grec 2020 beteve

Aquestes festes de Nadal, betevé recupera cinc espectacles que van triomfar en l’edició passada del festival Grec. Si te’ls vas perdre, o tens ganes de tornar-los a veure, aquí t’expliquem quin dia i a quina hora els trobaràs!

Manel

Divendres, 25 de desembre, a les 21 h

El grup Manel va actuar al Grec 2020 defensant ‘Per la bona gent’, el seu darrer disc, publicat a finals del 2019. Durant més d’una hora i mitja, la banda barcelonina va repassar gairebé tot el disc, a més de recuperar alguns temes dels treballs anteriors, sobretot de ‘Jo competeixo’ (‘La serotonina’, ‘Les cosines’, ‘Sabotatge’).

‘I sing a song about bananas’

Dissabte, 26 de desembre, a les 20.30 h

Xavier Cugat va ser un dels catalans més universals, l’únic fins al moment que té quatre estrelles al passeig de la Fama de Hollywood Boulevard. La biografia d’aquest artista polifacètic ha inspirat un musical que repassa la carrera d’aquest violinista, arranjador, dibuixant i director d’orquestra, que va deixar la seva petjada en més d’una cinquantena de bandes sonores i que sovint interpretava el seu propi personatge a la gran pantalla.

‘Estat d’emergència’

Diumenge, 27 de desembre, a les 20.30 h

Com responen els artistes joves de circ a un món a punt del col·lapse? Doncs amb la posada en escena de tot el seu talent en un muntatge titulat ‘Estat d’emergència’, en què les acrobàcies i altres tècniques de circ serveixen per narrar les seves pròpies experiències en un món on s’han d’enfrontar al desastre ecològic, l’augment del feixisme o la crisi de l’habitatge. Una proposta que parteix de la realitat per endinsar-se en el circ documental.

Baró d’evel: ‘A tocar!’

Divendres, 1 de gener, a les 20.30 h

El festival Grec va engegar l’edició 2020 amb l’espectacle ‘A tocar!’. Amb aquest muntatge, la companyia Baró d’evel es va proposar crear un moment “en suspensió” a partir del qual la societat es torni a posar en marxa per assolir una transformació i un nou sentit vital a través de la poesia. Els mestres de cerimònia, Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias, es van envoltar de creadors de disciplines tan variades com l’artista Frederic Amat, el clown Tortell Poltrona, la ballarina Maria Muñoz, el músic Raül Refree, la cantant de fado Lina i l’actriu Imma Colomer.

El petit de Cal Eril: ‘La llum de totes les coses’

Dijous, 7 de gener, a les 18.30 h

La llum i la música es van conjugar en l’espectacle que van presentar al Grec 2020 El Petit de Cal Eril i Calidos —David Giribet— i que es titula ‘La llum de totes les coses’, en referència a aquella ‘Energia fosca’ que travessava tot el seu últim àlbum. Aquest diàleg artístic entre la banda i l’artista lumínic ha servit per repassar el cançoner del projecte liderat per Joan Pons i dotar d’una nova dimensió l’univers creatiu del músic de Guissona.