Saps que hi ha m√©s de 70 festes majors a Barcelona el 2019 repartides pels barris? Sant Antoni inaugura el calendari de festes majors als barris i Sant Andreu el tanca. El mes de juny √©s el que n’acumula m√©s, amb 30 festes majors, seguit de setembre, amb 17. En aquest mapa interactiu trobareu tota la informaci√≥ sobre les festes majors de Barcelona.

Els colors del mapa es corresponen amb l’√®poca de l’any: hivern, primavera, estiu i tardor.¬†Entre les celebracions m√©s locals tamb√© hi trobareu les de les dues patrones de Barcelona, les Festes de Santa Eul√†lia i les de la Merc√®.¬†En el primer trimestre de l’any hi ha una festa cada mes: Sant Antoni al gener, Santa Eul√†lia al febrer i Sant Josep Oriol al mar√ß. A finals d’any, per no treure protagonisme al Nadal i tamb√© pel fred, nom√©s Sant Andreu encavalca la festa entre novembre i desembre.

Si trobes a faltar alguna festa, ens ho pots comunicar a Twitter, Facebook, per correu electrònic o WhatsApp (638 29 22 97).

Festes majors als barris de Barcelona: Tot el calendari

Saps a quina festa major de Barcelona vols anar aquest 2019? A continuaci√≥ te’n destaquem algunes per√≤ m√©s avall trobar√†s totes les celebracions ordenades cronol√≤gicament.

Festa Major de Sant Antoni 2019

Data: de l’11 al 20 de gener del 2019. Se celebra a mitjans de gener, coincidint amb Sant Antoni Abat el dia 17.
La festa: Sant Antoni inaugura el calendari de celebracions a la ciutat. La festa t√© dos elements diferenciadors respecte a altres zones: la cavalcada dels Tres Tombs i la benedicci√≥ d’animals. Al correfoc hi participa la Porca, la b√®stia foguera que representa l’animal que acompanya Sant Antoni. Aquest any el barri celebra tenir un nou mercat de Sant Antoni i tamb√© inaugurar√† dos equipaments coincidint amb les festes: el primer centre de recursos LGTBI i el centre ocupacional de la Fundaci√≥ Paideia.¬†Programa de la Festa Major de Sant Antoni 2019.
Organitzadors: Comissi√≥ de Festa Major de l’Associaci√≥ de Ve√Įns del Barri de Sant Antoni.

Festa Major de Sant Antoni 2019 cartell

Festes de Santa Eulàlia 2019

Data: del 8 al 12 de febrer del 2019. Se celebra a mitjans de febrer, coincidint amb Santa Eulàlia el dia 12.
La festa: Tamb√© coneguda com la festa d’hivern, la celebraci√≥ ret homenatge a Santa Eul√†lia, patrona de la ciutat fins al segle XVII. La passejada de les Laies n’√©s un dels actes destacats i dels m√©s antics de la celebraci√≥ actual. Les colles castelleres barcelonines s√≥n les protagonistes de la diada que se celebra el diumenge. Programa de les Festes de Santa Eul√†lia 2019.
Organitzadors: Ajuntament de Barcelona.

Festes de Sant Josep Oriol 2019

Data: del 16 al 24 de mar√ß del 2019. S’acostumbra a celebrar el cap de setmana m√©s proper al 23 de mar√ß, dia de Sant Josep Oriol.
La festa: Aquesta celebraci√≥ tamb√© es coneix com la Festa Major del Pi. Els actes se celebren a les places i carrers que envolten la bas√≠lica de Santa Maria del Pi. Moltes de les activitats estan protagonitzades pels gegants del Pi, en Mustaf√† i l’Elisenda. Consulta la programaci√≥ de les Festes de Sant Josep Oriol 2019.
Organitzadors: Associació d’Amics dels Gegants del Pi i comerciants del barri.

cartell de la Festa Major de Sant Josep Oriol 2019

Festa Major de la Sagrada Família

Data: del 26 d’abril al 12 de maig.
La festa: El temple de la Sagrada Fam√≠lia √©s un marc incomparable per a aquesta festa major que durant m√©s d’una setmana omple d’activitats el barri.¬†Consulta la programaci√≥ de la Festa Major de la Sagrada Fam√≠lia
Organitzadors: Coordinadora d’Entitats de la Sagrada Fam√≠lia.

Festa Major de Navas

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de maig.
La festa: El carrer de Las Navas de Tolosa amb Josep Estivill √©s on es fan la majoria d’activitats de cultura popular, com la botifarrada i la cantada d’havaneres. Els Diables del Clot s’encarreguen del correfoc i tampoc no hi falta la Fira Medieval i de Comer√ß al carrer. La festa acaba amb un espectacle de focs artificials a la pla√ßa de Ferran Reyes.
Organitzadors: Associació de la Festa Major de Navas.

Festa Major del Bon Pastor

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar a principis de maig.
La festa: El programa d’actes s’allarga una setmana. Una de les activitats destacades √©s la cantada d’havaneres l’√ļltim diumenge de festa i s’acompanya amb una sardinada. El foc pren protagonisme amb la colla de Bruixes i Diables del Bon Pastor. Tampoc no hi falta el Mutanas, un b√®stia foguera h√≠brida entre drac i peix.
Organitzadors: Comissió de Festes del Bon Pastor.

Festa Major del Guinardó

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar a mitjans de maig.
La festa: Fa anys aquesta festa se celebrava el 27 d’abril, coincidint amb el dia de la Mare de D√©u de Montserrat. Per anar cap a una tradici√≥ m√©s laica, els ve√Įns van decidir traslladar les festes al maig. El pregoner acostuma a fer el discurs al passeig de Maragall, acompanyat dels trabucaires.
Organitzadors: Comissi√≥ de Festa Major de la Coordinadora d’Entitats del Guinard√≥.

Festa Major de Nou Barris

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de maig.
La festa: Nou Barris √©s l’√ļnic que celebra una festa major com a districte, a banda dels barris. La pla√ßa Major s’omple de cercaviles, sardanes, castellers i havaneres, entre d’altres. La parella de gegants del districte, en Bar√≥ i la Trini, s√≥n els amfitrions de la trobada gegantera.
Organitzadors: Districte de Nou Barris.

Festa Major de Porta

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de maig.
La festa: Un dels escenaris principals de la festa √©s la pla√ßa de S√≥ller, on es fan concerts, la matinal l√ļdica i les havaneres amb rom cremat. De l’organitzaci√≥, se n’encarrega la Comissi√≥ de Festes de Porta, formada per l‚ÄôAssociaci√≥ de Ve√Įns, el Centre C√≠vic Can Verdaguer i m√©s entitats socioculturals com l’Ateneu la B√≤bila.
Organitzadors: Comissió de Festes de Porta.

Festa Major de la Teixonera

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de maig.
La festa: Els barris ve√Įns dels Penitents i Mas Falc√≥, del districte de Gr√†cia, s’uneixen a aquesta festa tot i que la majoria d’activitats es fan en territori de la Teixonera, a Horta-Guinard√≥.
Organitzadors: Associació de Festes de la Taxonera РMas Falcó РPenitents.

Festa Major de la Dreta de l’Eixample

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant l’√ļltim cap de setmana de maig o primer de juny.
La festa: Aquesta festa se celebra des de l’any 2004 i des d’aleshores el barri ha volgut que el modernisme sigui l’element central. Entre els actes programats destaquen la fira modernista i la bicicletada, amb participants vestits de l’√®poca.
Organitzadors: Entitats de la Dreta de l’Eixample.

Festa Major de la Trinitat Nova

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera setmana de juny.
La festa: Aquesta √©s la primera festa del calendari a la zona nord de la ciutat i se celebra des del 1979. Entre els actes m√©s tradicionals destaca la cantada d’havaneres amb rom cremat a la pla√ßa de la Trinitat Nova. La Comissi√≥ de Festes tamb√© ha incl√≤s novetats en els darrers anys, com una fira de cervesa artesana o la festa Holi.
Organitzadors: Comissió de Festes de la Trinitat Nova.

Festa Major de les Tres Torres

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera setmana de juny.
La festa: La Festa Major de les Tres Torres, que dura tres dies, es va comen√ßar a celebrar a principi dels anys 80. La majoria d’activitats es fan a la pla√ßa de Joaquim Pena. Enguany la celebraci√≥ es far√† de l‚Äô1 al 3 de juny.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns de les Tres Torres.

Festa Major de Ciutat Meridiana

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera setmana de juny.
La festa: El Camp de Futbol de Ciutat Meridiana, el mercat o la pla√ßa dels Eucaliptus s√≥n escenaris d’aquesta festa major. L‚Äôencarregada d’organitzar el programa d’actes √©s Amics de la Festa Ciutat Meridiana, una plataforma que aplega entitats i empreses del barri.
Organitzadors: Amics de la Festa Ciutat Meridiana.

Festa Major de la Prosperitat

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera setmana de juny.
La festa: Les penyes de la Prosperitat s√≥n un dels elements que donen vida a la festa major. Aquestes petites associacions organitzen trobades, dinars populars i concerts. La celebraci√≥ engega amb el que anomenen “xupin√†s” a l’esgl√©sia de Santa Engr√†cia. La pla√ßa d’√Ängel Pesta√Īa √©s un dels escenaris principals durant els dies de festa.
Organitzadors: Comissió Festa Major de Prosperitat.

Festa Major del Baix Guinardó

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar a principis de juny.
La festa: El Baix Guinard√≥ celebra aquesta festa des de l‚Äôany 1978. √Čs breu, per√≤ intensa, i una de les activitats m√©s destacades √©s la trobada castellera a la ronda del Guinard√≥. Tamb√© hi ha una cita per a les puntaires. Cada any es reuneixen al Parc de les Aig√ľes, on fan una demostraci√≥ de puntes de coix√≠.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns i Ve√Įnes del Baix Guinard√≥.

Festa Major del passatge de Lluís Pellicer

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar a principis de juny.
La festa: Des de fa 30 anys, quan s’apropa l’estiu i els dies s’allarguen, el petit passatge entre l’avinguda Diagonal i el carrer de Londres, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, s’omple a vessar de gent. Els ve√Įns organitzen una celebraci√≥ de tres dies amb concerts i m√ļsica a les nits, concursos, activitats infantils i √†pats populars, entre d’altres.
Organitzadors: Associaci√≥ d’Amics del Passatge Llu√≠s Pellicer.

Festa Major de la Trinitat Vella

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de juny.
La festa: Els gegantons del barri, en Daniel i la Teresa, s√≥n els amfitrions de la cercavila. El correfoc √©s a c√†rrec dels Diables Trinifoc, dissabte al vespre, i l’√ļltim diumenge de festa major es reserva a les sardanes. El barri tamb√© ha incl√≤s un festival Holi a la programaci√≥ d’actes.
Organitzadors: Comissió de Festes de Trinitat Vella.

Festa Major del Putxet

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de juny.
La festa: Gran part de les activitats del programa, que s’allarga durant tres dies, es fan al Parc del Putxet, com la botifarrada i el ball popular. La festa es va comen√ßar a celebrar l’any 1996 per iniciativa de l‚ÄôAssociaci√≥ de Ve√Įns i Amics del Putxet.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns i Amics del Putxet.

Festa Major del Fort Pienc

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de juny.
La festa: La trobada castellera al Fort Pienc √©s un dels cl√†ssics d’una festa que es va comen√ßar a celebrar l’any 1997. El concert a la fresca als jardins del Teatre Nacional de Catalunya √©s un altre acte que no falta mai a la programaci√≥. El correfoc √©s a c√†rrec de la Cabr√≤nica i els Cabronets del Nord, la colla de diables del barri.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns del Fort Pienc.

Festa Major del Coll

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de juny.
La festa: El Parc de la Creueta del Coll acull la majoria d’actes del programa. El correfoc cada vegada pren m√©s protagonisme en aquesta festa major amb el drac Gaudiamus de la Mal√®fica del Coll.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns i Ve√Įnes del Coll-Vallcarca.

Festa Major de Baró de Viver

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny.
La festa: questa festa major t√© ritme de tambor, ja que un dels actes m√©s tradicionals del programa √©s la timbalada. L’activitat reuneix els grups de percussi√≥ del barri. La pla√ßa del Centre C√≠vic Bar√≥ de Viver i la zona coneguda com la Llosa s√≥n punts neur√†lgics de la celebraci√≥.
Organitzadors: Comissió de Festes Baró de Viver.

Festa Major de la Guineueta

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona setmana de juny.
La festa: La Festa Major de la Guineueta acostuma a coincidir amb les dates de celebraci√≥ d’un altre barri del districte, Ciutat Meridiana. El mercat i el Parc de la Guineueta s√≥n escenaris principals de la programaci√≥ i acullen havaneres, concerts i menjars populars.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns de la Guineueta – Nou Barris.

Festa Major de la Font de la Guatlla

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny.
La festa: Aquesta festa major se celebra des de principis dels anys 60. Origin√†riament, es feia per la Merc√®, el mes de setembre, per√≤ m√©s endavant es va traslladar al juny, abans de la festivitat de Sant Joan. Les celebracions acaben amb l’arribada de la Flama del Canig√≥ i una revetlla familiar.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns i Ve√Įnes Font de la Guatlla – Mag√≤ria.

Festa Major de la Marina

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny.
La festa: Anomenades popularment com les Bacanals de Barcelona, les festes de la Marina es fan pels volts de Sant Joan i s’allarguen entre tres i quatre dies. A banda de fer el correfoc, els Diables de Port tamb√© s’encarreguen de portar fins a la pla√ßa de la Marina la Flama del Canig√≥.
Organitzadors: Uni√≥ d’Entitats de la Marina.

Festa Major de la Font d’en Fargues

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni de P√†dua el dia 13.
La festa: Sant Antoni de P√†dua √©s el patr√≥ de la parr√≤quia que es va construir el 1927 al barri. A la pla√ßa que hi ha al davant es fan cada any sardanes. Amb els anys s’ha incl√≤s un festival Holi a la programaci√≥, aix√≠ com m√©s activitats infantils i teatre al Casal de Barri.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns de Font d’en Fargues.

Festa Major de Sant Genís dels Agudells

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny.
La festa: De la festa destaca la cercavila. Moltes entitats del barri hi participen. La desfilada acaba al Centre C√≠vic Casa Groga, des d’on es llegeix el preg√≥ i es tira un petard que anomenen “txupin√†s”.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns de Sant Gen√≠s dels Agudells.

Festa Major de la Vall d’Hebron

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan.
La festa: La gran majoria de les activitats de la festa es fan entre els Jardins de Can Bras√≥ i el Casal de Barri Can Travi, la seu de moltes de les entitats organitzadores. Un dels moments culminants de la festa √©s la revetlla de Sant Joan, que s’amenitza amb orquestra.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns del Parc de la Vall d’Hebron.

Festa Major de Sant Gervasi

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Gervasi i Sant Protasi el dia 19.
La festa: La pla√ßa de la Bonanova √©s un dels epicentres d’aquesta festa major que se celebra des de principis dels anys 30. Un dels primers actes del programa √©s el correfoc amb la colla de Diablesses i Diables de Sarri√†.
Organitzadors: Comissió de Festes de Sant Gervasi.

Festa Major de Can Baró

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny.
La festa: D’aquesta festa destaca el correfoc a c√†rrec de les Fures de Can Bar√≥ i el seu grup de percussi√≥, els Trons. Dos punts √†lgids de la celebraci√≥ s√≥n la revetlla de Sant Joan al poliesportiu i el cercatasques pels bars del barri.
Organitzadors: Comissió de Festa Major de Can Baró.

Festa Major del Turó de la Peira

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny.
La festa: La pla√ßa de Can Bast√© i l’Espai Jove les Basses s√≥n escenaris d’una celebraci√≥ que ja ha superat els 40 anys d’hist√≤ria. La Comissi√≥ de Festes dedica part del programa a recaptar fons per a escolars en risc d‚Äôexclusi√≥ social.
Organitzadors: Comissió de Festes del Turó de la Peira.

Festa Major de Can Peguera

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny.
La festa: Can Peguera va comen√ßar a celebrar la festa major el 1972. El programa, organitzat principalment pels ve√Įns i ve√Įnes i el Casal de Barri la Cosa Nostra, inclou activitats com els tornejos esportius (escalada, futbol i tenis de taula), la festa de l’escuma i les havaneres a la pla√ßa del Doctor Ja√©n. La revetlla de Sant Joan tanca els dies festius.
Organitzadors: Comissió Festa Major de Can Peguera.

Festa Major de les Roquetes

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la tercera setmana de juny.
La festa: A les Roquetes hi ha la festa major tradicional i, d’altra banda, la festa major jove, que organitza el Kasal de Joves Roquetes. Les dues celebracions omplen el barri de gresca amb tallers de circ de l’Ateneu Popular 9 Barris, concerts, activitats infantils i la cronoescalada a la carretera de les Roquetes.
Organitzadors: Comissió de Festa Major de les Roquetes.

Festa Major del Casc Antic

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar a finals de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Pere el dia 29 de juny.
La festa: Aquesta celebració engloba els barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Els actes més tradicionals com la trobada gegantera, la diada castellera o les sardanes i ball de bastons tenen un pes molt important.
Organitzadors: Coordinadora Festa Major del Casc Antic.

Festa Major del Camp d’en Grassot i Gr√†cia Nova

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar a finals de juny i principis de juliol.
La festa: Moltes activitats d’aquesta festa major conjunta entre dos barris es fan al voltant del Centre C√≠vic la Sedeta. Dins el programa tamb√© hi consta la diada castellera. La gegantona del Camp d’en Grassot, la Bruixa Violeta, t√© una pres√®ncia destacada a la cercavila.
Organitzadors: Comissió de Festa Major del Barri del Camp d’en Grassot РGràcia Nova.

Festa Major de la Vila Olímpica

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de juliol.
La festa: La Vila Ol√≠mpica fa festa major des del 1993, any en qu√® les cases que havien acollit als atletes durant els Jocs Ol√≠mpics es van habitar amb ve√Įns. Aix√≠ doncs, √©s una de les festes majors m√©s joves de la ciutat.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns i Ve√Įnes de la Vila Ol√≠mpica.

Festa Major del Carmel

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de juliol.
La festa: La primera celebraci√≥ de la festa major es va fer el 1979. La cultura popular hi √©s molt present, sobretot la del foc, amb la colla dels Diables del Carmel, el drac Capall√† i les Banyetes d’Horta.
Organitzadors: Comissió de Festa Major del Carmel.

Festa Major de Vallbona

Data:¬†dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona setmana de juliol.
La festa: Els tres dies de celebraci√≥ a Vallbona comencen amb una cercavila que convida els ve√Įns i ve√Įnes a participar-hi. Els noms de l’hereu i la pubilla del barri es fan p√ļblics durant el ball de festa major.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns i Ve√Įnes de Vallbona.

Festa Major de la Clota

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona setmana de juliol.
La festa: El barri de la Clota fa una festa major de tres dies amb activitats com el correaigua, la discoteca a la fresca o la sardinada. L‚Äôavinguda del Marqu√®s de Castellbell n’√©s el centre de la programaci√≥.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns de la Clota.

Festa Major del Raval

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant el cap de setmana anterior a la festivitat de la Mare de D√©u del Carme el 16 de juliol.
La festa: La festa √©s en honor de la Mare de D√©u del Carme, patrona de la principal parr√≤quia del barri. La rambla del Raval √©s un dels escenaris principals de les celebracions que inclouen una diada castellera o una mostra d’artesans i botiguers.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns del Carrer del Carmes

Festa Major del Poble-sec

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juliol.
La festa: Les activitats es reparteixen en diversos espais neur√†lgics del barri, com ara la pla√ßa del Sortidor, la de les Tres Xemeneies o la del teatre El Molino. La festa major se celebra des dels anys 90 i disposa d’una diada castellera al carrer de Blai.
Organitzadors: Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Festa Major de Torre Baró

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar a finals de juliol.
La festa: La programaci√≥ d’activitats √©s ben diversa. Pels carrers del barri hi sona una batucada. Tamb√© organitzen sopars populars, cinema a la fresca, un festival de heavy i la festa de l’escuma a la zona coneguda com el Campillo de la Virgen.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns i Ve√Įnes de Torre Bar√≥.

Festes de Sant Roc a la plaça Nova

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar a mitjans d’agost, coincidint amb la festivitat de Sant Roc el dia 16.
La festa: Les Festes de Sant Roc es concentren a la pla√ßa Nova del barri G√≤tic i tenen m√©s de 400 anys d’hist√≤ria. De fet, l’any 2017 la celebraci√≥ es va declarar festa patrimonial d’inter√®s nacional. Aquest 2018 celebren un aniversari especial, els 25 anys de la V√≠bria.
Organitzadors: Associació de Festes de la Plaça Nova РComissió de Festes de Sant Roc.

Festa Major de Gràcia

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena d’agost, a partir de la festivitat de la Mare de D√©u d‚ÄôAgost el dia 15.
La festa: La Festa Major de Gr√†cia √©s coneguda, entre altres aspectes, per la decoraci√≥ de carrers, places i balcons que el ve√Įnat prepara durant tot l’any. L‚Äôorigen de la festa √©s gaireb√© paral¬∑lel a la urbanitzaci√≥ de la vila. La primera refer√®ncia documentada √©s del 1817.
Organitzadors: Fundació de la Festa Major de Gràcia.

Festa Major de Sants

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena d’agost.
La festa: Una de les caracter√≠stiques principals √©s que les associacions de ve√Įns del barri engalanen places i carrers. La festa es fa en honor de Sant Bartomeu, patr√≥ de la vila. Amb quatre colles de diables al barri, el correfoc mereix una menci√≥ especial.
Organitzadors: Federació d’Associacions i Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants.

Festa Major de la Bordeta

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de setembre.
La festa: La Festa Major de la Bordeta es concentra al carrer dels Jocs Florals i les places del F√®nix i de S√ļria, on hi ha la majoria d’activitats. Enguany els carrers de Parcerisa, Quetzal i la rambla de Badal s’han afegit a la comissi√≥ de festes. El darrer dia de celebraci√≥ a la tarda es fa acte unitari a la pla√ßa de Celestina Vigneaux amb dansa i xocolatada.
Organitzadors: Comissi√≥ de Ve√Įns i Ve√Įnes de la Bordeta.

Festa Major de Mas Guimbau РCan Castellví

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera setmana de setembre.
La festa: El Mas Guimbau ‚Äď Can Castellv√≠ √©s un nucli urb√† de les Planes. la festa major comen√ßa amb una cercavila de cotxes engalanats i el tradicional sopar de “traje” a la placeta del CAP. A banda dels actes tradicionals, com les havaneres al Centre C√≠vic l’El√®ctric, hi ha activitats esportives com una gimcana de bicicletes, tir amb arc o tirolines.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns del Mas Guimbau – Can Castellv√≠.

Festa Major de Vallvidrera

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona setmana de setembre.
La festa: La primera referència de la festa és de la dècada dels anys 60. A banda dels àpats populars i els balls de festa major, la pujada a la Torre de Collserola ja és un clàssic de la celebració. Des de fa anys, també en forma part la Fira Agrícola de Collserola amb productes ecològics locals.
Organitzadors: Centre C√≠vic de Vallvidrera i Associaci√≥ de Ve√Įns de Vallvidrera.

Festa Major del Poblenou

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de setembre.
La festa: Aquesta festa és de les més multitudinàries de barri perquè aplega gairebé 500 activitats als carrers del Poblenou. No hi falta la cercavila inaugural, la cursa atlètica, les matinades, la diada castellera, el correfoc o la cercavila de cloenda. També es programen actes paral·lels, com els Tallers Oberts dels artistes del barri.
Organitzadors: Coordinadora d’Entitats del Poblenou.

Festa Major d’Horta

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de setembre.
La festa: El barri d’Horta celebra la festa major amb un programa doble, el de la festa gen√®rica i el dels joves. Des de fa m√©s de 60 anys, el grup de teatre del Foment Hortenc representa un espectacle c√≤mic per festes. La cursa d’andr√≤mines tamb√© √©s una de les activitats m√©s divertides.
Organitzadors: Coordinadora d’Entitats d’Horta.

Festa Major del Rectoret

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de setembre.
La festa: Els nuclis urbans de Collserola s’engalanen de festa major per separat. La celebraci√≥ del Rectoret inclou concerts, tallers, activitats d‚Äôanimaci√≥ infantil i √†pats populars.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns del Rectoret.

Festa Major del barri de la Mercè (Pedralbes)

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar al voltant de la festivitat de la Mare de D√©u de la Merc√® el dia 24 de setembre.
La festa: Aquestes festes es van comen√ßar a celebrar l’any 1953 i tot i haver de conviure amb la Festa Major de Barcelona, la de la Merc√®, asseguren que el cap de setmana de festes tots els ve√Įns es queden al barri. El carrer del Torrent de les Roses acull la majoria d’actes del programa.
Organitzadors: Associaci√≥ de Propietaris i Ve√Įns Nostra Sra. de la Merc√®.

Festa Major de la Rambla o Festa del Roser

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena d’octubre, coincidint amb la festivitat de la Mare de D√©u del Roser el dia 7.
La festa: La celebraci√≥ ret homenatge a la patrona de la Rambla, la Mare de D√©u del Roser. Una vintena d’espais i edificis emblem√†tics del passeig decoren les fa√ßanes amb flors naturals. Els museus i equipaments culturals de la zona fan portes obertes i organitzen visites guiades gratu√Įtes.
Organitzadors: Amics de la Rambla.

Festa Major d’Hostafrancs

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar a finals de setembre i primers d’octubre, coincidint amb la festivitat de Sant √Ängel Custodi el dia 1 d’octubre.
La festa: El trasllat de la figura de sant √Ängel Custodi des del centre de Barcelona, el Portal de l’√Ängel, fins a Hostafrancs va fer despla√ßar, tamb√©, el culte al sant. Aquesta festa t√© m√©s de 150 anys d’hist√≤ria. Hi destaca la tradicional Fira de la Magrana, el ball de rams o la Fira Medieval de Creu Coberta.
Organitzadors: Comissi√≥ de la Festa Major d’Hostafrancs.

Festa Major de la Salut

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de setembre, coincidint amb la festivitat de la Mare de D√©u de la Salut el dia 8.
La festa: la festa es fa en honor de la Mare de Déu de la Salut, amb una missa i una ofrena floral. El programa inclou activitats infantils molt diverses i també hi sol haver àpats populars, torneigs, actuacions musicals, balls i projeccions de cinema.
Organitzadors: Entitats i associacions del barri.

Festa Major del Farró

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de setembre.
La festa: El barri del Farr√≥ celebra la festa major durant tres dies plens d‚Äôactivitats que tenen com a epicentre la pla√ßa de Ma√Ī√© i Flaquer. Entre les activitats tradicionals festives destaca la Festa del Sis-cents per als nost√†lgics d‚Äôaquests vehicles.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns i Comissi√≥ de Festes del Farr√≥.

Festa Major de Vallcarca

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de setembre.
La festa: La celebraci√≥ s’allarga quatre dies i acaba per la diada de l‚ÄôOnze de Setembre. Les activitats es reparteixen pels carrers i les places m√©s emblem√†tics del nucli antic del barri, com ara la pla√ßa de la Farigola.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns de Vallcarca-Riera-Viaducte.

Festa Major dels Indians

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de setembre.
La festa: Els Indians celebren la festa major abans que el barri ve√≠, el Congr√©s. La pla√ßa del rom cremat, la de les Havaneres i el carrer de Jordi de Sant Jordi acullen la majoria d’activitats. No hi falta el correfoc a c√†rrec de la Sat√†nica de Sant Andreu, la Cursa Popular dels Indians, exhibicions de dansa o el campionat de guinyot.
Organitzadors: Associació de Festes dels Indians.

Festa Major de Montbau

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de setembre, coincidint amb la festivitat de Sant Jeroni el dia 30.
La festa: Sant Jeroni és el patró de la parròquia de Montbau i per aquest motiu es fa la festa major al voltant del 30 de setembre. Els gegants del barri, en Cebrià i la Justina, són els amfitrions de la trobada gegantera.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns de Montbau, Associaci√≥ de Comerciants de Montbau i Associaci√≥ Excursionista d‚ÄôEtnografia i Folklore.

Festa Major de Verdum

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la tercera setmana de setembre.
La festa: Un dels actes destacats és el correfoc a càrrec del Grup de Foc de Nou Barris. Comencen amb una tabalada i després encenen els carrers i places del Verdum. Una gran traca a la plaça de Francesc Layret acomiada les festes.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns i Ve√Įnes del Verdum.

Festes de la Mercè

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar al voltant de la festivitat de la Mare de D√©u de la Merc√® el dia 24 de setembre.
La festa: Com a patrona de la ciutat, la Merc√® √©s la festa major per excel¬∑l√®ncia de Barcelona. El programa est√† ben farcit de cultura popular: la cavalcada de la Merc√®, el gran correfoc, la passada de gegants i nans, les diades castelleres, els balls i les danses vinguts d‚Äôarreu de Catalunya. Tamb√© s√≥n molt coneguts els concerts gratu√Įts i les portes obertes que fan la majoria d’equipaments culturals.
Organitzadors: Ajuntament de Barcelona.

Festa Major de la Barceloneta

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar a finals de setembre i primers d’octubre, coincidint amb la festivitat de Sant Miquel el 29 de setembre.
La festa: Un dels actes m√©s singulars d’aquesta festa √©s la cercavila del can√≥. Cada 29 de setembre, coincidint amb Sant Miquel, el can√≥ de la Barceloneta surt a passejar pels carrers acompanyat dels crits “Senyor rector, volem el can√≥!”. Com a barri mariner, les havaneres a la platja s√≥n indispensables. Tamb√© hi ha carrers que es guarneixen.
Organitzadors: Comissió de Festa Major de la Barceloneta.

Festa Major de Sarrià

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena d’octubre, coincidint amb la festivitat de la Mare de D√©u del Roser el dia 7.
La festa: Sarri√† celebra la festa major des del 1973. Una de les activitats m√©s divertides √©s la Batalla x Sarri√†. Es tracta d’una competici√≥ festiva entre dos equips, Rosers i Vicen√ßs, noms dels dos patrons i tamb√© de dues places del barri. La baixada de carretons tamb√© √©s un acte multitudinari.
Organitzadors: Comissió de Festes del Roser de Sarrià.

Festa Major de Canyelles

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera setmana d’octubre.
La festa: Després del Verdun i just abans de Vilapicina i la Torre Llobeta, és el torn de Canyelles. El barri acostuma a celebrar 10 dies de festa major. El fogonada dona el tret de sortida a un programa en què no falta el bingo popular, la Nit de tapes al mercat o el castell de focs artificials.
Organitzadors: Comissió de Festes de Canyelles.

Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena d’octubre.
La festa: √Čs el barri del districte de l’Eixample que tanca el calendari de festes majors de l’any. La celebraci√≥ t√© especialment en compte els m√©s petits amb un programa infantil paral¬∑lel. Tamb√© hi destaca la trobada de puntaires amb mig miler de participants a l’avinguda de Roma.
Organitzadors: Associaci√≥ de Ve√Įns i Ve√Įnes de l’Esquerra de l’Eixample.

Festa Major de les Corts

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena d’octubre, coincidint amb la festivitat de la Mare de D√©u del Remei, el segon diumenge d‚Äôoctubre.
La festa: Les places de Can Rosés, la Concòrdia i Comas són l’eix on es desenvolupa gran part de la festa. Una curiositat tradicional és que els pastissers del barri preparen un pastís de festa major amb pa de pessic de xocolata.
Organitzadors: Comissió de Festa Major de les Corts.

Festa Major de Vilapicina i la Torre Llobeta

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena d’octubre.
La festa: Aquesta √©s l’√ļltima festa major del districte de Nou Barris en el calendari. La pla√ßa de la Torre Llobeta acull cada any la tradicional cantada d’havaneres amb rom cremat. L’escenari tamb√© acull les matinades infantils, espectacles i √†pats populars.
Organitzadors: Comissi√≥ de Festes de l’Associaci√≥ de Ve√Įns de Torre Llobeta – Vilapicina.

Festa Major de la Verneda i Sant Martí de Provençals

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de novembre, coincidint amb la festivitat de Sant Mart√≠ el dia 11.
La festa: Sant Mart√≠ √©s el patr√≥ de les festes de la Verneda i Sant Mart√≠ de Proven√ßals, dos barris que celebren la festa major conjuntament. El carrer de la Selva de Mar √©s un dels escenaris que acull m√©s activitats, com la mostra d’entitats, la trobada gegantera i la jornada castellera.
Organitzadors: Coordinadora d’Entitats VERN.

Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de novembre, coincidint amb la festivitat de Sant Mart√≠ el dia 11.
La festa: √Čs el segon barri del districte que celebra la festa major en honor de Sant Mart√≠. Alguns dels actes m√©s destacats s√≥n la jornada castellera, la cercavila gegantera i el ball de bastons a la pla√ßa de Valent√≠ Almirall. Tamb√© t√© molta hist√≤ria el correfoc, ja que la colla de Diables del Clot √©s una de les m√©s veteranes de la ciutat, es va fundar el 1977.
Organitzadors: Federaci√≥ d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa.

Festa Major de la Sagrera

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de novembre.
La festa: La pla√ßa de Masadas acull la diada castellera organitzada per la colla Jove de Barcelona. En aquest escenari tamb√© hi t√© lloc el ball d’honor dels gegants del barri. La Comissi√≥ de Festes ha afegit activitats noves al calendari, com el festival SagrerArts, a la pla√ßa dels Jardins d’Elx.
Organitzadors: Comissió de Festes de la Sagrera.

Festa Major de Sant Andreu

Data: dies pendents de confirmar. S’acostuma a celebrar a principis de desembre, coincidint amb la festivitat de Sant Andreu el 30 de novembre.
La festa: Gegants, trabucaires, diables i dansaires de l’Esbart Maragall participen en el tret de sortida de la festa, l’esclat andreuenc. Un altre acte destacat √©s el correfoc amb la Sat√†nica de Sant Andreu i els Diables del Mercadal Infernal.
Organitzadors: Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar.