Comencen les vacances de Nadal, i entremig de festes condicionades per la pandèmia, trobades familiars reduïdes a grups bombolla i tocs de queda, hi ha temps per anar al cinema, ni que sigui amb mascareta i aforament reduït. Avui us proposem cinema de terror, drames paternofilials i, és clar, en aquestes dates, animació per a tota la família. Aquestes són les tres millors estrenes de la setmana a la cartellera!

‘Saint Maud’

Rose Glass, 2019

La Maud és una jove infermera que comença a treballar com a assistent de pal·liatius d’una dona en fase terminal. El que podria ser una feina com una altra per a ella, es converteix en un malson perquè la Maud, a més, és una fanàtica religiosa amb problemes psicològics, entestada a convertir al cristianisme la seva pacient abans no sigui tard i salvar així la seva ànima. Amb aquest punt de partida, la cineasta Rose Glass signa un dels treballs més suggestius i més malaltissos que es van poder veure al Festival de Sitges passat. I, de passada, constata la cada cop més freqüent presència de cineastes dones en el gènere de terror. ‘Saint Maud’ us regirarà l’estómac i us farà passar una bona mala estona.

‘El padre’

Florian Zeller, 2020

L’Anthony és un home de 80 anys divertit, vital, amb bona salut física i que ha decidit que vol viure sol. El problema és que comença a mostrar símptomes de demència, cosa que preocupa a l’Anne, la seva única filla. A més, rebutja qualsevol cuidador que l’ajudi amb les tasques de la llar, i això complica cada vegada més les coses. Amb aquest punt de partida, el cineasta Florian Zeller planteja un film claustrofòbic i delicat sobre la pèrdua de la memòria i la desorientació, en què veiem com la ment de l’Anthony mescla records i confon realitat i il·lusió. ‘El padre’ compta amb un duet pletòric format per Anthony Hopkins i Olivia Colman, que ja comencen a sortir a les travesses per a la temporada de premis que s’inicia a principis de l’any que ve. Cinema dramàtic del bo per plorar una estona.

‘Los Croods, una nueva era’

Joel Crawford, 2020

El 2013, els estudis Dreamworks van sorprendre a crítica i públic amb ‘Los Croods’, una família prehistòrica encantadora que es va convertir en un dels seus grans èxits del cinema d’animació. Ara, el Grug, l’Eep, l’Uga, en Guy, en Tonk i tot aquest curiós antecedent dels grups bombolla actuals tornen amb noves aventures, que els duran a conèixer una altra família més avançada… però potser menys lliure. ‘Los Croods, una nueva era’ és un dels títols més nadalenc d’un any en què les grans productores d’entreteniment per a tots els públics han decidit no estrenar en sales. I si a més l’aneu a veure en versió original subtitulada, podreu sentir les veus de Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds o Catherine Keener.