Saps que hi ha més de 70 festes majors a Barcelona repartides pels barris? Tradicionalment, Sant Antoni inaugura el calendari de festes majors i Sant Andreu el tanca. Tot i que des de l’inici de la covid les festes majors s’han vist afectades per restriccions i mesures per evitar contagis, aquest 2022 sembla que la presencialitat de les activitats es recupera, en la mesura que la pandèmia i les dades de la covid ho permeten. A continuació trobaràs tot el calendari de festes majors de Barcelona.

Si fins ara només coneixies la Mercè com la Festa Major de Barcelona, descobriràs que gairebé cada barri té una celebració pròpia, amb un munt d’activitats com concerts, espectacles familiars i activitats tradicionals, entre les quals hi ha, per exemple, el correfoc i les cercaviles.

Mapa de festes majors als barris

Al mapa de festes majors de Barcelona trobaràs informació actualitzada del 2022 si ja tenim dades sobre aquesta celebració. Els colors del mapa es corresponen amb l’època de l’any: hivern, primavera, estiu i tardor.

Si trobes a faltar alguna festa o ens vols comunicar algun canvi, ho pots fer a Twitter o Facebook i per correu electrònic o WhatsApp (638 292 297).

La teva festa major a Barcelona: calendari de les festes als barris

Saps de quina festa major de Barcelona vols gaudir aquest any? A continuació te’n destaquem algunes, però més avall trobaràs totes les celebracions ordenades cronològicament.

Quines festes majors hi ha aquest mes?

Aquest mes de maig se celebra, en primer lloc, la Festa Major de Porta, del 3 al 15 de maig. Gairebé coincidint en el temps també hi ha les festes del Guinardó, del 4 al 15, i la Festa Major del Bon Pastor i la del barri de Navas, del 6 al 15 de maig. Durant la segona quinzena s’ha programat la Festa Major de Nou Barris, del 17 al 22 de maig.

La celebració més modernista ve amb la Festa Major de la Dreta de l’Eixample, que enguany recupera la fira presencial amb participants vestits d’època. Serà els dies 27, 28 i 29 de maig. Al juny ja s’han confirmat dues festes, la de la Trinitat Vella i la de la Teixonera.

Festa Major de Sant Antoni 2022

Data: Tradicionalment, se celebra a mitjans de gener, pels volts de Sant Antoni Abat (17 de gener). Aquest 2022 s’ha celebrat del 14 al 23 de gener.

La festa: El programa de la Festa Major de Sant Antoni es va desenvolupar amb mesures restrictives per la covid, ja que en aquell moment la pandèmia es trobava en plena sisena onada. Tot i això, no hi va faltar la 197a Cavalcada dels Tres Tombs, les matinades, les cercaviles ni el correfoc, entre altres activitats.

Organitzadora: Comissió de Festa Major de l’Associació de Veïns del Barri de Sant Antoni.

Festes de Santa Eulàlia 2022

Data: Se celebren a mitjans de febrer, coincidint amb Santa Eulàlia. Enguany, es va celebrar de l’11 al 13 de febrer.

La festa: Les Festes de Santa Eulàlia 2022 van recuperar la presencialitat després de l’aturada de l’any passat. El programa de la festa major d’hivern de Barcelona es va complementar amb el Festival Llum BCN, que aquest 2022 es va organitzar abans, del 4 al 6 de febrer.

Organitzador: Ajuntament de Barcelona.

castellers
Diada castellera a les Festes de Santa Eulàlia 2022

Festes de Sant Josep Oriol 2022

Data: Del 19 al 27 de març del 2022. S’acostuma a organitzar el cap de setmana més proper al 23 de març, dia de Sant Josep Oriol.

La festa: Aquesta celebració també es coneix com la Festa Major del Pi. En aquesta edició la festa va recuperar completament la presencialitat amb un programa que incloïa una festa castellera, la plantada de gegants a la plaça de Sant Felip Neri o el tradicional passeig dels Oriols.

Organitzadors: Associació d’Amics dels Gegants del Pi i comerciants del barri.

Festa Major de la Sagrada Família 2022

Data: Del 22 d’abril a l’1 de maig del 2022.

La festa: El temple de la Sagrada Família és un marc incomparable per a aquesta festa major, que durant més d’una setmana omple d’activitats el barri. Aquesta és l’única festa de la ciutat que coincideix amb la diada de Sant Jordi. Entre les propostes del 2022, hi ha una exposició del 20è aniversari dels castellers del barri així com la diada castellera a tocar de la Sagrada Família, una fira de comerç, els correfocs, o la trobada gegantera.

Organitzadora: Coordinadora d’Entitats de la Sagrada Família.

Festa Major de Porta 2022

Data: Del 3 al 15 de maig del 2022.

La festa: La Festa Major de Porta s’allarga dos caps de setmana i té el Centre Cívic Can Verdaguer, l’Ateneu la Bòbila i la plaça de Sòller com a principis escenaris de celebració. Enguany, hi ha propostes com un torneig de mus, el correbars, un torneig de porró, cinema a la fresca, la matinal lúdica, una paellada o el Porta Music Festival.

Organitzadora: Comissió de Festes de Porta.

Festa Major del Guinardó 2022

Data: Del 4 al 15 de maig del 2022.

La festa: El Parc del Nen de la Rutlla és un dels punts neuràlgics de la festa, on es fan concerts, projeccions de pel·lícules o la cercavila. El correfoc tanca la festa el 15 de maig. Pots consultar, aquí, tota la programació. Fa anys aquesta festa es feia el 27 d’abril, coincidint amb el dia de la Mare de Déu de Montserrat. Per anar cap a una tradició més laica, els veïns van decidir traslladar les festes al maig.

Organitzadora: Comissió de Festa Major de la Coordinadora d’Entitats del Guinardó.

Cartell de la Festa Major del Guinardó 2022.

Festa Major del Bon Pastor 2022

Data: Del 6 al 15 de maig del 2022.

La festa: El programa d’actes acostuma a allargar-se més d’una setmana. Hi ha activitats molt diverses programades com la tabalada, exposicions, la festa de l’escuma, una missa i la disco mòbil. El foc pren protagonisme amb la colla de Bruixes i Diables del Bon Pastor. Tampoc no hi falta el Mutanas, un bèstia foguera híbrida entre drac i peix.

Organitzadora: Comissió de Festes del Bon Pastor.

Festa Major de Navas 2022

Data: Del 6 al 15 de maig del 2022.

La festa: El barri de Navas celebra una festa marcada per la primavera i les activitats a l’aire lliure. La plaça de Ferran Reyes acull iniciatives com l’actuació de ball en línia de l’associació de veïns, una tarda infantil amb propostes joc, les havaneres o la Nit Jove. Dins el programa no hi falta la Fira Medieval i de Comerç al passeig de Maragall.

Organitzadora: Associació de la Festa Major de Navas.

Festa Major de Nou Barris 2022

Data: Del 17 al 22 de maig del 2022.

La festa: Nou Barris és l’únic que celebra una festa major com a districte, a banda dels barris. El programa de la festa major del 2022 ja està publicat i destaquen activitats com les visites guiades al Castell de Torre Baró, una diada diabòlica, espectacles i tallers infantils a la plaça Major de Nou Barris o el Mercat Modernista el 21 i 22 de maig.

Organitzador: Districte de Nou Barris.

Festa Major de la Dreta de l’Eixample 2022

Data: 27, 28 i 29 de maig del 2022.

La festa: Aquesta festa se celebra des de l’any 2004 i des d’aleshores el barri ha volgut que el modernisme en sigui l’element central. Entre els actes programats destaquen la Fira Modernista al carrer, amb participants vestits de l’època. En l’edició de 2021, això no va ser possible per la pandèmia de la covid. La fira d’enguany estarà dedicada al pintor Hermen Anglada Camarasa. De moment, s’ha previst una fira presencial al carrer de Girona, “sempre pendents de l’evolució de la covid”, segons els organitzadors.

Organitzadora: Entitats de la Dreta de l’Eixample.

Festa Major de la Trinitat Vella 2022

Data: Del 3 al 12 de juny del 2022.

La festa: Amb el programa del 2022 encara per conèixer, l’oferta de la Festa Major de la Trinitat Vella és variada i hi ha des d’actes de cultura tradicional, tallers o jocs fins a una diada gegantera.

Organitzadora: Comissió de Festes de Trinitat Vella.

Festa Major de la Teixonera 2022

Data: Del 8 al 19 de juny del 2022.

La festa: Els barris veïns dels Penitents i Mas Falcó, del districte de Gràcia, s’uneixen a aquesta festa, tot i que la majoria d’activitats es fan en territori de la Teixonera, a Horta-Guinardó.

Organitzadora: Associació de Festes de la Taxonera – Mas Falcó – Penitents.

Festa Major de la Prosperitat 2022

Data: Falta concretar la data prevista per a la Festa Major de la Prosperitat 2022, que tradicionalment se celebra entre finals de maig i principi de juny.

La festa: Les penyes de la Prosperitat són un dels elements que donen vida a la festa major. Aquestes petites associacions organitzen trobades, dinars populars i concerts. La plaça d’Àngel Pestaña és un dels escenaris principals durant els dies de festa.

Organitzadora: Comissió Festa Major de la Prosperitat.

Festa Major del Passatge de Lluís Pellicer 2022

Data: S’acostuma a celebrar a finals de maig o principis de juny.

La festa: Des de fa 30 anys, quan s’apropa l’estiu i els dies s’allarguen, el petit passatge entre l’avinguda Diagonal i el carrer de Londres, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, s’omple a vessar de gent. Els veïns organitzen una celebració de tres dies amb concerts i música a les nits, concursos, activitats infantils i àpats populars, entre d’altres.

Organitzadora: Associació d’Amics del Passatge de Lluís Pellicer.

Festa Major de Ciutat Meridiana 2022

Data: S’acostuma a celebrar durant la primera setmana de juny.

La festa: La Festa Major de Ciutat Meridiana té un programa per a tots els gustos i totes les edats. Inclou des d’havaneres o balls fins a activitats infantils i concerts.

Organitzadors: Amics de la Festa Ciutat Meridiana.

Festa Major de les Tres Torres 2022

Data: S’acostuma a celebrar durant el mes juny. De moment s’ha de concretar la data de la Festa Major de les Tres Torres 2022.

La festa: La Festa Major de les Tres Torres té la plaça de Joaquim Pena com a escenari principal de la majoria d’activitats. La cultura popular hi és present amb la cantada d’havaneres i la ballada de sardanes.

Organitzadora: Associació de Veïns de les Tres Torres.

Festa Major del Turó de la Peira 2022

Data: Sense data prevista per al 2022. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny i abans de la revetlla de Sant Joan.

La festa: Les havaneres, els balls, la música i la cultura popular no falten mai a la Festa Major del Turó de la Peira. De moment es desconeix quin serà el programa del 2022.

Organitzadora: Comissió de Festes del Turó de la Peira.

Festa Major de la Font de la Guatlla 2022

Data: Falta concretar la data de la Festa Major de la Font de la Guatlla 2022. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny.

La festa: Aquesta festa major es fa des de principis dels anys 60. Originàriament, es feia per la Mercè, el mes de setembre, però més endavant es va traslladar al juny, abans de la festivitat de Sant Joan. Les celebracions acaben amb l’arribada de la Flama del Canigó i una revetlla familiar.

Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes Font de la Guatlla – Magòria.

Festa Major de la Trinitat Nova 2022

Data: La festa s’acostuma a fer durant la segona setmana de juny. El 2021, la Comissió de Festes de la Trinitat Nova en va haver de suspendre la celebració per segon any consecutiu pel coronavirus.

La festa: Aquesta és la primera festa major del calendari a la Zona Nord de la ciutat i se celebra des del 1979. Entre els actes més tradicionals destaca la cantada d’havaneres amb rom cremat a la plaça de la Trinitat Nova. La comissió de festes també hi ha inclòs novetats en els darrers anys, com una fira de cervesa artesana o la festa Holi.

Organitzadora: Comissió de Festes de la Trinitat Nova.

Festa Major de la Guineueta 2022

Data: La festa habitualment té lloc durant la segona setmana de juny.

La festa: Amb un programa de festes encara per determinar, a la Festa Major de la Guineueta no hi falten la música, les havaneres, les activitats per a tota la família ni els àpats populars.

Organitzadora: Associació de Veïns de la Guineueta – Nou Barris.

Festa Major del Coll 2022

Data: Amb la data encara per concretar, la Festa Major del Coll acostuma a celebrar-se la primera quinzena de juny.

La festa: La Festa Major del Coll està relacionada amb l’antiga ermita de la Mare de Déu del Coll i les trobades que s’hi feien tot els anys per celebrar la patrona. Tradicionalment, el barri del Coll celebrava la festa major a mitjans de setembre. El 2014, però, van decidir traslladar els actes festius al mes de juny.

Organitzadora: Comissió de Festes del Coll.

Festa Major del Baix Guinardó 2022

Data: Sense data prevista el 2022. Normalment se celebra les primeres setmanes de juny.

La festa: El Baix Guinardó fa aquesta festa des de l’any 1978. És breu, però intensa, i una de les activitats més destacades és la trobada castellera a la ronda del Guinardó. També hi ha una cita per a les puntaires. Cada any es reuneixen al Parc de les Aigües, on fan una demostració de puntes de coixí.

Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes del Baix Guinardó.

Festa Major del Putxet 2022

Data: Sense data prevista el 2022. S’acostuma a fer a principis de juny.

La festa: Bona part de les activitats del programa es fan al Parc del Putxet, com la botifarrada i el ball popular. La festa es va començar a celebrar l’any 1996 per iniciativa de l’Associació de Veïns i Amics del Putxet.

Organitzadora: Associació de Veïns i Amics del Putxet.

Festa Major de Sant Genís dels Agudells 2022

Data: Falta concretar la data de la Festa Major de Sant Genís dels Agudells 2022. S’acostuma a celebrar al juny.

La festa: Durant tres dies, la Festa Major de Sant Genís dels Agudells omple aquest barri d’Horta-Guinardó de balls, cultura popular, havaneres i activitats per a tota la família.

Organitzadora: Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells.

Festa Major de la Palmera 2022

Data: Sense data prevista per al 2022. Habitualment se celebra el segon i tercer caps de setmana de juny.

La festa: És una de les quatre festes majors de la Verneda i la Pau, i té l’epicentre d’activitats a la plaça de la Palmera, a Sant Martí. El veïnat surt al carrer amb activitats per a tots els públics: espectacles infantils, exhibicions de ball o concerts.

Organitzadora: Associació de Veïns la Palmera Centre.

Festa Major del Besòs i el Maresme 2022

Data: S’acostuma a celebrar a mitjans de juny.

La festa: Tradicionalment se celebra una festa major de dues setmanes de durada. El primer cap de setmana les activitats es concentren a la zona del Besòs i el segon són organitzades pels veïns del Maresme.

Organitzadora: Associació de Veïns del Besòs i el Maresme.

Festa Major de Sant Gervasi – la Bonanova 2022

Data: S’acostuma a celebrar a mitjans de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Gervasi i Sant Protasi. Enguany encara no s’ha concretat quan es farà la Festa Major de Sant Gervasi – la Bonanova.

La festa: La plaça de la Bonanova és un dels epicentres d’aquesta festa major, que se celebra des de principis dels anys 30. Un dels primers actes del programa és el correfoc amb la colla de Diablesses i Diables de Sarrià.

Organitzadora: Comissió de Festes de Sant Gervasi.

Festa Major de Can Rectoret 2022

Data: Sense data prevista el 2022. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny.

La festa: Es desconeix quin serà el programa de la Festa Major de Can Rectoret 2022.

Organitzadora: Comissió de Festes del Rectoret.

Festa Major de Baró de Viver 2022

Data: Sense data prevista el 2022. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny.

La festa: Tradicionalment, aquesta festa major té ritme de tambor, ja que un dels actes més tradicionals del programa és la timbalada, però el 2021 no es va poder celebrar.

Organitzadora: Comissió de Festes Baró de Viver i entitats del barri.

Festa Major de la Font d’en Fargues 2022

Data: Sense data prevista el 2022. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni de Pàdua, el dia 13.

La festa: Sant Antoni de Pàdua és el patró de la parròquia que es va construir el 1927 al barri. A la plaça que hi ha al davant es fan cada any sardanes. Amb els anys s’ha inclòs un festival Holi a la programació, així com més activitats infantils i teatre al casal de barri.

Organitzadora: Associació de Veïns de la Font d’en Fargues.

Festa Major de les Roquetes 2022

Data: S’acostuma a celebrar la tercera setmana de juny. De moment se’n desconeix la data exacta.

La festa: Durant una setmana els carrers i places de les Roquetes s’omplen d’activitats, balls, música i cultura popular.

Organitzadora: Comissió de Festa Major de les Roquetes.

Festa Major de la Marina 2022

Data: Tradicionalment, la festa major se celebra per Sant Joan.

La festa: Anomenades popularment les Bacanals de Barcelona, les festes de la Marina es fan pels volts de Sant Joan i s’allarguen entre tres i quatre dies. A banda de fer el correfoc, els Diables de Port també s’encarreguen de portar fins a la plaça de la Marina la Flama del Canigó.

Organitzadora: Unió d’Entitats de la Marina.

Festa Major de la Vall d’Hebron 2022

Data: Sense concretar la data de la festa el 2022. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan.

La festa: La majoria de les activitats de la festa es fan entre els Jardins de Can Brasó i el Casal de Barri Can Travi, la seu de moltes de les entitats organitzadores. Un dels moments culminants de la festa és la revetlla de Sant Joan, que s’amenitza amb orquestra.

Organitzadora: Associació de Veïns del Parc de la Vall d’Hebron.

Festa Major del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova 2022

Data: La festa s’acostuma a fer al juny, per Sant Pere.

La festa: Moltes activitats d’aquesta festa major conjunta entre dos barris es fan al voltant del Centre Cívic la Sedeta. La gegantona del Camp d’en Grassot, la Bruixa Violeta, té una presència destacada a la cercavila.

Organitzadora: Comissió de Festa Major del Barri del Camp d’en Grassot – Gràcia Nova.

Festa Major de la Pau 2022

Data: Sense data prevista el 2022. S’acostuma a celebrar a finals de juny.

La festa: Té una durada d’un cap de setmana i la plaça d’Artur Martorell es converteix en el centre neuràlgic de les activitats programades com el pregó i la cantada d’havaneres.

Organitzadora: Associació de Veïns del Barri de la Pau.

Festa Major del Fort Pienc 2022

Data: Encara no s’ha concretat la data del 2022. Habitualment s’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny.

La festa: El barri del Fort Pienc celebra la festa major des del 1995. Al programa d’activitats hi ha propostes per a tots els gustos: des de activitats per als més petits, fins a cantades d’havaneres, una cercavila de gegants o la tradicional trobada castellera.

Organitzadora: Associació de Veïns del Fort Pienc.

Festa Major de Can Baró 2022

Data: Tradicionalment es fa durant la segona quinzena de juny.

La festa: D’aquesta festa en destaquen el correfoc, a càrrec de les Fures de Can Baró, i el seu grup de percussió, els Trons. L’any passat va concentrar tota la programació en un sol dia.

Organitzadora: Comissió de Festa Major de Can Baró.

Festa Major de Can Peguera 2022

Data: S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny. De moment no s’ha concretat la data prevista per al 2022.

La festa: Can Peguera va començar a celebrar la festa major el 1972. El programa està organitzat principalment pels veïns i el Casal de Barri la Cosa Nostra.

Organitzadora: Comissió Festa Major de Can Peguera.

Festa Major del Casc Antic 2022

Data: S’acostuma a celebrar a finals de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Pere, el dia 29. De moment no s’ha concretat la data del 2022.

La festa: La Coordinadora Festa Major del Casc Antic és l’encarregada de preparar el programa de festes, que cada any recull activitats de cultura popular com ara castellers, correfocs, cercaviles o balls de gegants.

Organitzadora: Coordinadora Festa Major del Casc Antic.

Festa Major de la Vila Olímpica 2022

Data: Sense data prevista el 2022. Habitualment se celebra a principis de juliol.

La festa: La Vila Olímpica fa festa major des del 1993, any en què les cases que havien acollit als atletes durant els Jocs Olímpics es van habitar amb veïns. Així doncs, és una de les festes majors més joves de la ciutat.

Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica.

Festa Major del Carmel 2022

Data: Sense data prevista el 2022. L’any passat es va celebrar del 2 a l’11 de juliol.

La festa: La primera celebració de la festa major es va fer el 1979. La cultura popular hi és molt present, sobretot la del foc, amb la colla dels Diables del Carmel, el drac Capallà i les Banyetes d’Horta.

Organitzadora: Comissió de Festa Major del Carmel.

Festa Major de Torre Baró 2022

Data: Sense data prevista el 2022. S’acostuma a celebrar a principis de juliol.

La festa: La programació d’activitats és ben diversa. Pels carrers del barri sona una batucada. També organitzen sopars populars, cinema a la fresca, un festival de heavy i la festa de l’escuma a la zona coneguda com el Campillo de la Virgen.

Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes de Torre Baró.

Festa Major del Raval 2022

Data: Aquesta festa s’acostuma a celebrar a mitjans de juliol, tot i que enguany no s’ha fixat una data al calendari.

La festa: La festa és en honor de la Mare de Déu del Carme, patrona de la principal parròquia del barri.

Organitzadora: Associació de Veïns del Raval i entitats del barri.

Festa Major del Raval. Imatge: Paola de Grenet (Ajuntament de Barcelona)

Festa Major del Poble-sec 2022

Data: El Poble-sec es vesteix de festa major la segona quinzena de juliol.

La festa: Tradicionalment, les activitats es reparteixen en diversos espais neuràlgics del barri, com ara la plaça del Sortidor, els Jardins de les Tres Xemeneies o la plaça del teatre El Molino. La festa major se celebra des dels anys 90 i disposa d’una diada castellera al carrer de Blai.

Organitzadora: Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Festes de Sant Roc a la plaça Nova 2022

Data: A falta de confirmar la data del 2022, aquesta festa s’acostuma a celebrar a mitjans d’agost.

La festa: L’Associació de Festes de la Plaça Nova procura conservar any rere any les tradicions. Per això, en les Festes de Sant Roc a la plaça Nova mai hi falten els tradicionals panellets, la possibilitat de beure en porró llarg o de participar en la cucanya. El plat fort d’aquestes festes és el 16 d’agost, dia de Sant Roc.

Organitzadora: Associació de Festes de la Plaça Nova – Comissió de Festes de Sant Roc.

Festa Major de Gràcia 2022

Data: La Festa Major de Gràcia se celebra sempre al voltant del 15 d’agost.

La festa: La Festa Major de Gràcia és coneguda, entre altres aspectes, per la decoració de carrers, places i balcons que el veïnat prepara durant tot l’any. L’origen de la festa és gairebé paral·lel a la urbanització de la vila. La primera referència documentada de la celebració és del 1817.

Organitzadora: Fundació de la Festa Major de Gràcia.

Festa Major de Gràcia. Imatge: Paula Jaume (Ajuntament de Barcelona).

Festa Major de Sants 2022

Data: Després de Gràcia, arriba la Festa Major de Sants, que acostuma a celebrar-se les últimes setmanes d’agost.

La festa: Una de les característiques principals és que les associacions de veïns del barri engalanen places i carrers. La festa es fa en honor de Sant Bartomeu, patró de la vila. Amb quatre colles de diables al barri, el correfoc mereix una menció especial.

Organitzadora: Federació d’Associacions i Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants.

Festa Major de Sants 2021. Imatge: Alex Losada (Ajuntament de Barcelona)

Festa Major de la Bordeta 2022

Data: Sense confirmar la data del 2022. La Festa Major de la Bordeta se celebra la primera quinzena de setembre.

La festa: La Federació de Comissions de Festes de la Bordeta engloba els veïns de la rambla de Badal, Parcerisa i Quetzal, la comissió del carrer dels Jocs Florals, la de la plaça del Fènix i la de la plaça de Súria.

Organitzadora: Federació de Comissions de Festes de la Bordeta.

Festa Major d’Horta 2022

Data: Falta concretar la data de la Festa Major d’Horta 2022. Acostuma a celebrar-se la primera quinzena de setembre.

La festa: El dia que arrenca la Festa Major d’Horta, és habitual que les agrupacions i entitats del barri participin en una cercavila. Després de diverses jornades, el correfoc posa punt final als actes festius.

Organitzadora: Coordinadora d’Entitats d’Horta.

Festa Major de la Salut 2022

Data: S’acostuma a celebrar a principis de setembre, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu de la Salut, el dia 8.

La festa: Els àpats populars, les activitats infantils, les actuacions musicals i els actes de cultura popular són alguns dels ingredients indispensables al programa de la Festa Major de la Salut.

Organitzadores: Entitats i associacions del barri.

Festa Major del Farró 2022

Data: La festa major tornarà al barri del Farró durant la primera meitat de setembre.

La festa: La Festa Major del Farró acostuma a tenir una durada de tres dies i té com a epicentre dels actes festius la plaça de Mañé i Flaquer, així com també els equipaments del barri. Destaca la Festa del Sis-cents, una cercavila d’aquest vehicle pels principals carrers del barri, o el vermut popular.

Organitzadores: Associació de Veïns i Comissió de Festes del Farró.

Festa Major del Poblenou 2022

Data: Se celebren durant la primera quinzena del mes de setembre.

La festa: Durant dues setmanes, la dansa, la música i les activitats infantils omplen el barri del Poblenou. Durant la festa major tampoc no hi falten les actuacions geganteres o els correfocs.

Organitzadora: Coordinadora d’Entitats del Poblenou.

Festa Major de Vallcarca 2022

Data: S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de setembre.

La festa: La celebració tradicional s’allarga quatre dies i acaba per l’Onze de Setembre. Les activitats es reparteixen pels carrers i les places més emblemàtics del nucli antic del barri, com ara la plaça de la Farigola.

Organitzadora: Associació de Veïns de Vallcarca-Riera-Viaducte.

Festa Major de Verdum 2022

Data: S’acostuma a celebrar la tercera setmana de setembre.

La festa: Un dels actes habituals més destacats de la celebració és el correfoc, a càrrec del Grup de Foc de Nou Barris. Una gran traca a la plaça de Francesc Layret acomiada les festes.

Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes de Verdum.

Festes de la Mercè 2022

Data: S’acostuma a celebrar el 24 de setembre i dies propers coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè.

La festa: Les Festes de la Mercè 2021 van arribar a la 150a edició, un aniversari que va coincidir novament amb la pandèmia i per tant, un any més, les festes van ser diferents i el programa, els concerts i les activitats als carrers de Barcelona es van adaptar a les circumstàncies: amb aforament limitat i reserva.

Organitzador: Ajuntament de Barcelona.

Festa Major dels Indians 2022

Data: S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de setembre.

La festa: Tradicionalment, els Indians celebra la festa major abans que el barri veí, el Congrés. La plaça del Rom Cremat, la de les Havaneres i el carrer de Jordi de Sant Jordi acullen la majoria d’activitats.

Organitzadora: Associació de Festes dels Indians.

Festa Major de Montbau 2022

Data: S’acostuma a celebrar a finals de setembre, coincidint amb la festivitat de Sant Jeroni, el dia 30 de setembre.

La festa: Sant Jeroni és el patró de la parròquia de Montbau i, per aquest motiu, es fa la festa major al voltant del 30 de setembre. Encara és una incògnita el programa d’aquest 2022.

Organitzadors: Associació de Veïns de Montbau, Associació de Comerciants de Montbau i Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore.

Festa Major de la Barceloneta 2022

Data: Se celebra a finals de setembre coincidint amb la festivitat de Sant Miquel, el dia 29.

La festa: Cada any s’hi fan sardanes, cantades d’havaneres, correfocs pel barri i una cercavila amb els gegants Pep Barcelona i Maria la Neta.

Organitzadora: Comissió de Festa Major de la Barceloneta.

Festa Major de la Rambla o Festa del Roser 2022

Data: Amics de la Rambla organitza aquesta festa ininterrompudament des de l’any 1962 al voltant de la festivitat de la Mare de Déu del Roser.

La festa: La celebració ret homenatge a la patrona de la Rambla, la Mare de Déu del Roser. Espais i edificis emblemàtics del passeig decoren les façanes amb flors naturals. Els museus i equipaments culturals de la zona fan portes obertes i organitzen visites guiades gratuïtes.

Organitzadors: Amics de la Rambla.

Festa Major d’Hostafrancs 2022

Data: S’acostuma a celebrar a principis d’octubre, coincidint amb la festivitat de Sant Àngel Custodi, el dia 1 d’octubre.

La festa: Hostafrancs tanca el cicle de festes als barris de Sants-Montjuïc. Una vintena d’entitats treballen cada any en el programa de la Festa Major d’Hostafrancs.

Organitzadora: Comissió de la Festa Major d’Hostafrancs.

Festa Major de Diagonal Mar i el Front Marítim 2022

Data: Sense data prevista el 2022. Tradicionalment es fa al setembre.

La festa: El Parc de Diagonal Mar, el carrer dels Ferrers i la plaça situada a l’avinguda Diagonal, 62-82 són els escenaris principals de la Festa Major de Diagonal Mar i el Front Marítim.

Organitzadora: La Fàbrica del Marítim, Comissió de Festes Diagonal-Montseny i AV Diagonal Mar.

Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample 2022

Data: Sense data prevista el 2022. Tradicionalment es fa entre la darrera setmana de setembre i la primera d’octubre.

La festa: La trobada gegantera i de capgrossos és una de les cites ineludibles de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample. Tampoc no hi falten les danses populars catalanes, la tradicional trobada de puntaires o el gran correfoc.

Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample.

Festa Major de Sarrià 2022

Data: Se celebra a principis d’octubre coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu del Roser, el dia 7.

La festa: Sarrià celebra la festa major des del 1973. Una de les activitats més divertides és la Batalla x Sarrià. Es tracta d’una competició festiva entre dos equips, Rosers i Vicençs, noms dels dos patrons i també de dues places del barri. La baixada de carretons també és un acte multitudinari.

Organitzadora: Comissió de Festes del Roser de Sarrià.

Festa Major de les Corts 2022

Data: Sense data prevista el 2022. Habitualment se celebra durant les primeres semanes del mes d’octubre, coincidint amb la Mare de Déu del Remei.

La festa: Entre els actes que no poden faltar a la Festa Major de les Corts hi ha el correfoc unitari, el ball de l’Àliga de la ciutat i la diada castellera. La majoria del programa de la festa es desenvolupa a les places de Can Rosés, Concòrdia i Comas, al nucli antic del barri de les Corts.

Organitzadora: Comissió de Festa Major de les Corts.

Festa Major de Vilapicina i la Torre Llobeta 2022

Data: S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena d’octubre.

La festa: Aquesta és l’última festa major del districte de Nou Barris en el calendari. La plaça de la Torre Llobeta acull cada any la tradicional cantada d’havaneres amb rom cremat. L’escenari també acull les matinades infantils, espectacles i àpats populars.

Organitzadora: Comissió de Festes de l’Associació de Veïns de Torre Llobeta – Vilapicina.

Festa Major del Congrés 2022

Data: La Festa Major del Congrés 2022 no té una data fixada al calendari. Tot i això, s’acostuma a celebrar la primera quinzena d’octubre.

La festa: La plaça del Congrés és l’epicentre de la festa. S’hi organitzen actes com la diada castellera, la fira de productes artesans, la botifarrada o la cantada d’havaneres, que acomiada la celebració amb rom cremat. La Congregació Diabòlica del Congrés s’encarrega del correfoc.

Organitzadora: Comissió de Festes del Congrés.

Festa Major de Canyelles 2022

Data: Sense data prevista el 2022. Se celebra a principis d’octubre.

La festa: El barri acostuma a celebrar 10 dies de festa major. La fogonada dona el tret de sortida a un programa en què no hi falten el bingo popular, la Nit de Tapes al Mercat o el castell de focs artificials.

Organitzadora: Comissió de Festes de Canyelles.

Festa Major de la Verneda i Sant Martí de Provençals 2022

Data: Sense data prevista el 2022. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de novembre, coincidint amb la festivitat de Sant Martí, el dia 11.

La festa: Sant Martí és el patró de les festes de la Verneda i Sant Martí de Provençals, dos barris que celebren la festa major conjuntament. El carrer de la Selva de Mar és un dels escenaris que acullen més activitats, com la mostra d’entitats, la trobada gegantera i la jornada castellera.

Organitzadora: Coordinadora d’Entitats VERN.

Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa 2022

Data: Falta concretar la data de la Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa 2022, que normalment es fa la primera quinzena de novembre.

La festa: És el segon barri del districte que celebra la festa major en honor de Sant Martí, pels volts de l’11 de novembre. Cal destacar la diada castellera que organitzen els Castellers de Barcelona, la cercavila de gegants o el correfoc protagonitzat pels Diables del Clot.

Organitzadora: Federació d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa.

Festa Major de la Sagrera 2022

Data: Sense data prevista. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de novembre.

La festa: No et pots perdre la cercavila de gegants, el festival de dansa de l’Esbart l’Estel o el correfoc de la colla Drac i Diables de la Sagrera.

Organitzadora: Comissió de Festes de la Sagrera.

Festa Major de Sant Andreu 2022

Data: S’acostuma a celebrar a finals de novembre i principis de desembre, coincidint amb la festivitat de Sant Andreu, el 30 de novembre.

La festa: L’Esclat andreuenc dona el tret de sortida a la festa major del barri amb una trobada d’entitats de cultura popular com ara els gegants, trabucaires o diables. També destaca el correfoc amb la participació de diverses colles de diables de Sant Andreu, que sempre han estat molt nombroses.

Organitzadora: Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar.