El govern central ha prorrogat aquest dimarts els criteris per aplicar una restricció temporal dels viatges no imprescindibles des de tercers països cap a la Unió Europea i els països associats Schengen per la crisi del coronavirus fins al 15 de maig.

La publicació s’ha fet al BOE aquest dimarts, aposta per allargar l’aplicació de la mesura que van prendre el 17 de març els membres del Consell Europeu per limitar l’expansió de la pandèmia. D’aquesta manera, els únics nacionals de tercers països de la Unió Europa que podran viatjar són els residents que es dirigeixin cap a la seva residència, els titulars d’un visat de llarga durada expedit per un país membre al qual es dirigeixin i els treballadors transfronterers. També estan autoritzats a desplaçar-se els professionals sanitaris o de cures que tornin de fer la seva feina, el personal dedicat al transport de mercaderies, el personal militar, diplomàtic o consular i els qui acreditin causes de força major o motius familiars imperatius.

Tan sols es permetrà entrar a Espanya les persones que estiguin registrades com residents que es dirigeixin directament cap a la seva residència d’un altre estat membre, Schengen o Andorra. Això sí, aquestes condicions no s’aplicaran a la frontera amb Andorra o Gibraltar. D’altra banda, l’ordre que s’ha publicat en el BOE també estableix que es manté el tancament, amb caràcter temporal, dels llocs terrestres habilitats per entrar o sortir d’Espanya a través de les ciutats de Ceuta i Melilla. L’ordre, signada pel ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlsaka, entrarà en vigor a les 0 h del 22 d’abril i tindrà vigència fins a les 23.59 h del 15 de maig sense perjudici, si escau, de les eventuals pròrrogues que es puguin acordar.