llibres gratis

Busques llibres online gratis i en català? La lectura durant el confinament i la quarantena ha estat un dels nostres grans aliats. I és que les opcions són infinites perquè, més enllà de la nostra biblioteca casolana, també podem trobar llibres en línia disponibles també per descarregar en PDF i llegir des del sofà de casa. El pitjor de la pandèmia sembla que ha passat, però aquí us deixem una selecció de llibres gratuïts.

 

‘The Ickabog’, de J. K. Rowling

J. K. Rowling, l’autora de ‘Harry Potter’, ha publicat un nou llibre a internet de manera gratuïta i per sorpresa. Es tracta d’un conte per a nens que es titula ‘The Ickabog’. L’autora britànica diu que ja feia anys que tenia l’esborrany de la història fet, i que l’escrivia paral·lelament a ‘Harry Potter’. Quan va acabar la popular saga,  l’escriptora va voler prendre’s un descans pel que fa a la literatura infantil, i el conte va quedar en un calaix durant 10 anys. Ara l’ha recuperat, l’ha repassat i ha decidit publicar-lo per capítols, en línia i gratis. S’hi pot accedir a través del web www.theickabog.com i només està en anglès.

 

Males Herbes

L’editorial Males Herbes, especialitzada en ciència-ficció, realisme màgic, sàtira, terror i surrealisme, ha decidit que mentre duri el confinament penjaran contes inèdits de diferents autors de la seva col·lecció. Cada setmana penjaran entre dos i quatre contes nous.

Errata naturae

Errata Naturae, una editorial independent dedicada a la narrativa i l’assaig, cedeix de forma gratuïta 15 llibres del seu catàleg com ‘Sueños’, de Franz Kafka; ‘La iniciación de un hombre: 1917’, de John dos Passos; ‘Interrogatorios’, de Dashiell Hammett; ‘El compañero de piso de mierda. Manual de supervivencia para compartir casa’, de Guiseppe Angelo Fiori, etc.

Jordi Sierra i Fabra

L’escriptor i periodista barceloní penja al seu web un conte o relat gratuït cada dia.

Biblioteques de Catalunya

El servei de Biblioteques de Catalunya disposa de 100.000 documents en format digital als quals podeu accedir des d’internet: llibres electrònics, música, pel·lícules, documentals, enciclopèdies, etc.

Biblioteques de Barcelona

El servei de Biblioteques de Barcelona des del seu blog #Bibarnabloc proposa lectures i ens fa recomanacions per a aquests dies.

Blas Ruiz Grau

L’autor de novel·les criminals com ‘No matarás’ també ha decidit regalar els seus “e-books”.