El festival Grec ha engegat l’edició 2020 amb l’espectacle ‘A tocar!’. Amb aquest muntatge, la companyia Baró d’evel s’ha proposat crear un moment “en suspensió” a partir del qual la societat es torni a posar en marxa per assolir una transformació i un nou sentit vital a través de la poesia.

L’espectacle inaugural va estar marcat per la crisi del coronavirus i va ser un homenatge als serveis essencials que han treballat per combatre la pandèmia. Bona part del públic el formaven professionals de la salut. A més, l’aforament estava reduït a menys de 800 seients.

Els mestres de cerimònia, Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias,  es van envoltar de creadors de disciplines tan variades com l’artista Frederic Amat, el clown Tortell Poltrona, la ballarina Maria Muñoz, el músic Raül Refree, la cantant de fado Lina i l’actriu Imma Colomer. També hi participen el guitarrista Nicolas Lafourest i la filòsofa Marina Garcés.

A cavall entre Catalunya i França, Baró d’evel ja va sorprendre el públic del festival barceloní amb espectacles carregats de poètica com ‘Falaise’ (2019) i ‘Là’ (2018). Ara, després d’uns quants mesos de confinament allunyats dels escenaris, han entomat el repte de l’obertura al Teatre Grec amb ganes de celebrar la vida.

No és casual que el títol faci també referència a un sentit, el del tacte, del qual la humanitat s’ha vist privada des de l’inici de la crisi sanitària. ‘A tocar!’ vol ser una injecció d’energia i una cerimònia sobre la necessitat de compartir i repensar el món. La funció inaugural d’aquest dimarts va ser un homenatge als serveis essencials que han treballat per combatre la pandèmia, de manera que el públic ha estat format per professionals de la salut.

L’espectacle ‘A tocar!’, de Baró d’evel, és el primer de moltes obres i concerts d’aquest Festival Grec 2020 tan especial que podràs seguir per primera vegada en directe a betevé, a la TDT i en streaming.

Informació de servei

Direcció: Baró d’evel
Creació: Camille Decourtye, Blaï Mateu Trias, Frederic Amat, Raül Refree, Lina, Tortell Poltrona, Maria Muñoz, Nicolas Lafourest, Roc Mateu Trias, Rita Mateu Decourtye, María de la Cámara, Gabriel Paré Lezcano, Imma Colomer
Horaris: 30 de juny i 1 de juliol, a les 22 h
Espai: Teatre Grec
Durada: 65 minuts
Preu: 15 €