Els xàfecs i la calamarsa d’aquest 22 d’abril han fet revifar els temors i la preocupació dels pastors del ramat d’ovelles que es mantenen en un corral a cel obert a Collserola, en espera que el pastor que va perdre el concurs per pasturar a la serra abandoni el tancat públic. Les tempestes d’aquest dilluns han tornat a remullar de ple les ovelles, entre les quals cinc d’acabades de parir i set xais amb poques hores de vida. “Tenim por que els xais i els acabats de néixer acabin morint de fred”, lamenta el pastor David Barrero.

De fet, els darrers mesos ja han mort una dotzena d’animals a causa de la pluja i el fred. Explica que durant prop de mitja hora l’aigua ha caigut amb tanta força que ha inundat ràpidament el recinte, mentre els animals no tenien on aixoplugar-se enmig d’un riu de fang. “Aquestes no són les condiciones per les quals vam licitar. Al concurs hi havia el tancat i no puc entendre que no facin fora l’altre pastor”, afegeix, i reconeix que la previsió de pluges els atemoreix.

En espera de la decisió judicial

El conflicte és ara als tribunals, ja que José Montoya va impugnar el concurs del Parc Natural de Collserola perquè considera que es va fer de manera injusta. Es nega a treure de la nau el seu ramat, amb què fa anys que pastura per la zona. Assegura que no té cap altra alternativa per a aquestes ovelles.

Mentrestant, el ramat guanyador ha de quedar-se a Can Coll, ja que si abandona el recinte, podria perdre la licitació. Tot i entendre la situació de Montoya, David Barrero posa al davant el benestar del seu ramat i reclama una solució urgent.