No tinc informació, com a pediatra, de quin serà el circuit per fer arribar les mascaretes als més petits“. Aquesta és la preocupació que ha manifestat durant una entrevista a betevé el cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències Pediàtriques del Vall d’Hebron, Pere Soler, en relació amb la decisió de deixar sortir els infants de casa, a partir de la setmana que ve, malgrat les restriccions pel coronavirus.

Soler assegura que tampoc no sap “quin és l’estoc real de què disposem al país”. El doctor ha puntualitzat que el document que ha elaborat el Departament de Salut “no deixa clar que els nens de zero a tres anys hagin de dur mascareta”. Si bé ha afirmat que “existeixen mascaretes quirúrgiques de mides adequades per a infants“, ha reconegut que, “en el cas dels més petits, n’hi ha molt poques”.

El cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències Pediàtriques del Vall d’Hebron també ha subratllat que deixar sortir els infants de casa “és una decisió que té un risc molt baix” perquè la pandèmia “no els està afectant de manera important” i perquè “ningú no sap si realment són portadors del virus”. En aquest sentit, demana ser “molt prudents” perquè, tot i que “inicialment es va plantejar que pel fet de no tenir símptomes podien anar contagiant”, aquesta afirmació “no s’ha pogut confirmar de cap manera”.

Soler també ha volgut deixar clar que el document amb què treballa Salut “assenyala que els nens poden sortir, però no han de sortir” necessàriament. A més, ha advertit que cal evitar “qualsevol contacte amb altres infants o persones de fora de l’entorn familiar” perquè “augmenten les possibilitats de contagi creuat”.