Per la propagació de la covid-19 molts espais culturals s’han vist obligats a tancar les portes fins a nou avís. Les arts escèniques i les persones que hi treballen s’estan veient molt afectades per la crisi del coronavirus i per aquest motiu han nascut iniciatives perquè el teatre i la música no s’aturin, malgrat que sigui des del confinament a casa. En l’apartat musical, molts artistes estan anunciant petits concerts des de casa seva, que transmetran per les xarxes socials de manera gratuïta. També han nascut plataformes que oferiran concerts i que demanen una donació per ajudar els músics que estan, ara per ara, aturats.

Els concerts des del sofà de casa

Del 29 de maig al 2 de juny

 • Take That: divendres 29 de maig a les 20h torna a reunir-se la famosa “boy band” britànica per un concert solidari. Tots els membres del grup, Robbie Williams, Gary Barlow, Mark Owen y Howard Donald faran un directe en línia per recaptar fons a favor de l’organització de teràpies creatives Nordoff Robbins i per Crew Nation, que dona suport a les persones que traballen en  muntatges de concerts i festivals.

 • The Dropkick Murphys amb col·lboració de Bruce Springsteen: la banda nord-americana de punk celta, també coneguda com a DKM, tocarà divendres 29 de maig en el Fenway Park, l’estadi de beisbol de la ciutat de Boston a les 23h.  El grup de punk va créixer amb la música irlandesa a les venes i fan una barreja de punk-rock i música celta que resulta en concerts que són tota una festa. El Boss participarà amb un parell de temes en el show, que és benèfic. Es podrà seguir per YouTube, Facebook i Twitter.

 • David Guetta: el popular DJ francès ja va participar a Miami en el concert benèfic per recaptar fons contra el coronavirus. La propera cita és dissabte 30 de maig a l’una de la matinada hora espanyola a la ciutat de Nova York. Es podrà seguir a YouTube, al seu Facebook, Twitter, TikTok i Instagram.

 • Brandi Carlile: la cantant i compositora nord-americana de pop, indie i folk tocarà íntegrament el seu disc ‘By the Way, I Forgive You’ en benefici de la seva banda i equip tècnic. Serà el primer d’una sèrie de concerts en els quals tocarà els seus altres àlbums. Serà a les 3 de la matinada i es podrà veure a Veeps.com.

 • La Blogothèque: la productora francesa proposa la iniciativa #StayAwayShows amb un directe cada nit a les 19 h des del seu canal d’Instagram @blogotheque.

 • A Concert a day: Pickathon presenta A Concert a day, una iniciativa per ajudar músics a través de l’organització MUSICARES® de la Recording Academy. Estrenen un concert complet al dia durant 60 dies, en “streaming” de manera gratuïta a través de la pàgina de Facebook de la Recording Academy @recordingacademy, a Amazon Music i a YouTube com a part de #StayHome #WithMe. Totes les donacions que es rebin es destinaran a la fundació MusiCares.

 • Festival Esperanzah: cada setmana el festival Esperanzah oferirà, al seu canal d’Instagram @festivalesperanzah, diverses activitats per gaudir des de casa. La programació inclou actuacions musicals, però també xerrades, màgia, cançons infantils i fins i tot ioga inclusiu.

 • Divendres acústics:: el Centre Cívic Matas i Ramis engega una programació de concerts gratuïts de música d’autor/a els divendres de maig i juny des del seu canal de Youtube.

 • Conciertos YoMeQuedoEnCasa: la plataforma ofereix al seu canal d’Instagram, actuacions en “streaming” i també crea sessions de micro obert per donar oportunitats a nous artistes.

 • Sala Laut: la sala Laut, un espai especialment dedicat als sons electrònics, organitza The Unexpected Sessions, i convida DJ que els són afins a muntar una sessió des de casa. Cada cap de setmana ofereixen una sessió nova en “streaming”, però les anteriors les deixen penjades (trobareu els enllaços consultant el Facebook de Laut).

 • Billboard At Home: va començar a oferir actuacions en directe des de les cases dels músics al Facebook de la revista. Cada artista donarà els beneficis a una entitat benèfica que triï.

 • Eli Paperboy Reed: el músic de l’escena rhythm and blues actua cada dia a les 22 h (hora peninsular) a través dels seus canals de FB i IG: @elipaperboyreed.

 • #LaRockolaConectando Live Fest: cada dia el públic pot gaudir de les actuacions en directe d’artistes de tot el planeta transmeses des del Facebook oficial de Che Sudaka. Les bandes comencen a les 21 h (la primera) i a les 22 h (la segona).

 • Virtual Festival: el festival pretén compensar les pèrdues de la indústria de l’entreteniment oferint actuacions de grups dels Estats Units i la possibilitat de fer donacions directament als músics a través de PayPal i Venmo. Els directes en “streaming” es poden seguir a la pàgina de Facebook @VirtualFestival2020

 • Diplo: el DJ ha estat fent una sessió en “streaming” cada nit des que va començar la quarantena als Estats Units. Les sessions de dijous a dissabte coincideixen aquí en horari de matinada.

 • Rough Trade: el segell independent Rough Trade impulsa Rough Trade Transmissions, una nova sèrie d’Instagram TV que conté contingut exclusiu d’alguns dels seus artistes. Connecteu-vos al seu canal @roughtrade.

 • Ignasi Cambra: el pianista oferirà cada dia a les 20.30 h un petit concert en directe des del seu Instagram Live. El podeu seguir a @ignasi.cambra.

 • El Kanka: ha engegat #ElKankaEnCasa, una iniciativa en la qual comparteix cada dia a les 21 h una cançó interpretada a guitarra i veu des del saló de casa. Accessible des del seu Instagram (@el_kanka) i Facebook (@elkankamusica).

 • Concerts secrets Acqustic: la plataforma de músics emergents Acqustic ha adaptat la seva fórmula de concerts secrets al confinament. El públic s’ha d’inscriure al web acqustic.com/secretos i 24 hores abans rep la URL on s’emetrà el concert. També proposa concerts a Instagram Live.