llibres gratis

Busques llibres “online” gratis i en català? A la xarxa podem trobar llibres en línia disponibles també per descarregar en PDF i llegir des del sofà de casa. Et deixem una selecció d’editorials, entitats, projectes sense ànim de lucre, biblioteques, etc., que ofereixen llibres en català i gratuïts.

Tinet

A la biblioteca de Tinet proposen publicar i compartir electrònicament relats, articles d’assaig o investigació, poesia, etc. És un entorn digital on podrem trobar tota classe de llibres digitals en PDF i gratuïts.

Llibresdigitals.cat

A llibresdigitals.cat pots trobar llibres en format digital gratuïts i de pagament. N’hi ha una seixantena de gratuïts de diferents gèneres. Des de ‘Les Aventures de Tom Sawyer’, de Mark Twain, a ‘L’auca del senyor Esteve’, de Santiago Rusiñol, passant per un recull de contes d’Andersen.

L’editorial Virus

La majoria dels llibres de Virus editorial es troben sota llicències lliures i per a la descàrrega lliure en PDF. És una “aposta imprescindible en una societat en la qual les desigualtats socials també es tradueixen en desigualtat a l’hora d’accedir als continguts culturals”, segons l’editorial Virus. Fes una cerca perquè hi pots trobar tota clase de llibres.

Llibres gratis

Projecte Gutenberg

El Projecte Gutenberg és una base de dades de llibres electrònics en domini públic i, per això, poden ser reutilitzats sense restriccions. Va ser fundada el 1971 per Michael Hart i és la biblioteca digital més antiga. Hi pots trobar llibres d’autors catalans o internacionals com William Shakespeare o Mark Twain.

Viquitexts

Viquitexts és part de la família de projectes sense ànim de lucre de la Viquipèdia. Aquest apartat ens permet descarregar llibres electrònics lliures de drets en català. La majoria són llibres clàssics de la literatura catalana com ‘L’escanya-pobres’, de Narcís Oller, o poemes de Joan Salvat-Papasseit, Joan Maragall i Jacint Verdaguer.

Gratis

Google Books

L’apartat de llibres del buscador Google també ens ofereix llibres de forma gratuïta en català. A la majoria de llibres ens permet la lectura d’un cert nombre de pàgines, però si marquem a la nostra cerca que busquem llibres gratis també n’hi trobarem.

Biblioteques de Catalunya

El servei de Biblioteques de Catalunya disposa de 100.000 documents en format digital als quals pots accedir des d’internet: llibres electrònics, música, pel·lícules, documentals, enciclopèdies, etc.

Biblioteques de Barcelona

El servei de Biblioteques de Barcelona des del seu blog #Bibarnabloc proposa lectures i ens fa recomanacions per a aquests dies.

Editorial Albamarc

L’editorial Albamarc et permet llegir llibres en digital de forma gratuïta. Només et demanen que un cop hagis llegit el llibre en facis una valoració. Ens proposen nou llibres per llegir en línia.