Com responen els artistes joves de circ a un món a punt del col·lapse? Doncs amb la posada en escena de tot el seu talent en un muntatge titulat ‘Estat d’emergència’, en què les acrobàcies i altres tècniques de circ serveixen per narrar les seves pròpies experiències en un món on s’han d’enfrontar al desastre ecològic, l’augment del feixisme o la crisi de l’habitatge. Una proposta que parteix de la realitat per endinsar-se en el circ documental.

La crònica de l’estrena

Un espectacle que es va representar del 28 al 30 de juliol al Mercat de les Flors (carrer de Lleida, 59) i que betevé emet en diferit divendres 31 de juliol a les 22 h, per la TDT.

Es tracta de la primera Producció Nacional de Circ, sorgida del Pla d’impuls de circ de Catalunya que el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) van acordar el desembre del 2019. Una de les onze mesures que es van aprovar fins al 2021 era la creació d’aquest espectacle, que finalment es va escollir en un concurs públic i que està protagonitzat per artistes emergents amb habilitats interdisciplinàries.  Joan Ramon Graell, expert portador d’aeris amb una llarga trajectòria internacional,  dirigeix aquesta proposta  amb una escenografia minimalista que permet la convivència del vídeo i el llenguatge del circ.

Informació de servei

Direcció: Joan Ramon Graell, també amb Joan Arqué i Spela Vodeb
Intèrprets: Maria Palma Borràs, Lara Renard García, Carlos Francos Peré, Gabriel Salaün Rivalland, Júlia Clarà Badosa, Raimon Mató Rabassedasi Bruno Toso del Valle
Horaris: del 28 al 30 de juliol a les 20 h
Espai: Mercat de les Flors
Durada: 75 minuts
Preu: 15 €
Espectacle en català