Llegir a casa

No podem sortir de casa per culpa del coronavirus, però sí que podem viatjar molt lluny. Els llibres poden ser els nostres grans aliats per a aquests dies de quarantena i confinament. Les opcions són infinites perquè, més enllà de la nostra biblioteca casolana, també podem trobar llibres en línia i algunes editorials han decidit regalar els seus llibres. Aquí us deixem una selecció de llibres gratuïts.

Edicions Cal·lígraf

Edicions Cal·lígraf vol contribuir a fer més lleuger el temps de confinament i ofereix en format obert els relats del llibre ‘Els horitzontals i altres històries verticals’, de Carles McCragh. L’editorial penjarà en format pdf un relat cada dos dies. Són històries d’humor nostàlgic, gènere negre, denuncia i revolta social.

Rosa Montero

La periodista regala ‘La vida desnuda‘, un recull d’articles escrits al diari El País que ens ofereixen una reflexió personal sobre el període que el PSOE va governar.

Jordi Sierra i Fabra

L’escriptor penja al seu web un conte de lectura gratuït cada dia.

Blas Ruiz Grau

L’autor de novel·les criminals com ‘No matarás’ també ha decidit regalar els seus “e-books”.

Alba Editorial

Alba Editorial proposa quatre llibres gratuïts fins al 13 d’abril pels més petits de la casa, per exemple, ofereix un llibre sobre Gloria Fuertes, una de les grans poetes del segle XX i un referent de la literatura infantil. Una poeta que va entrar a milers de cases gràcies a la televisió i va ajudar a descobrir a diverses generacions el plaer de la poesia, doncs encara a dia d’avui ens podem enamorar de la poesia gràcies aquest llibre de Gloria Fuertes.

Teatre Nacional de Catalunya

El Teatre Nacional de Catalunya ofereix de manera gratuïta i en format digital més de 60 llibres clàssics i contemporanis de la seva biblioteca teatral. A més, des de les xarxes socials del TNC s’organitzaran periòdicament trobades a Instagram Live amb membres dels equips artístics sota l’etiqueta #elTNCaCasa.

Males Herbes

L’editorial Males Herbes, especialitzada en ciència-ficció, realisme màgic, sàtira, terror i surrealisme, ha decidit que mentre duri el confinament penjaran contes inèdits de diferents autors de la seva col·lecció. Cada setmana penjaran entre dos i quatre contes nous.

Blackie Books i James Rhodes

L’editorial Blackie Books i el pianista James Rhodes ofereix de manera gratuïta ‘Instrumental’, la colpidora història personal de l’autor sobre els abusos sexuals i la música com a eina per sortir-se’n. A més, Blackie Books ha creat ‘Casa Blackie’, un espai on es faran lectures, monòlegs i es compartiran textos. La primera sessió la realitzarà Elisa Victoria, autora de ‘Vozdevieja’, que inaugura el club de lectura en pijama i estarà disponible en “streaming” al canal d’Instagram Blackiebooks aquest dijous a les 18.30 h. A més, Blackie Books comença un cicle de ‘Relats confinats’ obert a tothom, és a dir, proposen als lectors que esdevinguin escriptors per una estona i enviïn els seus relats curts, escrits a casa però l’acció ha de passar a l’exterior. Podeu enviar els vostres relats a casa@blackiebooks.org.

Grup 62

El Grup 62 ha posat a disposició dels lectors llibres gratuïts del seu catàleg com ‘Gràcies per la propina’, de Ferran Torrent; ‘Les veus del Pamano’, de Jaume Cabré; ‘Dins el darrer blau’, de Carme Riera; ‘Juno’, de Laia Aguilar; ‘L’ombra del vent’, de Carlos Ruiz Zafón; ‘El codi Da Vinci’, de Dan Brown; ‘Els homes que no estimaven les dones’, de Stieg Larsson, i molts d’altres.

Acantilado

L’editorial Acantilado ofereix llibres de la seva col·lecció de manera gratuïta en format digital, per exemple, ‘La tormenta de Nieve’ de Lev Tolstói o ‘En las montañas de la locura’ de H.P. Lovercraft. Estigueu atents a les seves xarxes socials.

Editorial Planeta

L’Editorial Planeta ha penjat de manera gratuïta alguns dels llibres en castellà com ‘La sombra del viento’, de Carlos Ruiz Zafón; ‘El tiempo entre costuras’, de María Dueñas; ‘El código Da Vinci’, de Dan Brown, o ‘Los hombres que no amaban a las mujeres’, de Stieg Larsson. Aquí teniu la llista completa:

– ‘La sombra del viento’, de Carlos Ruiz Zafón
– ‘El tiempo entre costuras’, de María Dueñas
– ‘El código Da Vinci’, de Dan Brown
– ‘Los hombres que no amaban a las mujeres’, de Stieg Larsson
– ‘Algo tan sencillo como tuitear te quiero’, de Blue Jeans
– ‘A todos los chicos de los que me enamoré’, de Jenny Han
– ‘En familia con Karlos Arguiñano’, de Karlos Arguiñano
– ‘Mi nombre es Stilton, Geronimo Stilton’
– ‘El león, la bruja y el armario (Crónicas de Narnia, 1)’, de C. S. Lewis
– ‘Planeta Manga 1’

Errata Naturae

Errata Naturae, una editorial independent dedicada a la narrativa i l’assaig, cedeix de forma gratuïta 15 llibres del seu catàleg com ‘Sueños’, de Franz Kafka; ‘La iniciación de un hombre: 1917’, de John dos Passos; ‘Mutaciones del cine contemporáneo’, de Jonathan Rosenbaum i Adrian Martin; ‘El compañero de piso de mierda. Manual de supervivencia para compartir casa’, de Guiseppe Angelo Fiori, etc.

Roca Editorial

Roca Editorial regala la versió digital de 14 de les seves novel·les, amb autors com Noah Gordon, Pilar Tena o Martí Perarnau.

Llibres de L’Encobert

L’editorial Llibres de L’Encobert cedeixen de manera gratuïta dos llibres del seu catàleg: ‘Contes valencians’ i ‘Contes de la condemnada’, de Vicente Blasco. Dos reculls de relats de temàtica social i valenciana.

Llibres del Delicte

L’editorial Llibres del Delicte, que va néixer l’any 2013 a Barcelona i aposta per donar visibilitat a autors catalans de novel·la negra, regala alguns dels seus darrers títols.

Fira Literal

La Fira Literal publica de forma totalment lliure les entrevistes i converses de les principals conferències de totes les edicions de la Fira. Des de Literal diuen que no els mouen els llibres com a mercaderies ni com a acumulació d’objectes a les estanteries sinó com un bé comú.

Biblioteques de Catalunya

El servei de Biblioteques de Catalunya disposa de 100.000 documents en format digital als quals podeu accedir des d’internet: llibres electrònics, música, pel·lícules, documentals, enciclopèdies, etc.

Biblioteques de Barcelona

El servei de Biblioteques de Barcelona des del seu blog #Bibarnabloc proposa lectures i ens fa recomanacions per a aquests dies.

Llibres de domini públic

Project Gutemberg. 60.000 llibres electrònics gratuïts.
Elejandria. Llibres en domini públic.
Literanda. Editorial independent que publica llibres de domini públic de manera acurada.
Ganso y Pulpo. Projecte editorial independent de llibres de domini públic.
Biblioteca Nacional. La biblioteca digital hispànica.
Amazon. El gegant del comerç electrònic.