La llum i la música s’han conjugat en el nou espectacle que han creat El Petit de Cal Eril i Calidos —David Giribet— especialment per al festival Grec i que es titula ‘La llum de totes les coses’, en referència a aquella ‘Energia fosca’ que travessava tot el seu últim àlbum. Aquest diàleg artístic entre la banda i l’artista lumínic ha servit per repassar el cançoner del projecte liderat per Joan Pons i dotar d’una nova dimensió l’univers creatiu del músic de Guissona, que en les seves lletres no ha deixat mai de fer-se preguntes com “on deu anar tota l’aigua del mar”, “qui diu que giri el món”, “d’on surt tot aquest temps” o, fins i tot, “Per què es grillen les patates?, títol del primer treball que va gravar.

 

L’espectacle s’ha pogut veure en exclusiva al Teatre Grec, en un moment molt prolífic del qui va ser l’impulsor, juntament amb Ferran Palau, del concepte de pop metafísic. El Petit de Cal Eril ha publicat tres discos i ha viscut de gira permanent en els darrers quatre anys. La seva relació amb Calidos, de fet, no neix aquí. David Giribet ja havia treballat en l’escenografia de les esferes de llum de l’últim disc de la banda, però aquesta posada en escena a Montjuïc ha anat més enllà.  L’artista targarí és el creador d’un nou llenguatge d’instal·lacions lumíniques que reflexionen sobre el pas del temps i la relativitat de l’espai i on la música ja juga un paper important. La seva expressió conjugada amb la de Joan Pons han fet de cada cançó un element lumínic i sonor únic. El concert s’ha pogut seguir en directe a la televisió i a betevé.cat .

Informació de servei

Interpretació musical: Artur Tort (teclats); Dani Comas (baix), Ildefons Alonso (bateria), Jordi Matas (guitarra de 12 cordes i teclats) i Joan Pons (guitarra i veu)
Disseny de la il·luminació: David Giribet (Calidos)
Fotografia: Marc Cuscó
Horaris diumenge 26 de juliol a les 22 h
Espai: Teatre Grec
Durada: 75 minuts
Preu: 15 €