Per utilitzar el CAPTCHA, necessiteu l'extensió Really Simple CAPTCHA instal·lada.

avui

matí

tarda

º
28 ° 22 °

dt.

matí

tarda

28 ° 23 °

dc.

29 ° 24 °

dj.

27 ° 24 °

dv.

28 ° 23 °

ds.

29 ° 24 °

La previsió

Setmana plenament estiuenca

Tarda d'estiu, tot i que encara amb una calor força continguda. La màxima superarà els 25 ºC, però en cap cas s'acostarà als 30 ºC. Demà es repetirà la mateixa situació, per bé que els núvols podran ser una mica més presents de bon matí. Tot i això, continuarà dominant el sol. Les temperatures no variaran gaire, però hi ha una tendència clara que remuntin entrada la setmana.

image/svg+xml 19° / 27° Garraf 20° / 28° Alt Penedès 20° / 28° Baix Llobregat 19° / 30° Vallès Occidental 22° / 28° Barcelonès 21° / 29° Vallès Oriental 22° / 26° Maresme nuvol_prim sol sol sol nuvol_prim sol nuvol_prim
image/svg+xml 19° / 27° Garraf 20° / 28° Alt Penedès 20° / 28° Baix Llobregat 19° / 30° Vallès Occidental 22° / 28° Barcelonès 21° / 29° Vallès Oriental 22° / 26° Maresme sol sol sol sol sol variable sol

beteve el temps

Loading
Play
Redacció btvnotícies

Les noves línies de la xarxa de bus ja circulen per la ciutat

Durant les primeres hores de funcionament de les noves línies, alguns passatgers tenien dubtes de quin era el funcionament i es mostraven sorpresos pels canvis. El director de Mobilitat, Adrià Gomila, ha explicat que durant els primers dies analitzaran quin és el funcionament i com s'hi adapten els usuaris. Per això, Gomila es mostra obert a, si cal, fer modificacions en el futur.

Amb la creació dels tres busos nous, dos de verticals i un de diagonal, es vol millorar la connectivitat entre punts oposats de la ciutat. La V9 connecta el Poble-sec i Sarrià, la V33 uneix el Besòs i Santa Coloma i la D50 es mou entre el Paral·lel i Ciutat Meridiana. Els canvis que genera aquesta última ha comportat la creació de la línia 52 que substitueix part del recorregut de l'antic 50, que ara quedava sense bus.

La xarxa ortogonal 23 línies i a la tardor incorporarà les últimes cinc línies previstes. L'Ajuntament calcula que aquests busos transportaran cada dia 390.000 passatges, fet que representa el 53 % del total. Per facilitar l'adaptació als canvis, fa una setmana que hi ha un centenar informadors a les parades per resoldre els dubtes dels usuaris.

Estrena moguda

Com és habitual, la incorporació d'aquestes línies comporta la supressió d'altres i això provoca les queixes dels veïns que consideren que hi surten perdent. Veïns de Can Baró i el Carmel s'han queixat perquè creuen que la modificació de la Línia 24, per la creació del D50, els perjudica.

Fa dies que es repeteixen les mobilitzacions en contra dels canvis. En el cas de la V9, els veïns lamenten que la supressió del bus 41 els deixa sense connexió entre l'Esquerra de l'Eixample i el CAP Manso i l'Hospital del Sagrat Cor. També lamenten que els canvis han fet eliminar places d'aparcament de zona verda per a residents. L'Ajuntament ja ha respost que a l'estiu se'n faran de noves i es compensaran les que s'han perdut ara.

Aquest dilluns al matí, TMB ha hagut de modificar el recorregut dels primers busos de la V9 perquè una quarantena de veïns de les Tres Torres s'han concentrat al carrer de Calatrava per impedir que hi passés. Llavors els busos han continuat circulant per la via Augusta fins que ha acabat la protesta.

Btvnotícies

Loading

Barcelona

º

dt.

dc.

dj.

dv.

ds.

Trànsit

Publicitat

En directe

Avui, dilluns 25 de juny

  Avui, dilluns 25 de juny

   • 09/11/2018 18:00 hEstà passant

   Publicitat

   Publicitat

   Notícies per districte

   Publicitat

   Més vist

   Do NOT follow this link or you will be banned from the site!