Per la propagació de la covid-19 molts espais culturals s’han vist obligats a tancar les portes fins a nou avís. Les arts escèniques i les persones que hi treballen s’estan veient molt afectades per la crisi del coronavirus i per aquest motiu, han nascut iniciatives perquè el teatre i la música no s’aturin, malgrat que sigui des del confinament a casa. En l’apartat musical, molts artistes estan anunciant petits concerts des de casa seva, que transmetran per les xarxes socials de forma gratuïta. També han nascut plataformes que oferiran concerts i que demanen una donació per ajudar els músics que estan, ara per ara, aturats.

Els concerts des del sofà de casa

Dimecres, 1 d’abril

 • Lori Meyers: la banda ha demanat els fans que facin peticions de cançons per a tocar-les en un directe avui a les 22 h a través del seu canal d’Instagram @lorimeyersband.

 • Elena Gadel:la cantant cantarà cançons pròpies i versions en un directe des de casa seva a les 19 h.

 • Billboard At Home: va començar a oferir actuacions en directe des de les cases dels músics al Facebook de la revista. Els concerts destacats d’aquesta setmana inclouen Tank & the Bangas l’1 d’abril a les 19 h, The Driver Era el 2 d’abril a les 21 h i Hozier el 3 d’abril a les 23 h. Cada artista donarà els beneficis a una entitat benèfica que triï.

 • Festival Indieheads: el primer festival organitzat des del canal d’Instagram @indie_heads, que emetrà en directe concerts d’artistes independents l’1 i el 2 d’abril des de les 19 h fins la 1 de la matinada.

 • Cuarentena Fest: la plataforma impulsa, del 30 de març al 3 d’abril, un festival de música en ‘streaming’ per conèixer projectes musicals de l’Argentina. Les actuacions es podran veure a través de les stories del canal d’Instagram @cuarentenafest.

 • #InnerSessions: emetran concerts i sessions a través de les xarxes socials de @innerciaspain i després es podran veure al seu canal de YouTube.

 • Brunch-in-the-house: la plataforma de música electrònica Brunch BCN impulsa les sessions Brunch-in-the-house amb directes des del seu canal d’Instagram @brunchbcn.

 • Virtual Festival: el festival pretén compensar les pèrdues de la indústria de l’entreteniment oferint actuacions de grups dels Estats Units i la possibilitat de fer donacions directament als músics a través de PayPal i Venmo. Els directes en ‘streaming’ es poden seguir a la pàgina de Facebook @VirtualFestival2020

 • Diplo: el DJ ha estat fent una sessió en ‘streaming’ cada nit des que va començar la quarentena als Estats Units. Les sessions de dijous a dissabte coincideixen aquí en horari de matinada.

 • La Blogothèque: la productora francesa ha engegat la iniciativa #StayAwayShows amb un directe cada nit a les 19 h des del seu canal d’Instagram @blogotheque.

 • Rough Trade: el segell independent Rough Trade impulsa Rough Trade Transmissions, una nova sèrie d’Instagram TV que conté contingut exclusiu d’alguns dels seus artistes.

 • Love of Lesbian: els membres del grup, que estan separats pel confinament, han engegat una particular iniciativa amb diferents tipus d’activitats culturals al seu Instagram (@loveoflesbian). El guitarrista Jordi Roig pren, cada dimecres a les 16 h, un #cafelesbiano amb algun personatge cultural. El bateria Oriol Bonet comparteix, cada dissabte a les 19 h, receptes de cuina senzilles i ràpides de fer. Santi Balmes farà una selecció de textos i els llegirà en veu alta els diumenges a les 18.30 h i Julián Saldarriaga, guitarrista i veu del grup, prepara una selecció de cançons que s’aniran anunciant la xarxa social.

 • El Sobrino del Diablo: el músic ha fet un comunicat per explicar que la situació econòmica dels músics és molt delicada i que, oferirà concerts per streaming a Instagram (@el_sobrino_del_diablo) a taquilla inversa (es pot ingressar l’aportació voluntària per Bizum al 660726547). De moment farà tres concerts d’una hora cada setmana, els dimarts, dijous i dissabtes a les 18 h.

 • Concerts secrets Acqustic: la plataforma de músics emergents Acqustic ha adaptat la seva fórmula de concerts secrets al confinament. El públic s’ha d’inscriure al web www.acqustic.com/secretos i 24 hores abans rep la URL on s’emetrà el concert.

 • El Kanka: ha engegat #ElKankaEnCasa, una iniciativa en la qual comparteix cada dia a les 21 h una cançó interpretada a guitarra i veu des del saló de casa. Accessible des del seu Instagram (@el_kanka) i Facebook (@elkankamusica).

 • #VidaAtHome: des del 19 de març, cada dia a les 19 h, publiquen a les xarxes socials del festival un seguit de càpsules gravades per artistes que actuaran al VIDA 2020, així com d’artistes i grups propers al segell Vida Records.

 • Festival Esperanzah: cada setmana el festival Esperanzah oferirà diverses activitats per gaudir des de casa. La programació inclou actuacions musicals, però també xerrades, màgia, cançons infantils i fins i tot ioga inclusiu. Consulteu la programació al seu canal d’Instagram @festivalesperanzah.

 • Ignasi Cambra: el pianista oferirà cada dia a les 20.30 h un petit concert en directe des del seu Instagram Live. El podeu seguir a @ignasi.cambra