Saps que hi ha més de 70 festes majors a Barcelona repartides pels barris? Tradicionalment, Sant Antoni inaugura el calendari de festes majors i Sant Andreu el tanca. Després d’un 2020 amb la majoria de celebracions cancel·lades per la crisi del coronavirus, algunes de les festes del 2021 han pogut ser més presencials.

El setembre és un dels mesos més carregats de festes majors. A banda de la celebració de la Mercè 2021, que enguany fa 150 anys, en la primera quinzena de setembre coincideixen les festes de diversos barris amb concerts, espectacles familiars i activitats tradicionals com el correfoc. És el cas de la Festa Major de la Salut (8-19 setembre), la del Farró (9-12 setembre), la del Poblenou (9-18 setembre) i la d’Horta (10-19 setembre).

Barris de festa després de la Mercè

Un cop passada la Mercè, el barri de la Barceloneta celebra la festa major del 29 de setembre al 3 d’octubre. A causa de la pandèmia, tots els actes funcionen amb aforament limitat i inscripció, com les havaneres a la plaça del Poeta Boscà, el Foc Bestial i els Versots Infernals a la plaça del Mar, i la mostra de cultura popular.

Després de l’aturada de l’any passat per la pandèmia, Montbau torna a celebrar la festa major amb gairebé dues setmanes d’activitats del 30 de setembre al 10 d’octubre. Els gegants del barri, en Cebrià i la Justina, són els amfitrions de la trobada gegantera. Una trobada de puntaires, el correfoc o el concert solidari Rock pels Xuklis són algunes propostes del programa.

L’1 d’octubre seguirà amb la Festa Major d’Hostafrancs i, del 2 al 7 d’octubre, la Rambla en prendrà el relleu amb les Festes del Roser, que enguany celebren la 60a edició.

El mapa de les festes

Al mapa de festes majors trobaràs informació actualitzada de l’any 2021 si ja tenim dades sobre aquella celebració o la situació en què es va viure el 2020 si encara no se n’ha comunicat res. Els colors del mapa es corresponen amb l’època de l’any: hivern, primavera, estiu i tardor.

Si trobes a faltar alguna festa o ens vols comunicar algun canvi, ho pots fer a Twitter o Facebook i per correu electrònic o WhatsApp (638 292 297).

Festes majors a Barcelona en pandèmia

El 2021 va començar amb la Festa Major de Sant Antoni posposada per al juliol. Al febrer, les Festes de Santa Eulàlia sí que es van celebrar, però amb una versió de mínims adaptada. Al maig ja hi va haver festes més presencials, com les de la Primavera a Nou Barris o la de la Dreta de l’Eixample. Tot i això, la cinquena onada de la pandèmia va endurir les restriccions a l’estiu. Festes com les de Gràcia i Sants van celebrar-se amb restriccions per evitar contagis i les aglomeracions nocturnes de persones van ser notícia.

Durant l’any 2020, la majoria de celebracions locals van quedar suspeses o ajornades per la pandèmia i alguns organitzadors en van repensar els programes per adaptar-los-hi. Pregons virtuals, vermuts o bingos des del balcó, correfocs al terrat, o concerts i espectacles telemàtics són alguns exemples d’aquestes festes modificades.

La teva festa major a Barcelona: calendari de les festes als barris

Saps de quina festa major de Barcelona vols gaudir aquest 2021? A continuació te’n destaquem algunes, però més avall trobaràs totes les celebracions ordenades cronològicament.

Festa Major de Sant Antoni 2021

Data: Tradicionalment, se celebra a mitjans de gener, pels volts de Sant Antoni Abat (17 de gener), però enguany es va celebrar del 2 a l’11 de juliol.

La festa: La que havia de ser la primera festa major de l’any, la Festa Major de Sant Antoni 2021, va quedar posposada per l’afectació de la covid-19 i es va traslladar al juliol. La cavalcada del Tres Tombs també es va fer a l’estiu.

Organitzadora: Comissió de Festa Major de l’Associació de Veïns del Barri de Sant Antoni.

Festes de Santa Eulàlia 2021

Data: Se celebra a mitjans de febrer, coincidint amb Santa Eulàlia, el dia 12.

La festa: Les activitats presencials de carrer de les Festes de Santa Eulàlia 2021 (cercaviles i processó de les Laies, entre d’altres) van quedar anul·lades com a conseqüència de la pandèmia, tot i que es van organitzar cinc exposicions. El festival Llum BCN, que es fa al Poblenou, coincidint amb la proximitat de la festa major d’hivern de la ciutat a principis de febrer, va quedar ajornat fins a la tardor.

Organitzador: Ajuntament de Barcelona.

festes santa eulàlia 2021 cartell

Festes de Sant Josep Oriol 2021

Data: Del 13 al 23 de març del 2021. S’acostuma a celebrar el cap de setmana més proper al 23 de març, dia de Sant Josep Oriol.

La festa: Aquesta celebració també es coneix com la Festa Major del Pi. La festa va tenir una trentena d’activitats virtuals i dos actes presencials. El pregó va ser a càrrec del CAP Gòtic com a reconeixement per la seva tasca en la pandèmia. Les Bestieses també van ser presencials a la basílica del Pi però amb reserva. La majoria d’activitats van passar a les pantalles.

Organitzadors: Associació d’Amics dels Gegants del Pi i comerciants del barri.

festes de sant josep oriol 2021 cartell

Festa Major de la Sagrada Família 2021

Data: Sense data prevista el 2021. El 2020 es va ajornar la festa de l’abril a l’octubre, però, finalment, la programació es va haver d’anul·lar. Tradicionalment, aquesta és l’única festa de la ciutat que coincideix amb la diada de Sant Jordi.
La festa: El temple de la Sagrada Família és un marc incomparable per a aquesta festa major, que durant més d’una setmana omple d’activitats el barri. Aquesta és l’única festa de la ciutat que coincideix amb la diada de Sant Jordi, també ajornada per la covid-19 fins al 23 de juliol.
Organitzadora: Coordinadora d’Entitats de la Sagrada Família.

Festa Major del Guinardó 2021

Data: Del 7 al 16 de maig. La Coordinadora d’Entitats del Guinardó va recuperar enguany les activitats al carrer. Es van programar concerts i espectacles familiars amb l’aforament limitat.
La festa: Fa anys aquesta festa se celebrava el 27 d’abril, coincidint amb el dia de la Mare de Déu de Montserrat. Per anar cap a una tradició més laica, els veïns van decidir traslladar les festes al maig. El pregoner acostuma a fer el discurs al passeig de Maragall, acompanyat dels trabucaires.
Organitzadora: Comissió de Festa Major de la Coordinadora d’Entitats del Guinardó.

Festa Major de Nou Barris 2021

Data: La Primavera a Nou Nou Barris va substituir la tradicional Festa Major de Nou Barris els dies 14, 15 i 16 de maig.
La festa: Nou Barris és l’únic que celebra una festa major com a districte, a banda dels barris. Per a aquest 2021 es van organitzar activitats culturals gratuïtes amb reserva per participar-hi. A més, hi ha el mercat tradicional, que acostuma a programar-se durant la festa major del districte.
Organitzador: Districte de Nou Barris.

Festes de la Primavera a Nou Barris cartell

Festa Major de la Dreta de l’Eixample 2021

Data: Del 24 al 30 de maig del 2021. La Festa Major de la Dreta de l’Eixample es va celebrar en un recinte perimetrat i la Fira Modernista de Barcelona va tornar a l’entorn virtual per segon any consecutiu a causa de la covid-19.
La festa: Aquesta festa se celebra des de l’any 2004 i des d’aleshores el barri ha volgut que el Modernisme en sigui l’element central. Entre els actes programats destaquen la Fira Modernista i la bicicletada, amb participants vestits de l’època. Un any més, això no ha estat possible per la crisi del coronavirus. Tot i això, sí que s’han organitzat actes presencials amb controls d’entrada i sortida, a la cruïlla dels carrers de Girona i del Consell de Cent, i els Jardins d’Agustí Centelles.
Organitzadora: Entitats de la Dreta de l’Eixample.

Fira Modernista de Barcelona 2021 cartell

Festa Major de la Trinitat Vella 2021

Data: Del 28 de maig al 6 de juny del 2021. Després d’una versió virtual de la festa el 2020, la Comissió de Festes de Trinitat Vella va organitzar una festa presencial amb entrades que cal reservar.

La festa: Al perfil de Facebook de la comissió es podia consultar el programa d’actes, que incloïa una tarda de flamenc, tallers familiars, jocs tradicionals, un torneig d’escacs i una diada gegantera, entre d’altres.
Organitzadora: Comissió de Festes de Trinitat Vella.

Festa Major Trinitat Vella 2021 cartell

Festa Major de Navas 2021

Data: Sense data prevista el 2021. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de maig.
La festa: El carrer de Las Navas de Tolosa amb Josep Estivill és el punt on es fan la majoria d’activitats de cultura popular, com la botifarrada i la cantada d’havaneres. Els Diables del Clot s’encarreguen del correfoc i tampoc no hi falta la Fira Medieval i de Comerç al carrer. La festa acaba amb un espectacle de focs artificials a la plaça de Ferran Reyes.
Organitzadora: Associació de la Festa Major de Navas.

Festa Major del Bon Pastor 2021

Data: Sense data prevista el 2021, segons els organitzadors. Se celebra durant la primera quinzena de maig.
La festa: El programa d’actes acostuma a allargar-se més d’una setmana. Una de les activitats destacades és la cantada d’havaneres l’últim diumenge de festa i s’acompanya amb una sardinada. El foc pren protagonisme amb la colla de Bruixes i Diables del Bon Pastor. Tampoc no hi falta el Mutanas, un bèstia foguera híbrida entre drac i peix.
Organitzadora: Comissió de Festes del Bon Pastor.

Festa Major de Porta 2021

Data: Del 5 al 9 de maig del 2021.
La festa: La Festa Major de Porta s’ha adaptat amb el Porta Reviu!, una programació cultural que substitueix la festa major a causa de la pandèmia. El Centre Cívic Can Verdaguer és l’epicentre dels actes, la majoria dels quals requereixen inscripció.
Organitzadora: Comissió de Festes de Porta.

Festa Major de la Prosperitat 2021

Data: Del 4 al 6 de juny del 2021. La comissió festiva del barri va organitzar actes i tallers, així com els tradicionals guarniments.
La festa: Les penyes de la Prosperitat són un dels elements que donen vida a la festa major. Aquestes petites associacions organitzen trobades, dinars populars i concerts. La plaça d’Àngel Pestaña és un dels escenaris principals durant els dies de festa però, de moment, no ho serà com sempre per la crisi del coronavirus.
Organitzadora: Comissió Festa Major de la Prosperitat.

Festa Major Prosperitat 2021 cartell

Festa Major de les Tres Torres 2021

Data: Anul·lada, tot i que per no quedar-se sense cap celebració van fer algunes activitats dividides en dos dies. S’acostuma a celebrar durant la tercera setmana de juny.
La festa: El 5 de juny hi havia programat un concert amb la Banda Municipal de Barcelona i una ruta guiada pel barri i el dia 13 es va fer un mercat de comerços locals al pati de la Biblioteca Clarà. Calia inscripció per gaudir d’aquestes activitats.
Organitzadora: Associació de Veïns de les Tres Torres.

Festa Major del Turó de la Peira 2021

Data: Del 15 al 21 de juny del 2021. Es tracta de la 43a edició de la festa major. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny.
La festa: La comissió de festes va preparar un cicle d’activitats per reprendre l’activitat i la il·lusió d’una festa major. Ja van confirmar que no hi hauria tantes propostes però van treballar de valent amb el cicle El Turó No s’Atura!”. Totes les activitats tenien aforament limitat.
Organitzadora: Comissió de Festes del Turó de la Peira.

Festa Major Turó de la Peira 2021 cartell

Festa Major de la Font de la Guatlla 2021

Data: Del 17 al 20 de juny del 2021. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny.
La festa: Enguany, la festa major es va convertir en un cicle d’activitats culturals a la fresca. Aquesta festa major se celebra des de principis dels anys 60. Originàriament, es feia per la Mercè, el mes de setembre, però més endavant es va traslladar al juny, abans de la festivitat de Sant Joan. Les celebracions acaben amb l’arribada de la Flama del Canigó i una revetlla familiar.
Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes Font de la Guatlla – Magòria.

Festa Major de les Roquetes 2021

Data: Del 13 al 20 de juny del 2021.
La festa: A les Roquetes hi ha la festa major tradicional i, d’altra banda, la festa major jove. La programació inclou la Roquetes Fashion Week, una mostra gastronòmica, un circuit d’andròmines i passejades populars de bon matí.
Organitzadora: Comissió de Festa Major de les Roquetes.

Festa Major Roquetes 2021 cartell

Festa Major de Ciutat Meridiana 2021

Data: Del 18 al 20 de juny del 2021. S’acostuma a celebrar durant la primera setmana de juny.
La festa: Hi ha programades activitats de tota mena com espectacles infantils, havaneres, tornejos esportius, concerts, cinema a la fresca i mercats. Això sí, cal inscripció per a tots els actes a causa de la covid.
Organitzadors: Amics de la Festa Ciutat Meridiana.

Festa Major del Passatge de Lluís Pellicer 2021

Data: Sense data prevista el 2021. S’acostuma a celebrar a finals de maig o principis de juny.
La festa: Des de fa 30 anys, quan s’apropa l’estiu i els dies s’allarguen, el petit passatge entre l’avinguda Diagonal i el carrer de Londres, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, s’omple a vessar de gent. Els veïns organitzen una celebració de tres dies amb concerts i música a les nits, concursos, activitats infantils i àpats populars, entre d’altres.
Organitzadora: Associació d’Amics del Passatge de Lluís Pellicer.

Festa Major de la Teixonera 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat va canviar de dates en dues ocasions, del juny al juliol i del juliol a l’octubre.
La festa: Els barris veïns dels Penitents i Mas Falcó, del districte de Gràcia, s’uneixen a aquesta festa, tot i que la majoria d’activitats es fan en territori de la Teixonera, a Horta-Guinardó.
Organitzadora: Associació de Festes de la Taxonera – Mas Falcó – Penitents.

Festa Major de Sant Genís dels Agudells 2021

Data: 11 i 12 de juny del 2021. S’acostuma a celebrar a principis de juny.
La festa: Sant Genís dels Agudells va viure un Tast de Festa ja que enguany la pandèmia no permetia organitzar tantes activitats. Hi va haver portes obertes en diferents equipaments del barri, un torneig de tenis taula, concerts, havaneres i cinema a la fresca.
Organitzadora: Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells.

Festa Major de la Palmera 2021

Data: 12 i 13 de juny del 2021. L’any passat va quedar ajornada, però enguany es va recuperar amb un cap de setmana de programació.
La festa: És una de les quatre festes majors de la Verneda i la Pau, i se celebra el segon i tercer cap de setmana de juny amb l’epicentre d’activitats a la plaça de la Palmera de Sant Martí. El veïnat surt un cap de setmana al carrer amb activitats per a tots els públics: espectacles infantils, exhibicions de ball o concerts. El programa d’actes es tanca diumenge amb un concert d’havaneres. Amb inscripció.
Organitzadora: Associació de Veïns la Palmera Centre.

Festa Major de la Palmera cartell 2021

Festa Major de la Trinitat Nova 2021

Data: La festa s’acostuma a celebrar durant la segona setmana de juny. La Comissió de Festes de la Trinitat Nova en va haver de suspendre la celebració per segon any consecutiu pel coronavirus.
La festa: Aquesta és la primera festa major del calendari a la Zona Nord de la ciutat i se celebra des del 1979. Entre els actes més tradicionals destaca la cantada d’havaneres amb rom cremat a la plaça de la Trinitat Nova. La comissió de festes també hi ha inclòs novetats en els darrers anys, com una fira de cervesa artesana o la festa Holi.
Organitzadora: Comissió de Festes de la Trinitat Nova.

Festa Major de la Guineueta 2021

Data: Del 19 al 20 de juny del 2021. La festa s’acostuma a celebrar durant la segona setmana de juny.
La festa: El Parc de la Guineueta, la plaça de Ca n’Ensenya i la plaça Major de Nou Barris van ser els escenaris principals de la programació d’enguany.
Organitzadora: Associació de Veïns de la Guineueta – Nou Barris.

Festa Major del Besòs i el Maresme 2021

Data: De l’11 al 20 de juny del 2021. L’any passat va quedar anul·lada pel coronavirus. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny.
La festa: Tradicionalment se celebra una festa major de dues setmanes de durada. El primer cap de setmana les activitats es concentren a la zona del Besòs i, el segon, són organitzades pels veïns del Maresme.
Organitzadora: Associació de Veïns del Besòs i el Maresme.

Festa Major de la Marina 2021

Data: Del 18 al 24 de juny del 2021. Tradicionalment, la festa major se celebra per Sant Joan.
La festa: Anomenades popularment com les Bacanals de Barcelona, les festes de la Marina es fan pels volts de Sant Joan i s’allarguen entre tres i quatre dies. A banda de fer el correfoc, els Diables de Port també s’encarreguen de portar fins a la plaça de la Marina la Flama del Canigó.
Organitzadora: Unió d’Entitats de la Marina.

Festa Major de la Font d’en Fargues 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat va quedar ajornada. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni de Pàdua, el dia 13.
La festa: Sant Antoni de Pàdua és el patró de la parròquia que es va construir el 1927 al barri. A la plaça que hi ha al davant es fan cada any sardanes. Amb els anys s’ha inclòs un festival Holi a la programació, així com més activitats infantils i teatre al casal de barri.
Organitzadora: Associació de Veïns de la Font d’en Fargues.

Festa Major del Coll 2021

Data: De l’11 al 20 de juny del 2021. L’any passat la festa es va fer de manera virtual rebatejada com la Festa Major COLLfinada.
La festa: Enguany s’hi van programar dues gimcanes pel barri, la Coll-tural i una cerca del tresor pel Parc Güell. L’any 2020 també es van organitzar un sopar de germanor de balcó a balcó, bingo en línia i pirotècnia col·lectiva llançant dos coets al cel cadascú des del seu terrat. Va ser una de les festes adaptades a la pandèmia.
Organitzadora: Comissió de Festes del Coll.

Festa Major del Baix Guinardó 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat es va anul·lar. Les festes s’havien de celebrar al juny, però els veïns van repensar-ne el format, amb actuacions i activitats infantils concentrades en un cap de setmana. Finalment, l’AV Baix Guinardó va decidir suspendre la “festa menor”.
La festa: El Baix Guinardó celebra aquesta festa des de l’any 1978. És breu, però intensa, i una de les activitats més destacades és la trobada castellera a la ronda del Guinardó. També hi ha una cita per a les puntaires. Cada any es reuneixen al Parc de les Aigües, on fan una demostració de puntes de coixí.
Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes del Baix Guinardó.

Festa Major del Putxet 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat es va anul·lar. S’acostuma a celebrar a principis de juny.
La festa: Bona part de les activitats del programa es fan al Parc del Putxet, com la botifarrada i el ball popular. La festa es va començar a celebrar l’any 1996 per iniciativa de l’Associació de Veïns i Amics del Putxet.
Organitzadora: Associació de Veïns i Amics del Putxet.

Festa Major de la Vall d’Hebron 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat es va anul·lar. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan.
La festa: La majoria de les activitats de la festa es fan entre els Jardins de Can Brasó i el Casal de Barri Can Travi, la seu de moltes de les entitats organitzadores. Un dels moments culminants de la festa és la revetlla de Sant Joan, que s’amenitza amb orquestra.
Organitzadora: Associació de Veïns del Parc de la Vall d’Hebron.

Festa Major del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova 2021

Data: Del 25 al 29 de juny del 2021. La festa s’acostuma a fer al juny, per Sant Pere.
La festa: Moltes activitats d’aquesta festa major conjunta entre dos barris es fan al voltant del Centre Cívic la Sedeta. La gegantona del Camp d’en Grassot, la Bruixa Violeta, té una presència destacada a la cercavila.
Organitzadora: Comissió de Festa Major del Barri del Camp d’en Grassot – Gràcia Nova.

Festa Major de la Pau 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat va quedar ajornada. S’acostuma a celebrar a finals de juny.
La festa: Té una durada d’un cap de setmana i la plaça d’Artur Martorell es converteix en el centre neuràlgic de les activitats programades com el pregó i la cantada d’havaneres.
Organitzadora: Associació de Veïns del barri de la Pau.

Festa Major del Fort Pienc 2021

Data: Del 3 al 13 de juny del 2021. L’any passat va quedar anul·lada. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny.
La festa: La infermera del CAP Passeig de Sant Joan va ser la pregonera de les festes, que tornaven als carrers i places del barri. La plaça d’André Malraux va ser l’escenari d’una mostra cultural i també es va organitzar un Cluedo en viu.
Organitzadora: Associació de Veïns del Fort Pienc.

Festa Major de Can Baró 2021

Data: 19 de juny del 2021. L’any passat va quedar anul·lada. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny.
La festa: D’aquesta festa en destaca el correfoc, a càrrec de les Fures de Can Baró i el seu grup de percussió, els Trons. Enguany va concentrar tota la programació en un sol dia.
Organitzadora: Comissió de Festa Major de Can Baró.

Festa Major de Sant Gervasi – la Bonanova 2021

Data: 18 de setembre del 2021. L’any passat es va suspendre. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Gervasi i Sant Protasi, però enguany s’endarrereix en el calendari.
La festa: La plaça de la Bonanova és un dels epicentres d’aquesta festa major, que se celebra des de principis dels anys 30. Un dels primers actes del programa és el correfoc amb la colla de Diablesses i Diables de Sarrià.
Organitzadora: Comissió de Festes de Sant Gervasi.

Festa Major de Can Rectoret 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat va quedar ajornada i es va fer al setembre. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny.
La festa: El Casal de Barri de Can Rectoret va ser l’espai on es van desenvolupar les activitats del programa del 2020. L’aforament estava limitat pels protocols del coronavirus i per això calia reservar les entrades.
Organitzadora: Comissió de Festes del Rectoret.

Festa Major de Baró de Viver 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat va quedar anul·lada, però es va fer una programació telemàtica del 12 al 14 de juny amb activitats en línia. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny.
La festa: Totes les propostes lúdiques es poden seguir des de casa com el pregó en vídeo, un bingo virtual, una gimcana familiar, un joc de pistes sobre el barri o escoltar una llista de música elaborada pel grup de joves de Baró de Viver. Tradicionalment, aquesta festa major té ritme de tambor, ja que un dels actes més tradicionals del programa és la timbalada, però enguany no es va poder celebrar.
Organitzadora: Comissió de Festes Baró de Viver i entitats del barri.

Festa Major de Can Peguera 2021

Data: Del 15 al 18 de juny del 2021. L’any passat va quedar anul·lada. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny.
La festa: Can Peguera va començar a celebrar la festa major el 1972. El programa, organitzat principalment pels veïns i el Casal de Barri la Cosa Nostra, enguany va homenatjar les veïnes que fan 80 anys.
Organitzadora: Comissió Festa Major de Can Peguera.

Festa Major de la Vila Olímpica 2021

Data: Sense data prevista el 2021. La festa es va suspendre el 2020. S’acostuma a celebrar a principis de juliol.
La festa: La Vila Olímpica fa festa major des del 1993, any en què les cases que havien acollit als atletes durant els Jocs Olímpics es van habitar amb veïns. Així doncs, és una de les festes majors més joves de la ciutat.
Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica.

Festa Major del Carmel 2021

Data: Del 2 a l’11 de juliol del 2021.
La festa: La primera celebració de la festa major es va fer el 1979. La cultura popular hi és molt present, sobretot la del foc, amb la colla dels Diables del Carmel, el drac Capallà i les Banyetes d’Horta.
Organitzadora: Comissió de Festa Major del Carmel.

Festa Major del Casc Antic 2021

Data: Del 26 al 29 de juny del 2021. L’any passat va quedar anul·lada. S’acostuma a celebrar a finals de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Pere, el dia 29.
La festa: El Pou de la Figuera va concentrar bona part del programa de la festa d’enguany, amb mostres de comerços i entitats, concerts i monòlegs.
Organitzadora: Coordinadora Festa Major del Casc Antic.

Festa Major de Torre Baró 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat va quedar anul·lada. S’acostuma a celebrar a principis de juliol.
La festa: La programació d’activitats és ben diversa. Pels carrers del barri sona una batucada. També organitzen sopars populars, cinema a la fresca, un festival de heavy i la festa de l’escuma a la zona coneguda com el Campillo de la Virgen.
Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes de Torre Baró.

Festa Major del Raval 2021

Data: Del 8 a l’11 de juliol del 2021. L’any passat es va celebrar amb activitats en línia i propostes presencials adaptades a la situació del coronavirus. Aquesta festa s’acostuma a celebrar a mitjans de juliol.
La festa: El Jardí dels Tarongers va ser l’escenari de la programació d’enguany. La festa és en honor de la Mare de Déu del Carme, patrona de la principal parròquia del barri.
Organitzadora: Associació de Veïns del Raval i entitats del barri.

Festa Major del Poble-sec 2021

Data: Del 16 al 25 de juliol del 2021. L’any passat es va suspendre per la covid-19.
La festa: Tradicionalment, les activitats es reparteixen en diversos espais neuràlgics del barri, com ara la plaça del Sortidor, la de les Tres Xemeneies o la del teatre El Molino. La festa major se celebra des dels anys 90 i disposa d’una diada castellera al carrer de Blai, que enguany segurament no es podrà celebrar.
Organitzadora: Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Festes de Sant Roc a la plaça Nova 2021

Data: Del 13 al 16 d’agost del 2021.
La festa: L’Associació de Festes de la Plaça Nova prepara una programació d’activitats al carrer. De fet, asseguren que és molt igual a la de fa dos anys. El plat fort d’aquestes festes és el 16 d’agost, dia de Sant Roc.
Organitzadora: Associació de Festes de la Plaça Nova – Comissió de Festes de Sant Roc.

Festa Major de Gràcia 2021

Data: Del 15 al 21 d’agost del 2021. Després que la celebració del 2020 es fes en format virtual, aquest 2021 les comissions de la Festa Major de Gràcia treballen per “recuperar una festa tan normal com sigui possible”.
La festa
: La Festa Major de Gràcia és coneguda, entre altres aspectes, per la decoració de carrers, places i balcons que el veïnat prepara durant tot l’any. Aquest any no es podrà celebrar el concurs de carrers guarnits, però 21 carrers s’engalanaran amb decoracions “aèries”. L’origen de la festa és gairebé paral·lel a la urbanització de la vila. La primera referència documentada de la celebració és del 1817.
Organitzadora: Fundació de la Festa Major de Gràcia.

Festa Major de Sants 2021

Data: Del 24 al 28 d’agost del 2021. L’any passat la Federació Festa Major de Sants va decidir anul·lar la festa major del 2020 per la situació sanitària a Barcelona. Enguany ja han confirmat que estan treballant per fer una festa major que durarà menys dies del que és habitual.
La festa: Una de les característiques principals és que les associacions de veïns del barri engalanen places i carrers. La festa es fa en honor de Sant Bartomeu, patró de la vila. Amb quatre colles de diables al barri, el correfoc mereix una menció especial.
Organitzadora: Federació d’Associacions i Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants.

Festa Major de la Bordeta 2021

Data: Del 2 al 6 de setembre del 2021. L’any passat, a causa de la crisi del coronavirus, la Federació de Comissions de Festes de la Bordeta va decidir convertir-la en la Festa Menor de la Bordeta amb una programació adaptada a la pandèmia.
La festa: La Federació de Comissions de Festes de la Bordeta engloba els veïns de la rambla de Badal, Parcerisa i Quetzal, la comissió del carrer dels Jocs Florals, la de la plaça del Fènix i la de la plaça de Súria.
Organitzadora: Federació de Comissions de Festes de la Bordeta.

Festa Major d’Horta 2021

Data: Del 10 al 19 de setembre del 2021.
La festa: L’any passat la Festa Major d’Horta va quedar anul·lada per la pandèmia però enguany recupera l’esperit festiu amb concerts, tallers i actes infantils. Això sí, cal reservar entrades. Al web de la festa major hi trobareu tota la informació.
Organitzadora: Coordinadora d’Entitats d’Horta.

Festa Major de la Salut 2021

Data: Del 8 al 19 de setembre del 2021. S’acostuma a celebrar a principis de setembre, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu de la Salut, el dia 8.
La festa: La Festa Major de la Salut torna amb diversos actes presencials. El tret de sortida serà el 10 de setembre amb el pregó. Les activitats de la festa no requereixen reserva, però sí que tenen un aforament màxim. Els actes s’ompliran per ordre d’arribada. Fins al 18 de setembre hi haurà concerts, tallers, ballades, jocs i molt més als espais de la festa.
Organitzadores: Entitats i associacions del barri.

Festa Major del Farró 2021

Data: Del 9 al 12 de setembre del 2021.
La festa: L’any passat els veïns del Farró van decidir anul·lar la celebració però enguany reprenen la festa amb espectacles familiars, karaoke, botifarrada i correfoc, entre altres activitats. A causa del coronavirus, cal apuntar-se a les propostes amb antelació.
Organitzadores: Associació de Veïns i Comissió de Festes del Farró.

Festa Major del Poblenou 2021

Data: Del 9 al 18 de setembre del 2021.
La festa: Com ja va passar en la festa del 2020, per a la major part de la programació d’enguany també cal inscriure-s’hi a causa de la pandèmia. És el cas del pregó, el Concert de la Banda Municipal de Barcelona al Casino l’Aliança del Poblenou o el correfoc.
Organitzadora: Coordinadora d’Entitats del Poblenou.

Festa Major de Verdum 2021

Data: Del 15 al 18 de setembre del 2021. L’any passat va quedar anul·lada. S’acostuma a celebrar la tercera setmana de setembre.
La festa: Un dels actes habituals més destacats de la celebració és el correfoc, a càrrec del Grup de Foc de Nou Barris. Caldrà esperar l’any 2021 per veure la tabalada d’inici i el recorregut dels diables pels carrers i places de Verdum. Una gran traca a la plaça de Francesc Layret acomiada les festes però segurament aquest any no es pugui planificar a la programació.
Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes de Verdum.

Festes de la Mercè 2021

Data: Del 23 al 26 de setembre del 2021. S’acostuma a celebrar el 24 de setembre i dies propers coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè.
La festa: Les Festes de la Mercè 2021 arriben a la 150a edició, un aniversari que coincideix novament amb la pandèmia i per tant, un any més, les festes seran diferents i el programa, els concerts i les activitats als carrers de Barcelona es tornaran a adaptar a les circumstàncies: amb aforament limitat i reserva.
Programa de la Mercè 2021.
Concerts de la Mercè 2021.
Organitzador
: Ajuntament de Barcelona.

Festa Major dels Indians 2021

Data: Del 23 al 26 de setembre del 2021. L’any passat es va suspendre. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de setembre.
La festa: Tot i l’esforç per intentar adaptar algunes activitats de la festa major al coronavirus, l’Associació de Festes dels Indians va comunicar al barri l’any passat que cancel·lava la celebració pel risc que podia suposar per als veïns. Tradicionalment, els Indians celebra la festa major abans que el barri veí, el Congrés. La plaça del Rom Cremat, la de les Havaneres i el carrer de Jordi de Sant Jordi acullen la majoria d’activitats.
Organitzadora: Associació de Festes dels Indians.

Festa Major de Montbau 2021

Data: Del 30 de setembre al 10 d’octubre del 2021. S’acostuma a celebrar a finals de setembre, coincidint amb la festivitat de Sant Jeroni, el dia 30 de setembre.
La festa: Sant Jeroni és el patró de la parròquia de Montbau i, per aquest motiu, es fa la festa major al voltant del 30 de setembre. Després de l’aturada de l’any passat per la pandèmia, Montbau torna a celebrar la festa amb gairebé dues setmanes d’activitats. Els gegants del barri, en Cebrià i la Justina, són els amfitrions de la trobada gegantera, que enguany es farà el 3 d’octubre. Una trobada de puntaires, el correfoc infantil i adult o el concert solidari Rock pels Xuclis són algunes propostes del programa de festa de Montbau.
Organitzadors: Associació de Veïns de Montbau, Associació de Comerciants de Montbau i Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore.

Festa Major de la Barceloneta 2021

Data: Del 29 de setembre al 3 d’octubre del 2021. Se celebra a finals de setembre coincidint amb la festivitat de Sant Miquel, el dia 29.
La festa: A causa de la pandèmia, tots els actes funcionen amb aforament limitat i requereixen inscripció. Hi haurà havaneres a la plaça del Poeta Boscà, el Foc Bestial i els Versots tornaran a la plaça del Mar i l’últim dia de festa hi haurà la mostra de cultura popular amb l’estrena dels nous gegantets.
Organitzadora: Comissió de Festa Major de la Barceloneta.

Festa Major de la Rambla o Festa del Roser 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat es va celebrar del 3 al 7 d’octubre. Amics de la Rambla organitza aquesta festa ininterrompudament des de l’any 1962. Tot i les restriccions, i tenint en compte totes les mesures de seguretat, aquest any se’n celebra la 59a edició.
La festa: La celebració ret homenatge a la patrona de la Rambla, la Mare de Déu del Roser. Una vintena d’espais i edificis emblemàtics del passeig decoren les façanes amb flors naturals. Els museus i equipaments culturals de la zona fan portes obertes i organitzen visites guiades gratuïtes.
Organitzadors: Amics de la Rambla.

Festa Major d’Hostafrancs 2021

Data: De l’1 al 10 d’octubre del 2021. S’acostuma a celebrar a principis d’octubre, coincidint amb la festivitat de Sant Àngel Custodi, el dia 1 d’octubre.
La festa: A causa de la pandèmia, l’any passat els organitzadors van oferir una versió reduïda de la celebració habitual. Actualment s’està treballant en la programació del 2021.
Organitzadora: Comissió de la Festa Major d’Hostafrancs.

Festa Major de Vallcarca 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat va quedar anul·lada. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de setembre.
La festa: La celebració tradicional s’allarga quatre dies i acaba per l’Onze de Setembre. Les activitats es reparteixen pels carrers i les places més emblemàtics del nucli antic del barri, com ara la plaça de la Farigola.
Organitzadora: Associació de Veïns de Vallcarca-Riera-Viaducte.

Festa Major de Diagonal Mar i el Front Marítim 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat es va ajornar al novembre, per Sant Martí.
La festa: L’Associació de Veïns de Diagonal Mar i altres entitats que participen en la festa van preparar un programa del 2020 adaptat a la covid-19 i els protocols de seguretat i, sobretot, amb activitats en línia.
Organitzadora: La Fàbrica del Marítim, Comissió de Festes Diagonal – Montseny i AV Diagonal Mar.

Festa Major de Sarrià 2021

Data: Sense data prevista el 2021. Se celebra a principis d’octubre coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu del Roser, el dia 7.
La festa: Sarrià celebra la festa major des del 1973. Una de les activitats més divertides és la Batalla x Sarrià. Es tracta d’una competició festiva entre dos equips, Rosers i Vicençs, noms dels dos patrons i també de dues places del barri. La baixada de carretons també és un acte multitudinari.
Organitzadora: Comissió de Festes del Roser de Sarrià.

Festa Major de les Corts 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat es va celebrar del 8 al 12 d’octubre del 2020. Es va fer com estava prevista a l’octubre, però en un format reduït.
La festa: Els espectacles familiars van destacar al programa d’activitats del 2020 amb una desena de muntatges preparats. Calia reservar-hi entrada ateses les restriccions de la pandèmia. El pregó es va seguir en línia a càrrec de Maria Pérez-Hervada, directora del Centre d’Atenció Primària Montnegre.
Organitzadora: Comissió de Festa Major de les Corts.

Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat es va celebrar del 2 a l’11 d’octubre amb un programa d’actes adaptat a la situació sanitària de la covid-19 i per això la majoria de les activitats tenien aforament limitat.
La festa: El pregó va ser a càrrec de personal sanitari amb la intenció de reivindicar-ne la tasca durant la pandèmia.
Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample.

Festa Major de Vilapicina i la Torre Llobeta 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat es va suspendre. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena d’octubre.
La festa: Aquesta és l’última festa major del districte de Nou Barris en el calendari. La plaça de la Torre Llobeta acull cada any la tradicional cantada d’havaneres amb rom cremat. L’escenari també acull les matinades infantils, espectacles i àpats populars.
Organitzadora: Comissió de Festes de l’Associació de Veïns de Torre Llobeta – Vilapicina.

Festa Major del Congrés 2021

Data: En funció de l’evolució de les restriccions obligades per la pandemia, està previst fer una versió de la festa en format reduït del dijous 7 al 12 d’octubre.
La festa: La plaça del Congrés és, en condicions normals, l’epicentre de la festa. S’hi organitzen actes com la diada castellera, la fira de productes artesans, la botifarrada o la cantada d’havaneres, que acomiada la celebració amb rom cremat. La Congregació Diabòlica del Congrés s’encarrega del correfoc.
Organitzadora: Comissió de Festes del Congrés.

Festa Major de Canyelles 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat va quedar anul·lada. Se celebra a principis d’octubre.
La festa: El barri acostuma a celebrar 10 dies de festa major. La fogonada dona el tret de sortida a un programa en què no hi falten el bingo popular, la Nit de Tapes al Mercat o el castell de focs artificials.
Organitzadora: Comissió de Festes de Canyelles.

Festa Major de la Verneda i Sant Martí de Provençals 2021

Data: Sense data prevista el 2021. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de novembre, coincidint amb la festivitat de Sant Martí, el dia 11.
La festa: Sant Martí és el patró de les festes de la Verneda i Sant Martí de Provençals, dos barris que celebren la festa major conjuntament. El carrer de la Selva de Mar és un dels escenaris que acull més activitats, com la mostra d’entitats, la trobada gegantera i la jornada castellera.
Organitzadora: Coordinadora d’Entitats VERN.

Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa 2021

Data: Sense data prevista el 2021. L’any passat es va fer del 8 al 22 de novembre amb diverses activitats que es podien seguir virtualment.
La festa: És el segon barri del districte que celebra la festa major en honor de Sant Martí, pels volts de l’11 de novembre. El castell de focs artificials es va fer des dels terrats del barri.
Organitzadora: Federació d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa.

Festa Major de la Sagrera 2021

Data: Sense data prevista. L’any passat va quedar anul·lada. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de novembre.
La festa: Tot i que la festa major es va haver de suspendre per la pandèmia, els organitzadors volien mantenir l’esperit festiu al barri i van convidar els veïns a penjar el domàs de la festa major als balcons entre el 16 i el 29 de novembre.
Organitzadora: Comissió de Festes de la Sagrera.

Festa Major de Sant Andreu 2021

Data: Del 26 de novembre al 8 de desembre del 2021. L’any passat es va fer del 27 al 29 de novembre. S’acostuma a celebrar a finals de novembre i principis de desembre, coincidint amb la festivitat de Sant Andreu, el 30 de novembre.
La festa: Els organitzadors van programar per a la festa del 2020 tres dies d’activitats que es podien seguir a través de YouTube per adaptar-se a la situació de pandèmia.
Organitzadora: Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar.