Tradicionalment el Nadal ha estat l’època més rococó, kitsch i xarona de tot l’any. Ara repassarem algunes opcions que tenim per vestir-nos aquests dies, tenint en compte les circumstàncies, però, el que segur que farem aquest any és dir adeu a les festes de Nadal tal com les coneixem, les de les trobades massives, nadales a crits i vestits d’elf. Diem adeu als passats Nadals, com feia l’Emilia Clarke (la Daenerys de ‘Joc de Trons’) a ‘Last Christmas’.


Aquest serà un Nadal diferent, sense grans trobades ni grans festes, però d’alguna manera ens haurem de vestir! Així que pareu atenció a les 9 propostes de la Laura Sangrà: idees sorgides del teletreball, jerseis nadalencs ideals per a grups bombolla o vestits ostentosos per intentar suplir les mancances d’aquest any.

1. El conjunt de Work from Home Jammies

El pijama que al març van dissenyar uns japonesos per teletreballar còmodament però sense perdre l’elegància es diu Work from Home Jammies. Té mig tors de camisa i la resta de pijama. Això també pot ser molt útil pels sopars de Nadal que farem via Zoom. Ara bé, uns 100 euros cada conjunt!


2. El jersei nadalenc ideal per al grup bombolla

Els jerseis de motius nadalencs són un clàssic del xaronisme que guanya adeptes amb el pas dels anys per la comoditat que proporcionen. El súmmum de Nadal més ensucrat es pot comprar a Asos: el jersei per les parelles siameses. Ideal per a grups bombolla.


3. El pijama per a tota la família

Vestir-se igual tots els membres de la família, també és una possibilitat! Una opció que als Estats Units està molt estesa i acceptada: els pijames a conjunt amb família o amics (i que també servirà pels sopars de Zoom). Hi ha una família, els Holderness, una mena d'”influencers” en format família, que des del 2012 feliciten les festes de Nadal amb vídeos com aquest!


Els vestits més cars del món

Si sou dels que us mudeu i arregleu per Nadal, passi el que passi, i no voleu deixar de fer-ho aquest any tot i les restriccions, aquí teniu algunes idees de vestits d’alta costura. Ara bé, prepareu la butxaca perquè són alguns dels vestits més cars del món!

1. El vestit més car del món

El dissenyador malaisi Faiyzali Abdullah és l’autor d’aquest vestit, que diuen, és el vestit més car del món: Nightingale of Kuala Lumpur, peça única feta fa 10 anys, de seda roja i que costa uns 30 milions d’euros perquè, entre molts altres detalls, porta 751 diamants, un d’aquests enorme, de 70 quirats.


2. Una túnica de 17 milions d’euros

La túnica Abaya dissenyada per la britànica Debbie Wingham a mida d’una clienta. La factura va ser de 17,6 milions d’euros i en bona part és perquè té incrustades 2.000 pedres precioses, entre les quals diamants vermells, dificilíssims de trobar i els més cars de tots, diuen. Està inspirada en Dubai, va dir la dissenyadora. I això ja ho tenen, els vestits més cars del món, que destaquen tots per quatre coses: estan fets per dissenyadors que no coneixem, tenen un aire oriental, molta pedra preciosa i es troben poques imatges per internet, no sé si perquè la clientela és rica però poc ostentosa.


3. The Diamond Wedding Gawn

La dissenyadora Renee Strauss i el joier Martin Katz van fer tàndem creatiu el 2006 per crear aquest vestit de núvia, per només 12 milions d’euros. Els diamants que porta sumen 150 quirats, brillen més que el sol i estan incrustats en una de les sedes més fines del món.


4. 3.500 diamants per només 9 milions

El dissenyador britànic Scott Henshall va confeccionar amb 3.500 diamants aquest vestit que va lluir Samantha Mumba el 2004. Pots tenir-lo al teu armari pel mòdic preu de 9 milions i posar-te’l pel Halloween de l’any que ve. Està fet amb 3.500 diamants i poqueta cosa més. L¡actriu Samantha Mumba se’l va posar el 2004 per l’estrena de ‘Spider Man’.


5. El White Gold Dress, de Yumi Katsura

Per acabar el “top 5”, Yumi Katsura, una llegenda del disseny de moda al Japó que va estudiar alta costura a París i va firmar el White Gold Dress, un disseny que costa 8,5 milions perquè, un cop més, té diamants a mansalva i un miler de perles. La dissenyadora japonesa té 88 anys i segueix treballant en col·leccions per temporada.