El carrer de Jaume Martí, a Verdum, al districte de Nou Barris, ja no té el relleu que l’havia fet popular. Un mur d’aquesta via estava replet de xiclets, un fet que li havia donat el sobrenom del carrer dels xiclets, i ara han desaparegut, com ha explicat a X el compte Barcelona Singular.

Qui va ser el primer a enganxar un xiclet en aquesta paret? Aquest misteri no s’ha resolt, però el mur és a tocar de la sortida d’una escola i aquest podria ser-ne l’origen. Els xiclets hi estaven des de feia anys i, fins ara, els serveis de neteja de l’Ajuntament l’havien respectat.

El Rafa de TikTok ensenya la Barcelona oculta a les xarxes

Aquest mur, amb fans i detractors, es va fer viral a les xarxes a través del compte de TikTok @elrafadetiktok, amb més de 190.000 seguidors. Rafa Vilalta es dedica a compartir curiositats de Barcelona en els seus comptes, es trasllada als llocs i n’explica la història sempre de manera distesa i divertida. “Saps que hi ha una central nuclear a Barcelona? Vaig de cul perquè me l’ensenyin”, ha assegurat en una entrevista al ‘bàsics’. Li agrada descobrir la ciutat més oculta.

Vilalta ha explicat que els seus seguidors també l’ajuden a trobar curiositats, són “font d’informació”. Recorda que el seu pare era arquitecte i ell hi va treballar, i gràcies a ell diu que “vaig aprendre a veure el que ningú no veu”.

Més xiclets enganxats pel món

Com aquest carrer de Verdum, hi ha altres casos repartits pel món. Els xiclets també formen part de la casa de la Julieta a Verona (Itàlia); un passatge estret a la ciutat de San Luis Obispo, a Califòrnia; l’arbre de Coyoacán, a Mèxic, i una paret de Seattle, a Washington.