El confinament pel coronavirus ha fet que la societat hagi d’extremar les precaucions, ens ha portat a valorar més que mai els serveis sanitaris, ha buidat les estanteries d’alguns supermercats… però també ha augmentat les nostres hores d’oci a casa. El consum audiovisual en línia s’ha disparat i, a aquest augment de la demanda, les plataformes de Video On Demand (VOD) hi han reaccionat de diverses maneres. Ara que la situació torna a ser incerta, us continuem oferint una selecció de pel·lícules que podeu veure en línia gratuïtament.

betevé

En aquests dies en què els nens passen la major part d’hores a casa, des de betevé us oferim una selecció de cinema infantil al nostre web. Cada dilluns, i fins al 27 de juliol, els espectadors de betevé podran veure una selecció de films europeus, doblats al català, i de gran qualitat. Aquesta setmana hem triat ‘Zog, dracs i heroïnes’, la història de l’amistat d’un drac i una princesa. El film va acompanyat de quatre curtmetratges protagonitzades per nenes amb molta imaginació.

Festival Renoir

El blog de ‘La gran ilusión’, dels cinemes Renoir, van programar una sèrie de cicles que es poden veure en línia i lliures de drets de reproducció. El cicle va començar amb el #FestivalRenoirChaplin, va seguir amb #FestivalRenoirVanguardias, i ens va proposar dos volums d’un #FestivalRenoirCineEspañol, un #FestivalRenoirWebSeries, un #FestivalRenoirCineSoviético, un #FestivalRenoirCineIberoamericano, un #FestivalRenoirPionerosdelHumor i un #FestivalRenoirTerror.

‘He decidit’

Confinat en un pis, un jove es planteja què és la felicitat, quins són els elements que ens ajuden a obtenir-la i quins prioritzem en una societat embriagada de materialisme. Amb aquest punt de partida, Marc Tarrida Aribau i Bernat Enrich Miquel han rodat un curtmetratge a mig camí de la ficció i la realitat on hi tenen cabuda el drama intimista, el testimoni, la coreografia o la conversa per Internet. I tot, per parlar d’una generació que es replanteja les coses arran de la crisi del coronavirus.

 

‘Donde no puedes llegar’

El cineasta Marc Nadal ha penjat al seu compte de YouTube el curtmetratge ‘Donde no puedes llegar’, que tracta les reaccions, a vegades egoïstes, que desperten en una família el mal d’Alzhèimer. Assumpta Serna interpreta la María, una dona a qui li diagnostiquen la malaltia, i Aida Oset és l’Amparo, la seva filla, que no reacciona gens bé a la notícia. El curtmetratge, que va néixer com una proposta de l’associació Fila 10.7, ha estat rodat de manera desinteressada per un equip de professionals, i ha rebut diversos premis a diversos festivals com el FICMA o el Samara Short Film Festival 70/30.

Somos cine

El web de Radio Televisión Española ha obert el portal ‘Somos cine’, en què ofereix una seixantena de títols de cinema espanyol. En el catàleg hi ha alguns dels treballs més ben valorats de la cinematografia estatal contemporània, films premiats als Goya, òperes primes d’èxit i co-produccions amb Llatinoamèrica. Entre ells, hi ha propostes de Pedro Almodóvar, Paco Plaza, Juan Cavestany, David Trueba o Carla Simón.

eFilm

La plataforma eFilm ofereix de manera legal i gratuïta llargmetratges i curtmetratges que les biblioteques de l’estat tenen en el seu catàleg de streaming. El lloguer dura 48 hores i només cal tenir el carnet de la biblioteca. El web compta amb milers de títols de cinema d’autor, espanyol i clàssic a l’abast dels usuaris.

Cine.Ar

El cinema argentí, un dels més potents del continent sud-americà, té una plataforma d’exhibició de la seva producció pròpia que ofereix títols gratuïts sempre que no siguin d’estrena. La pàgina té una versió internacional amb un catàleg més reduït, però tot i així molt apreciable.

Retina Latina

La plataforma de continguts audiovisuals Retina Latina ofereix des de fa 4 anys títols de Bolívia, Equador, Uruguai, Perú, Mèxic o Colòmbia. A casa nostra el catàleg que ens proposen és reduït, però és una bona mostra del que es cou a l’altre cantó de l’Atlàntic.

Filmoteca Española

La Filmoteca Española, que projecta títols al cinema Doré de Madrid, ha engegat la iniciativa #Doréencasa. A través del seu canal de Vimeo, ofereix pel·lícules perdudes del cinema espanyol, de gran valor artístic o històric, que van des de films de la II República fins a títols desacomplexats de Jess Franco. La oferta es renova cada pocs dies, o sigui que cal estar atents!

Comparteix a: