Per la propagació de la covid-19 molts espais culturals es van veure obligats a tancar les portes. Per aquest motiu van néixer iniciatives perquè el teatre i la música no s’aturés. En l’apartat musical, molts artistes van començar a oferir petits concerts des de casa seva, que transmeten per les xarxes socials de manera gratuïta. També han nascut plataformes que ofereixen concerts i que demanen una donació per ajudar els músics. Amb la tornada a la nova normalitat, continuem oferint-te l’agenda de concerts en “streaming”.

Els concerts des del sofà de casa

Juliol 2020

  • Primavera Pro: nou artistes catalans participen als showcases de l’edició digital de la trobada professional Primavera Pro ente el 21 i el 24 de juliol. Les actuacions, en directe des de La [2] de l’Apolo, es podran veure de forma gratuïta a través de la plataforma d’streaming del festival. Hi actuen artistes com Los Aurora, Barbott, Kids from Mars, Anna Andreu o Joana Gomila.

  • Maria Sarmiento: el centre LGTBI tanca temporada amb un concert per ‘streaming’ del duet Maria Sarmiento. Es podrà seguir dimarts, 28 de juliol, a les 19h al canal de Youtube del centre.

maria sarmiento duet

  • Nits d’estiu: les Nits d’Estiu de CaixaForum es reinventen en un format virtual que descobreix música i art des d’un nou prisma. Cada dimecres de juliol i agost a les 20 h s’estrena online una nova proposta cultural de continguts audiovisuals al web del cicle.

  • Tomorrowland Around The World: el 25 i 26 de juliol l’emblemàtica festival de música electrònica presenta Tomorrowland Around the World, una experiència d’entreteniment audiovisual i interactiu que intentarà submergir el públic des de casa en un ambient que reproduirà la vivència sensorial i musical del conegut festival belga. La subscripció serà de pagament i tindrà un preu de 12,50 euros un dia i 20 euros dos dies. Podeu consultar la informació al web del festival.

  • A Concert a day: Pickathon presenta A concert a day, una iniciativa per ajudar músics a través de l’organització MUSICARES® de la Recording Academy. Organitzen concerts en “streaming” de manera gratuïta a través de la pàgina de Facebook de la Recording Academy @recordingacademy, a Amazon Music i a YouTube com a part de #StayHome #WithMe. Totes les donacions que es rebin es destinaran a la fundació MusiCares.

  • Billboard At Home: va començar a oferir actuacions en directe des de les cases dels músics al Facebook de la revista. Cada artista donarà els beneficis a una entitat benèfica que triï.

  • Virtual Festival: el festival pretén compensar les pèrdues de la indústria de l’entreteniment oferint actuacions de grups dels Estats Units i la possibilitat de fer donacions directament als músics a través de PayPal i Venmo. Els directes en “streaming” es poden seguir a la pàgina de Facebook @VirtualFestival2020.

  • Rough Trade: el segell independent Rough Trade impulsa Rough Trade Transmissions, una nova sèrie d’Instagram TV que conté contingut exclusiu d’alguns dels seus artistes. Connecteu-vos al seu canal @roughtrade.