Saps que hi ha més de 80 festes majors a Barcelona repartides pels barris? Tradicionalment, Sant Antoni inaugura el calendari i Sant Andreu el tanca. Si fins ara només coneixies la Mercè com la Festa Major de Barcelona, descobriràs que gairebé cada barri té una celebració pròpia. Fins i tot, hi ha barriades, carrers i places amb festa pròpia, com la del passatge de Lluís Pellicer o la plaça de la Palmera.

Mapa de festes majors als barris

Al mapa de festes majors de Barcelona trobaràs informació actualitzada del 2023 si ja tenim dades sobre la celebració. Els colors del mapa es corresponen amb l’època de l’any: hivern, primavera, estiu i tardor. Si trobes a faltar alguna festa o ens vols comunicar algun canvi, ho pots fer a Twitter o Facebook i per correu electrònic o WhatsApp (638 292 297).

festes majors juny barcelona
Imatge: Miguel López

Quines festes majors hi ha aquest mes?

Al març hi ha dues festes marcades al calendari. Aquest any se celebren per primera vegada les Festes de Santa Madrona, la tercera patrona de la ciutat. La segona cita del mes són les Festes de Sant Josep Oriol, també conegudes com la Festa Major del Barri del Pi.

Festes de Sant Josep Oriol

Data: Del 18 al 26 de març del 2023

La celebració arrencarà divendres 17 de març i s’allargarà durant 10 dies, fins diumenge 26. Els gegants prendran el protagonisme de la festa des del primer acte, la presentació del conte “Els Gegants del Pi. L’origen de la cançó”. La imatgeria popular sortirà al carrer en diverses cercaviles i ballades tant el primer com el segon cap de setmana de festa major. Pots consultar tots els detalls del programa del 2023 en aquesta pàgina.

Festes de Santa Madrona

Data: De l’11 al 19 de març del 2023

Veïns i entitats del Poble-sec organitzen per primera vegada les Festes de Santa Madrona, la patrona “oblidada” de Barcelona. Les festes estan farcides de cultura popular amb la voluntat de promoure la pertinença al barri. L’epicentre de la celebració és la plaça de Santa Madrona.


Festes Majors la resta de l’any


Festa Major de Sant Antoni

Data: Del 13 al 22 de gener del 2023

La Festa Major de Sant Antoni és la primera del calendari. Tradicionalment, se celebra a mitjans de gener, pels volts de Sant Antoni Abat (17 de gener). En l’edició d’aquest 2023, no hi ha faltat la desfilada tradicional dels Tres Tombs, que ha reivindicat la pau al món.

Festes de Santa Eulàlia

Data: Del 10 al 12 de febrer del 2023

Les Festes de Sant Eulàlia, organitzades per l’Ajuntament de Barcelona, se celebren a mitjans de febrer, coincidint amb Santa Eulàlia. Enguany la gegantona Laia ha fet 25 anys. El programa de Santa Eulàlia es complementa amb el festival Llum BCN, al Poblenou. Aquest esdeveniment va celebrar-se el primer cap de setmana de febrer, amb una xifra de visitants mai registrada abans: 200.000 persones.

Festa Major de la Sagrada Família

Data: Del 14 al 23 d’abril del 2023

El temple de la Sagrada Família és un marc incomparable per a aquesta festa major, que durant més d’una setmana omple d’activitats el barri. Aquesta és l’única festa de la ciutat que coincideix amb la diada de Sant Jordi. La Coordinadora d’Entitats de la Sagrada Família s’encarrega d’organitzar-la.

Festa Major de Porta

Data: Del 5 al 14 de maig de 2023

La Festa Major de Porta s’allarga dos caps de setmana de principis de maig i té el Centre Cívic Can Verdaguer, l’Ateneu la Bòbila i la plaça de Sóller com a principials escenaris. Hi ha propostes com el correbars, un torneig de porró, cinema a la fresca o el Porta Music Festival.

Festa Major del Guinardó

El Parc del Nen de la Rutlla és un dels punts neuràlgics de la Festa Major del Guinardó, on es fan concerts, projeccions de pel·lícules o la cercavila. El correfoc acostuma a tancar la festa a mitjans de maig. Fa anys aquesta festa es feia el 27 d’abril, coincidint amb el dia de la Mare de Déu de Montserrat. Per anar cap a una tradició més laica, els veïns van decidir traslladar les festes al maig.

Festa Major del Bon Pastor

El programa de la Festa Major del Bon Pastor acostuma a allargar-se més d’una setmana al maig. El foc pren protagonisme amb la colla de Bruixes i Diables del Bon Pastor. Tampoc no hi falta el Mutanàs, un bèstia foguera híbrida entre drac i peix.

Festa Major de Navas

El barri de Navas celebra una festa marcada per la primavera i les activitats a l’aire lliure. La plaça de Ferran Reyes acull les havaneres o la Nit Jove. Dins el programa no hi falta la Fira Medieval i de Comerç al passeig de Maragall.

Festa Major de Nou Barris

Data: Del 18 al 21 de maig del 2023

Nou Barris és l’únic que celebra una festa major com a districte, a banda dels barris. Dins el programa destaquen activitats com les visites guiades al castell de Torre Baró, la diada diabòlica i els espectacles i tallers infantils a la plaça Major de Nou Barris. Enguany s’han adaptat lleugerament les dates per evitar que la festa coincideixi amb les eleccions.

Festa Major del Gòtic

Fa set anys que les entitats i el veïnat van organitzar la primera edició de les festes. Després de dos anys de pandèmia, les han reprès amb un programa farcit d’activitats per reivindicar els carrers i places com a espais de convivència. Se celebra durant la segona quinzena de maig.

Festa Major de la Dreta de l’Eixample

La Festa Major de la Dreta de l’Eixample se celebra des de l’any 2004 i des d’aleshores el barri ha volgut que el modernisme en sigui l’element central. Entre els actes programats destaquen la Fira Modernista al carrer, amb participants vestits de l’època.

Festa Major de la Dreta de l'Eixample
Festa Major de la Dreta de l’Eixample. Imatge: Vicente Zambrano González

Festa Major de les Tres Torres

La Festa Major de les Tres Torres té la plaça de Joaquim Pena com a escenari principal de la majoria d’activitats durant tres dies. La cultura popular hi és present, per exemple, amb la cantada d’havaneres i la ballada de sardanes.

Festa Major de la Prosperitat

L’any 2022 la Prosperitat va celebrar la 44a festa major i els 50 anys de vida de l’associació de veïns. Les penyes de la Prosperitat són un dels elements que donen vida a la festa major. Aquestes petites associacions organitzen trobades, dinars populars i concerts. S’acostuma a celebrar a principis de juny.

Festa Major de la Trinitat Vella

El parc i la plaça de la Trinitat són dos espais neuràlgics d’aquesta festa major de juny. Acullen activitats com la Gran Tarda Flamenca, dinars populars, o una cercavila de gegants escolars i espectacles familiars. La Comissió de Festes de Trinitat Vella n’és l’organitzadora.

Festa Major del Coll

El barri del Coll celebra la festa més llarga del mes de juny i encavalca tres caps de setmana. El correfoc és un dels actes destacats amb la presència de colles infantils de diables i les colles adultes de la Malèfica del Coll i La Vella de Gràcia.

Atzeries de la Vella de Gràcia
Atzeries de la colla La Vella de Gràcia. Imatge: Paula Jaume

Festa Major de la Trinitat Nova

Aquesta és la primera festa major del calendari a la Zona Nord de la ciutat i se celebra des del 1979. A causa del coronavirus, els actes es van suspendre durant dos anys. El 2022 van recuperar la festa, fins i tot, amb un tobogan d’aigua de 40 metres.

Festa Major de la Font d’en Fargues

Sant Antoni de Pàdua és el patró de la parròquia que es va construir el 1927 al barri, per això la Festa Major de la Font d’en Fargues se celebra a l’entorn del 13 de juny, festivitat de Sant Antoni de Pàdua. A la plaça de l’Església es fan activitats del programa com el pregó, havaneres o una arrossada popular. També s’organitzen diversos campionats esportius.

Festa Major de la Teixonera

Els barris veïns dels Penitents i Mas Falcó, del districte de Gràcia, s’uneixen en la Festa Major de la Teixonera, tot i que la majoria d’activitats es fan en territori de la Teixonera, a Horta-Guinardó. Se celebra a mitjans de juny i el programa inclou activitats ben variades com les portes obertes al parc de Bombers del barri, tallers infantils, balls o una botifarrada popular.

Cartell de la Festa Major de la Teixonera, Penitents i Mas Falcó del 2021

Festa Major del Fort Pienc

La Festa Major del Fort Pienc se celebra cada mes de juny des del 1995. Al programa d’activitats hi ha propostes com la cercavila de gegants, la trobada castellera, el correfoc, els tallers i activitats d’animació infantil, els concerts i balls, la cantada d’havaneres i àpats populars. 

Festa Major de la Vall d’Hebron

La majoria de les activitats de la Festa Major de la Vall d’Hebron es fan entre els Jardins de Can Brasó i el Casal de Barri Can Travi, la seu de moltes de les entitats organitzadores. Un dels moments culminants de la festa és la revetlla de Sant Joan, que s’amenitza amb orquestra.

Festa Major de Sant Genís dels Agudells

Durant el mes de juny i al llarg de tres dies, la Festa Major de Sant Genís dels Agudells omple aquest barri d’Horta-Guinardó de balls, cultura popular, havaneres i activitats per a tota la família. També hi ha una cursa de cambrers, portes obertes al Centre de Natura de la Masia Can Soler o una mostra d’entitats.

Festa Major del Baix Guinardó

El Baix Guinardó fa aquesta festa des de l’any 1978. Se celebra al juny i és breu, però intensa. El programa inclou propostes musicals com concerts i balls en línia. Els escenaris principals de la festa són la gran esplanada de la plaça d’Alfons el Savi i el Parc de les Aigües. El correfoc va a càrrec dels Diables d’Horta.

Festa Major del Putxet

Al programa de la Festa Major del Putxet, que se celebra al mes juny, destaquen propostes com les havaneres amb rom cremat o els focs d’artifici amb la colla de Diablesses i Diables de Sarrià. També hi ha activitats infantils, concerts i activitats de cultura popular.

Festa Major de les Roquetes

La Festa Major de les Roquetes se celebra durant la primera quinzena de juny. Al programa de festes hi ha des d’havaneres, fins a passejades populars o cinema a la fresca. En la darrera edició també es va fer una jornada de portes obertes a l’edifici d’habitatge cooperatiu dels Cirerers.

Imatge: Vicente Zambrano González

Festa Major de Ciutat Meridiana

La Festa Major de Ciutat Meridiana té un programa per a tots els gustos i edats. Inclou des d’havaneres i balls fins a activitats infantils i concerts. Acostuma a celebrar-se durant la primera quinzena de juny.

Festa Major de la Guineueta

La Festa Major de la Guineueta omple d’activitats aquest barri del districte de Nou Barris cada mes de juny. Al programa hi destaquen els concerts, els correfocs, cantades d’havaneres i tallers i activitats infantils, entre d’altres.

Festa Major Paraguai-Perú

Al llarg de quatre dies del mes de juy la Festa Major de Paraguai- Perú omple d’activitats aquests dos carrers de Provençals del Poblenou. Hi ha concerts, activitats familiars com contacontes, paradetes a La Clandestina i una mostra dels tallers del Casal de Gent Gran de Ca l’Isidret.

Festa Major del Turó de la Peira

La Festa Major del Turó de la Peira inclou activitats infantils com una festa de l’escuma amb animació, torneigs esportius com campionats de bàsquet i de tenis taula. La celebració acaba el 23 de juny amb una revetlla de Sant Joan al passeig de la Peira.

Festa Major de la Font de la Guatlla

La Festa Major de la Font de la Guatlla es fa des de principis dels anys 60. Originàriament, es feia per la Mercè, el mes de setembre, però més endavant es va traslladar al juny, abans de Sant Joan. Al programa de festes hi destaquen les activitats infantils, les de cultura popular o el sopar de germanor.

Festa Major de la Palmera

La Festa Major de la Palmera és una de les tres festes majors de la Verneda i la Pau i té l’epicentre d’activitats a la plaça de la Palmera. S’hi poden gaudir propostes com l’actuació dels Falcons de Barcelona, una cantada d’havaneres amb rom cremat, una exhibició de sevillanes i l’exposició d’autobusos centenaris de TMB.

Festa Major de Can Baró

La festa: La Festa Major de Can Baró de celebra durant la segona quinzena de juny. Del programa de festes en destaquen el correfoc, les activitats gastronòmiques, els balls i concerts, o els esdeveniments esportius i de cultura popular. Hi ha actes per a tots els gustos i totes les edats!

Festa Major de Can Peguera

Can Peguera va començar a celebrar la festa major el 1972. El programa de la Festa Major de Can Peguera, organitzat principalment pels veïns i el Casal de Barri la Cosa Nostra, inclou activitats per a tota la familia: des de àpats populars, balls, competicions i tallers per als més petits.

Festa Major de Baró de Viver

La Festa Major de Baró de Viver es fa pels volts del 15 de juny. La majoria d’activitats es desenvolupen a l’entorn del centre cívic del barri. Al programa hi destaquen les mostres de teatre i dansa, el mercat d’artesans, les gimcanes familiar, els concerts, els sopar de germanor o els focs artificials per tancar la festa.

Festa Major de Sant Gervasi – la Bonanova

La Festa Major de Sant Gervasi – la Bonanova s’acostuma a celebrar a mitjans de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Gervasi i Sant Protasi. La plaça de la Bonanova concentra la majoria de les activitats. En destaquen la mostra de dansa de les escoles del barri, la botifarrada popular, la matinal esportiva, les sardanes o les havaneres. A la plaça de Frederic Soler també s’organitza un concurs de paelles o un dinar popular.

Festa Major de la Pau

La Festa Major de la Pau se celebra a mitjans de juny i dura només un cap de setmana. La plaça de la Pau es converteix en el centre neuràlgic de les activitats programades com el pregó o la festa jove.

Festa Major del Besòs i el Maresme

La Festa Major del Besòs i el Maresme es fa durant la segona quinzena de juny. El dies forts són els caps de setmana. Entre totes les activitats que s’hi fan, cal destacar els àpats comunitaris, els actes infantils, els torneigs esportius, els balls i la fira d’entitats, on es mostra tot el teixit associatiu del barri.

Festa Major de la Marina

Anomenades popularment les Bacanals de Barcelona, la Festa Major de la Marina es fa pels volts de Sant Joan i s’allarga entre tres i quatre dies. A banda de fer el correfoc, els Diables de Port també porten fins a la plaça de la Marina la Flama del Canigó.

Jardins dels Drets Humans, al barri de la Marina de Port. Imatge: Consuelo Bautista

Festa Major de la Vila Olímpica

La Vila Olímpica fa festa major des del 1993, any en què les cases que havien acollit als atletes durant els Jocs Olímpics es van habitar amb veïns. Així doncs, la Festa Major de la Vila Olímpica és una de les festes majors més joves de la ciutat. Se celebra a principis de juliol i el programa de festes inclou des d’havaneres, fins a balls en línia o una matinal infantil.

Cantada d’havaneres a la Festa Major de la Vila Olímpica. Imatge: Ajuntament de Barcelona

Festa Major de Torre Baró

La programació d’activitats de la Festa Major de Torre Baró és ben diversa. Hi ha des d’una batucada pels carrers del barri, fins a sopars populars, cinema a la fresca o una festa de l’escuma.

Festa Major del Rectoret

La Festa Major del Rectoret està organitzada per l’Associació de Veïns del Sanatori. Acostuma a celebrar-se a principis de juliol. Entre les activitats destacades del programa hi ha concerts, balls, àpats populars o cinema a la fresca.

Festa Major de la Font del Gos

La Festa Major de la Font del Gos es fa a principis de juliol. El programa inclou una festa d’aigua, una paella popular o una discomòbil.

Festa Major del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

Moltes activitats de la Festa Major del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova es fan al voltant del Centre Cívic la Sedeta. Hi ha una trobada castellera, propostes gastronòmiques de germanor o una matinal esportiva.

Festa Major del Casc Antic

Coincidint amb Sant Pere, arriba la Festa Major del Casc Antic. Al llarg de dos caps de setmana el barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera s’omple d’activitats per a tota la família. En el programa destaca el sopar veïnal, la trobada de gegants, els balls, les cercavil·les, els espectacles de teatre al carrer o els correfocs.

Festa Major del Carmel

La Festa Major del Carmel va fer-se per primera vegdada el 1979. La plaça de Pastrana és un dels centres neuràlgics de la festa. Com és habitual, el pregó dona el tret de sortida a un munt d’activitats per a tots els públics: exposicions, concerts, exhibicions esportives i artístiques, balls, mostres gastronòmiques i culturals, castells o correfocs.

Festa Major del Raval

La Festa Major del Raval és en honor de la Mare de Déu del Carme, patrona de la principal parròquia del barri. Aquesta festivitat és el 16 de juliol. El programa inclou espectacles musicals, balls, activitats infantils, actuacions de gegants, diables o castellers. Des del 1983 també s’hi fa una mostra d’artesans i botiguers promoguda pels comerciants del barri.

Festa Major del Raval. Imatge: Paola de Grenet

Festa Major de Vallbona

La Festa Major de Vallbona es fa durant la segona quinzena de juliol. Al llarg de tres dies aquest punt de la ciutat organitza activitats pensades en tots els públics. Hi destaquen els actes esportius, els festivals infantils, els balls o els dinars populars.

Festa Major de la Clota

A finals de juliol arriba la Festa Major de la Clota. Al llarg de tres dies aquest barri del districte d’Horta-Guinardó s’omple d’activitats com ara jocs infantils o una discoteca a la fresca. La cultura popular hi és representada amb una cantada d’havaneres i el correfoc.

Festa Major del Poble-sec

Tradicionalment, les activitats de la Festa Major del Poble-sec es reparteixen entre diversos espais del barri, com ara la plaça del Sortidor, els Jardins de les Tres Xemeneies o la plaça del teatre El Molino. Se celebra des dels anys 90 i disposa d’una diada castellera al carrer de Blai.

Festes de Sant Roc a la plaça Nova

L’Associació de Festes de la Plaça Nova procura conservar any rere any les tradicions. Per això, en les Festes de Sant Roc a la plaça Nova mai hi falten els tradicionals panellets, la possibilitat de beure en porró llarg o de participar en la cucanya. El plat fort d’aquestes festes és el 16 d’agost, dia de Sant Roc.

Festa Major de Gràcia

La Festa Major de Gràcia és coneguda, entre altres aspectes, per la decoració de carrers, places i balcons que el veïnat prepara durant tot l’any. L’origen de la festa és gairebé paral·lel a la urbanització de la vila. La primera referència documentada de la celebració és del 1817.

Festa Major de Gràcia. Imatge: Paula Jaume

Festa Major de Sants

Una de les característiques principals de la Festa Major de Sants és que les associacions de veïns del barri engalanen places i carrers. La festa es fa en honor de Sant Bartomeu, patró de la vila. Amb quatre colles de diables al barri, el correfoc mereix una menció especial.

Festa Major de Sants 2021. Imatge: Alex Losada

Festa Major del Mas Guimbau i Can Castellví

El Mas Guimbau – Can Castellví és un petit nucli de les Planes, al cor de la serra de Collserola. La festa major s’hi fa el primer cap de setmana de setembre. Durant tres dies, el barri es converteix en l’escenari d’activitats per a tots els públics, des de concerts i balls fins a campionats esportius, àpats populars i activitats infantils, a més de la tradicional cantada d’havaneres.

Festa Major de la Bordeta

La Festa Major de la Bordeta se celebra la primera quinzena de setembre. El carrer dels Josc Florals i les places del Fènix i de Súria organitzen cadascun les seves activitats i el darrer dia de festa s’uneixen per fer un acte conjunt a la plaça de Celestina Vigneaux, on la cultura popular es combina amb tastos gastronòmics i mostres de balls.

Festa Major del Farró

Durant la primera quinzena de setembre arriba la Festa Major del Farró. Dins la programació no hi falten els diables Farrófoc, sopars de carmanyola o la cantada d’havaneres a la plaça de Mañé i Flaquer.

Festa Major de Vallcarca

Tradicionalment la Festa Major de Vallcarca s’allarga quatre dies i acaba per l’Onze de Setembre. Les activitats, dirigides a tots els públics, es reparteixen pels carrers i les places més emblemàtics del nucli antic del barri, com ara la placeta del carrer de la Farigola.

Festa Major de la Salut

La Festa Major de la Salut acostuma a celebrar a principis de setembre, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu de la Salut, el dia 8. El programa d’activitats inclou concerts, tallers, ballades, jocs i activitats com cinema a la fresca o una cercavila amb batucades i gegants.

Festa Major d’Horta

El dia que arrenca la Festa Major d’Horta és habitual que les agrupacions i entitats del barri facin una cercavila. Després de diverses jornades, el correfoc posa punt final als actes festius.

Festa Major del Poblenou

Durant dues setmanes, la Festa Major del Poblenou omple el barri de dansa, música i activitats infantils omplen el barri del Poblenou. Tampoc no hi falten les actuacions geganteres o els correfocs.

Festa Major del Vallvidrera

La Festa Major de Vallvidrera se celebra a mitjans de setembre. Durant més d’una setmana, s’organitzen activitats culturals com concerts o teatre musical, propostes esportives i infantils, un concurs de paelles o un sopar popular, entre d’altres.

Festa Major de Verdum

A mitjans de setembre arriba la Festa Major de Verdum. El programa festiu és ben divers, amb torneigs esportius, una cantada d’havaneres, concerts i balls de festa major, àpats populars, tallers i jocs per a infants i un gran correfoc.

Festa Major dels Indians

Tradicionalment, els Indians celebra la festa major a mitjans de setembre, abans que el barri veí, el Congrés. Entre els ingredients: esports, cultura popular, concerts i una mica d’història.

Festa Major del Parc i la Llacuna del Poblenou

La Festa Major del Parc i la Llacuna del Poblenou se celebra al llarg dos caps de setmana de la segona quinzena de setembre. El programa festiu inclu una vintena d’activitats, entre les quals dinars populars, cercaviles, espectacles infantils i nits de ball.

Festa Major del barri de la Mercè (Pedralbes)

Coincidint amb la Festa Major de Barcelona, el barri de la Mercè programa activitats esportives, musicals i gastronòmiques. També en destaca la cursa de carros.

Festes de la Mercè

Les Festes de la Mercè omplen la ciutat d’activitats infantils, concerts i activitats culturals, jornades de portes obertes o el tradicional piromusical de la Mercè. Kíiv serà la ciutat convidada de les Festes de la Mercè 2023 a Barcelona.

Festa Major de la Barceloneta

La Festa Major de la Barceloneta se celebra coincidint amb la festivitat de Sant Miquel, el dia 29. Cada any s’hi fan sardanes, cantades d’havaneres, correfocs i una cercavila amb els gegants Pep Barcelona i Maria la Neta.

Festa Major de Montbau

Sant Jeroni és el patró de la parròquia de Montbau i, per aquest motiu, es fa la festa major al voltant del 30 de setembre. La festa major de Montbau s’allarga durant dos caps de setmana. La cultura popular autòctona hi és representada amb els gegants, però també s’hi fa un matí d’entremesos.

Festa Major d’Hostafrancs

Hostafrancs tanca el cicle de festes als barris de Sants-Montjuïc entre finals de setembre i principis d’octubre. Una vintena d’entitats treballen cada any en el programa de la Festa Major d’Hostafrancs. La celebració es fa coincidint amb la festivitat de Sant Àngel Custodi, el dia 1 d’octubre.

Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample

El barri té moltes entitats i associacions que organitzen activitats per la festa major a finals de setembre. Destaquen la trobada gegantera i de capgrossos, les danses populars catalanes, el correfoc i àpats populars, a més d’activitats musicals, esportives i infantils.

Festa Major de Sarrià

La Festa Major de Sarrià s’allarga durant dos caps de setmana entre finals de setembre i les primeres setmanes d’octubre. Hi tenen un pes especial els actes de cultura popular com cercaviles i espectacles de foc.

festa major sarria 2022

Festa Major de les Corts

La programació de la Festa Major de les Corts s’estén durant 13 dies d’octubre amb moltes activitats. En destaquen la cultura popular i les portes obertes a espais emblemàtics com els Pavellons Güell i el Monestir de Pedralbes..

Festa Major del passatge de Lluís Pellicer

El petit passatge de Lluís Pellicer entre l’avinguda Diagonal i el carrer de Londres, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, s’omple a vessar de gent al setembre, tot i que anteriorment se celebrava al juny. Els veïns organitzen una celebració de tres dies amb concerts i música a les nits, concursos, activitats infantils i àpats populars, entre d’altres.

Festa Major del Congrés

La cultura popular hi té un paper destacat a la Festa Major del Congrés a través d’associacions com la Congregació Diabòlica. Al programa de festes hi ha esdeveniments esportius, àpats populars, concerts o actuacions teatrals.. Se celebra la primera setmana d’octubre

Festa Major de Vilapicina i la Torre Llobeta

Durant les primeres setmanes d’octubre, la Festa Major de Vilapiscina i la Torre Llobeta programa activitats de tot tipus, tot i que la majoria es concentren en cap de setmana. Hi ha activitats esportives, infantils, música i art, entre d’altres.

Festa Major de la Rambla o Festa del Roser

Amb la Festa del Roser, l’associació Amics de la Rambla vol convidar barcelonins i visitants a redescobrir aquest passeig emblemàtic. Cultura, lleure i actes populars prenen la via, on les flors tenen un paper protagonista.

Festa Major de Canyelles

El ball i la música tenen un paper destacat en la programació de la Festa Major de Canyelles, amb propostes com salsa, bachata, zumba, sevillanes, flamenc o havaneres. També hi ha espai per al públic infantil amb activitats diàries. Igualment, hi són presents l’esport i la cultura popular.

Festa Major de la Verneda i Sant Martí de Provençals

S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de novembre, coincidint amb la festivitat de Sant Martí, patró de les festes de la Verneda i Sant Martí de Provençals, dos barris que celebren la festa major conjuntament. El programa de festes inclou un correfoc amb tabalada, des de la plaça de la Palmera fins al Parc de Sant Martí.

Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa

La Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa s’allarga 18 dies amb activitats familiars, les Barraques, la cercavila de gegants o els versots satírics i el correfoc dels Diables del Clot. De la programació de la Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa també destaquen la diada castellera o el Folk Clot, un festival de danses del món.

Festa Major de la Sagrera

La cercavila de gegants, el festival de dansa de l’Esbart l’Estel o el correfoc de la colla Drac i Diables de la Sagrera són algunes propostes recomanades de la Festa Major de la Sagrera. Durant els dies festius també se celebra la Cursa Popular de la Sagrera.

Festa Major de Sant Andreu

La Festa Major de Sant Andreu tanca el calendari de festes majors de la ciutat. No et pots perdre el correfoc amb la participació de diverses colles de diables de Sant Andreu, que sempre han estat molt nombroses.