Aquest serà un Nadal estrany. Les mesures sanitàries faran que no ens puguem reunir com hem fet en anys anteriors. Vols connectar amb la família per celebrar el Nadal 2020 a distància? El Josep M. Ganyet ens dona idees per no perdre l’oportunitat de viure aquestes festes de Nadal en grup.


Els clàssics de sempre a les plataformes digitals

Disney+ abaixa el preu i ofereix un catàleg ple de novetats. Entre les propostes, grans clàssics com ‘Mary Poppins’ o l’imperdible musical Hamilton. Apple+ regala un any de subscripció gratuït a qui hagi comprat un aparell de la seva marca! Entre altres coses, hi trobareu la pel·lícula del 1965 ‘A Charlie Brown Christmas’ amb el jazz de Vince Guaraldi Trio de fons. I atenció la novetat d’Amazon, que ha afegit la possibilitat de mirar pel·lícules i sèries amb família o amics cadascú des de casa seva. Es tracta de vídeo grupal, i permet fins a 100 persones veure el mateix contingut simultàniament. Ideal, per aquestes festes!

Convertir la televisió en foc o en neu

No és nou d’enguany, però el foc a terra de YouTube és un gran acompanyant per les nits de Nadal. Vuit hores ininterrompudes de foc i cançons de Nadal en alta definició. Però si preferiu veure neu, també teniu vídeos amb precioses imatges de la Suïssa nevada.

La cultura des de casa

La cultura s’ha adaptat als temps de coronavirus i a les mesures preses amb el confinament. I això ha vingut per quedar-se. Si aquests dies no podeu anar al teatre, per exemple, podeu gaudir de les propostes en línia del TNC o del Teatre Lliure, amb continguts específics per ser consumits telemàticament i també amb algunes de les obres en cartell gravades especialment per ser ser vistes a casa. I si preferiu anar de museus, aprofiteu per visitar la Galeria dels Uffizi de Florència com mai l’haureu vista: buida! Es tracta d’una visita com si fos un passeig per Google Maps i amb la sala de Tintoretto i de Tizià incloses. 

Finestres al món sense moure’ns del sofà

Aquest Nadal no podrem viatjar. No podrem visitar els típics mercats de Nadal tan famosos a l’Europa central, però, probablement, no sortirem ni de la nostra ciutat. Per això hi ha algunes propostes per veure què està passant al món des del nostre ordinador.

  • A window-swap.com trobem les vistes de finestres del món. És una iniciativa creada per la parella de Singapur formada per Sonali Ranjit i Vaishnav Balasubramaniam en dies d’avorriment per causa de la pandèmia i tothom hi pot participar. Només cal enviar un vídeo de 10′ en horitzontal i bona qualitat del que veiem des de la nostra finestra.
  • Google Earth ofereix una gira per les cases del món. Diferents països, cultures, climes i idiomes però tots amb una paraula per designar casa. Una viatge per les cases tradicionals de tota la terra. Ens permet d’alguna manera sortir de casa i entrar de convidats encara que sigui virtual a casa dels altres.
  • I si ja heu visitat el Mercat de Santa Llúcia i teniu ganes de conèixer altres mercats nadalencs del món, podeu fer-ho amb Worldcam.eu. El web que ofereix vistes en directe de càmeres arreu, ha preparat una secció específica de mercats de Nadal. 
Santa Claus Village Arctic Circle, Rovaniemi