Confinament

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha mostrat aquest dilluns la seva preocupació per la situació física i mental dels infants confinats a casa. També demana que els nens puguin sortir al carrer de manera limitada tot i la crisi generada pel coronavirus.

Preocupació per la situació dels menors

La defensora també apunta que les condicions de convivència per als menors i les seves famílies és difícil, sobretot quan el nombre de membres de la unitat familiar és alt, la mida dels habitatges és reduïda, les condicions de l’habitatge no són les òptimes per viure-hi, o es tracta de famílies amb vulnerabilitat social.

Per tots aquests motius, la síndica de greuges de Barcelona comparteix que hauria de permetre’s que els infants i adolescents puguin sortir al carrer acompanyats dels pares, sempre amb límits d’espai i temps i de manera controlada i ordenada.

Segons Vilà, “una majoria de països de la Unió Europea han compatibilitzat el dret a la mobilitat dels infants i adolescents amb les restriccions per evitar la propagació de la covid-19. Tant de bo el Govern espanyol valori totes les circumstàncies i conclogui que és el moment en què aquestes mesures de conciliació arribin aquí”.