roger Coma i la Margalida Grimalt viuen amb humor i resignació. Unes molèsties que també “patirem” a betevé. Per tot això, avui convidem uns i altres a l”Àrtic’, on els prometem que no els farem cap “spoiler” de l’entrevista.

 

Serielizados: una cita amb les sèries

De dimecres, 25, fins diumenge, 29 de setembre, la sisena edició de Serielizados Fest tindrà lloc a Barcelona en recintes com els cinemes Phenomena o el CCCB. Amb Dinamarca com a país convidat, i l’assistència de Jeppe Gjervig, productor guionista de la sèrie ‘Borgen’, el festival presentarà algunes de les millors propostes de la ficció televisiva europea i nord-americana. El britànic Steve Pemberton, responsable de la molt aplaudida ‘Inside No. 9’, serà al Serielizados Fest per presentar en primícia la cinquena temporada de la sèrie.

Les molèsties de fer sèries a casa nostra

Una altra de les estrenes d’aquest Serielizados Fest serà la segona temporada de ‘Les molèsties’, que produeix betevé i dirigeix Roger Coma. Retrat de la vida passat els 30 anys, la comèdia protagonitzada per Margalida Grimalt, David Verdaguer, Alba Florejachs, José Pérez i el propi Coma es podrà veure a la nostra televisió a finals d’octubre. A més de ‘Les molèsties’, també les sèries ‘El mort viu’, sorgida del programa “Tube d’assaig” i que es veurà a betevé, o els 20 anys de ‘Plats bruts’ ocuparan la programació nacional del Serielizados Fest, que constata la bona salut de la ficció catòdica autòctona.