Saps que hi ha més de 70 festes majors a Barcelona repartides pels barris? Sant Antoni inaugura el calendari de festes majors i Sant Andreu el tanca. Després d’un 2020 amb la majoria de celebracions cancel·lades per la crisi del coronavirus, el 2021 va començar amb la Festa Major de Sant Antoni 2021 posposada per al juliol. Al febrer, les festes de Santa Eulàlia sí que es van celebrar però amb una versió de mínims adaptada a la situació sanitària.

Segons fonts municipals, la celebració presencial de les festes majors està condicionada a l’evolució de la pandèmia. La majoria de les limitacions marcades en l’àmbit cultural afecten l’aforament i les distàncies de seguretat. Al mapa trobareu informació actualitzada de l’any 2021 si ja tenim dades sobre aquella festa o amb la situació que es va viure el 2020 si encara no s’ha comunicat res. Els colors del mapa es corresponen amb l’època de l’any: hivern, primavera, estiu i tardor.

Si trobes a faltar alguna festa o ens vols comunicar algun canvi, ho pots fer a Twitter, Facebook, per correu electrònic o WhatsApp (638 29 22 97).

Festes majors a Barcelona en pandèmia

Durant l’any 2020, la majoria de celebracions locals van quedar suspeses o ajornades per la pandèmia i alguns organitzadors en van repensar els programes per adaptar-los-hi.

Després del confinament, la Festa Major del Raval al juliol va ser la primera que es va celebrar a la ciutat combinant activitats presencials i en línia. Pregons virtuals, vermuts o bingos des del balcó, concerts i espectacles telemàtics són alguns exemples de festes majors adaptades. Amb el brot d’aquest estiu, les entitats van haver de recular i programar festes eminentment virtuals com les festes de Gràcia o directament cancel·lar-les, com les de Sants. Al setembre, La Mercè també va quedar marcada per la covid-19, fins i tot, al cartell.

La teva festa major a Barcelona: calendari de les festes als barris

Saps quina festa major de Barcelona vols gaudir aquest 2021? A continuació te’n destaquem algunes però més avall trobaràs totes les celebracions ordenades cronològicament.

 • Festa Major de Sant Antoni
 • Festes de Santa Eulàlia
 • Festa Major de la Sagrada Família
 • Festa Major de Nou Barris
 • Festa Major de Gràcia
 • Festa Major de Sants
 • Festa Major d’Horta
 • Festa Major del Poblenou
 • Festes de la Mercè
 • Festa Major de la Barceloneta
 • Festa Major de les Corts
 • Festa Major de Sant Andreu

Festa Major de Sant Antoni 2021

Data: Se celebra a mitjans de gener, pels volts de Sant Antoni Abat (17 de gener).

La festa: La que havia de ser la primera festa major de l’any, la Festa Major de Sant Antoni 2021 queda posposada per l’afectació de la covid: se celebrarà a l’estiu, del 2 a l’11 de juliol 2021. Serà també durant aquests dies d’estiu quan es farà la cavalcada del Tres Tombs, que també es posposa.

Organitzadora: Comissió de Festa Major de l’Associació de Veïns del Barri de Sant Antoni.

Festes de Santa Eulàlia 2021

Data: Se celebra a mitjans de febrer, coincidint amb Santa Eulàlia, el dia 12.

La festa: Les activitats presencials de carrer de les Festes de Santa Eulàlia 2021 (cercaviles i processó de les Laies, entre altres) queden anul·lades com a conseqüència de la pandèmia, tot i que es podran visitar cinc exposicions, que en alguns casos s’acompanyarà d’activitats.

També queda alterat Llum Barcelona. El Festival de la Llum que es fa al Poblenou, coincidint amb la proximitat de la festa major d’hivern de la ciutat a principis de febrer, queda posposat fins la tardor.

Organitzador: Ajuntament de Barcelona.

Festes de Sant Josep Oriol 2021

Data: del 13 al 23 de març del 2021. S’acostuma a celebrar el cap de setmana més proper al 23 de març, dia de Sant Josep Oriol.

La festa: Aquesta celebració també es coneix com la Festa Major del Pi. La festa tindrà una trentena d’activitats virtuals i dos actes presencials. El pregó serà a càrrec del CAP Gòtic com a reconeixement per la seva tasca en la pandèmia. Les Bestieses també seran presencials a la Basílica del Pi però cal reservar prèviament les entrades. La majoria d’activitats han passat a les pantalles però amb propostes imaginatives.

Organitzadors: Associació d’Amics dels Gegants del Pi i comerciants del barri.

Festa Major de la Sagrada Família 2020

Data: Sense data prevista. El 2020 es va ajornar la festa de l’abril a l’octubre. Però, finalment, la programació es va haver d’anul·lar. Tradicionalment, aquesta és l’única festa de la ciutat que coincideix amb la diada de Sant Jordi.
La festa: El temple de la Sagrada Família és un marc incomparable per a aquesta festa major que durant més d’una setmana omple d’activitats el barri. Aquesta és l’única festa de la ciutat que coincideix amb la diada de Sant Jordi, també ajornada per la covid-19 fins al 23 de juliol.
Organitzadora: Coordinadora d’Entitats de la Sagrada Família.

Festa Major del Guinardó 2021

Data: Del 7 al 16 de maig. La Coordinadora d’entitats del Guinardó recupera enguany les activitats al carrer. S’han programat concerts i espectacles familiars. Els actes tindran l’aforament limitat.
La festa: Fa anys aquesta festa se celebrava el 27 d’abril, coincidint amb el dia de la Mare de Déu de Montserrat. Per anar cap a una tradició més laica, els veïns van decidir traslladar les festes al maig. El pregoner acostuma a fer el discurs al passeig de Maragall, acompanyat dels trabucaires.
Organitzadora: Comissió de Festa Major de la Coordinadora d’Entitats del Guinardó.

Festa Major de Nou Barris 2020

Data: Anul·lada. La festa s’havia de celebrar entre el 15 i el 24 de maig, però el districte de Nou Barris, organitzador de la celebració, l’ha suspès.
La festa: Nou Barris és l’únic que celebra una festa major com a districte, a banda dels barris. La plaça Major s’omple de cercaviles, sardanes, castellers i havaneres, entre d’altres. Aquest 2020 la parella de gegants del districte, en Baró i la Trini, hauran d’esperar a l’any vinent per ser els amfitrions de la trobada gegantera.
Organitzador: Districte de Nou Barris.

Festa Major del Bon Pastor 2020

Data: Anul·lada. S’havia de celebrar del 8 al 17 de maig del 2020. La Comissió de Festes del Bon Pastor està esperant com evoluciona la pandèmia i la desescalada per fer una festa cap a la tardor. Una opció podria ser a l’octubre.
La festa: El programa d’actes s’allarga més d’una setmana. Una de les activitats destacades és la cantada d’havaneres l’últim diumenge de festa i s’acompanya amb una sardinada. El foc pren protagonisme amb la colla de Bruixes i Diables del Bon Pastor. Tampoc no hi falta el Mutanas, un bèstia foguera híbrida entre drac i peix.
Organitzadora: Comissió de Festes del Bon Pastor.

Festa Major Bon Pastor 2020 anul·lada pel coronavirus

Festa Major de Porta 2020

Data: Ajornada. La festa s’havia de celebrar entre el 8 i el 17 de maig del 2020 però finalment se celebrarà del 18 al 20 de setembre. Totes les activitats es faran al Centre Cívic Can Verdaguer i caldrà inscriure’s prèviament.
La festa: Concerts, espectacles familiars o exposicions són algunes de les activitats programades. De l’organització, se n’encarrega la Comissió de Festes de Porta, formada per l’Associació de Veïns, el Centre Cívic Can Verdaguer i més entitats socioculturals com l’Ateneu la Bòbila.
Organitzadora: Comissió de Festes de Porta.

Festa Major de la Trinitat Vella 2020

Data: Ajornada. La Comissió de Festes de Trinitat Vella ha ajornat la festa fins al novembre, del 6 al 15. Tot i el trasllat de calendari, se n’ha organitzat una versió virtual del 29 de maig al 7 de juny. Des del perfil de Facebook de la comissió es podrà seguir el pregó, una “discomòbil” a la qual es poden proposar cançons des de casa, tardes de pasdoble, jocs, havaneres i una festa dels anys 80 i 90.La festa: Els gegantons del barri, en Daniel i la Teresa, són els amfitrions de la cercavila. El correfoc és a càrrec dels Diables Trinifoc, dissabte al vespre, i l’últim diumenge de festa major es reserva a les sardanes. En els últims anys, el barri també ha inclòs un festival Holi a la programació d’actes.
Organitzadora: Comissió de Festes de Trinitat Vella.

Festa Major Trinitat Vella 2020

Festa Major de la Prosperitat 2020

Data: Ajornada. S’havia de celebrar del 30 de maig al 7 de juny del 2020 però la comissió de festes treballa per reprogramar-la en un altre moment. S’inclinen per celebrar-la cap a l’octubre, tot i que no se n’ha confirmat cap data. Malgrat ajornar la 42a edició de la festa presencial, els organitzadors n’han dissenyat una versió confinada del 29 de maig al 6 de juny. Hi ha un espectacle de clown en línia, concerts a la xarxa i altres activitats preparades per les penyes del barri que es podran seguir al web de la Casal de Barri Prosperitat.
La festa: Les penyes de la Prosperitat són un dels elements que donen vida a la festa major. Aquestes petites associacions organitzen trobades, dinars populars i concerts. La plaça d’Àngel Pestaña és un dels escenaris principals durant els dies de festa però, de moment, no ho serà per la crisi del coronavirus.
Organitzadora: Comissió Festa Major de la Prosperitat.

Festa Major Prosperitat 2020

Festa Major de la Dreta de l’Eixample 2020

Data: Anul·lada. Tot i això, s’han organitzat activitats virtuals del 3 al 7 de juny com la Fira Modernista de Barcelona, aquest any dedicada a l’escriptora catalana Dolors Monserdà. Una metgessa d’atenció primària ha estat l’encarregada de fer el pregó des del CAP Roger de Flor. També s’han programat exposicions telemàtiques i rutes en vídeo que es poden seguir des de casa o un concurs de fotografia sobre la vida als balcons des que va començar el confinament per la covid-19.
La festa: Aquesta festa se celebra des de l’any 2004 i des d’aleshores el barri ha volgut que el modernisme en sigui l’element central. Entre els actes programats destaquen la Fira Modernista i la bicicletada, amb participants vestits de l’època.
Organitzadora: Entitats de la Dreta de l’Eixample.

Festa Major Dreta de l'Eixample 2020

Festa Major de Navas 2020

Data: Ajornada sense data prevista. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de maig.
La festa: El carrer de Las Navas de Tolosa amb Josep Estivill és el punt on es fan la majoria d’activitats de cultura popular, com la botifarrada i la cantada d’havaneres. Els Diables del Clot s’encarreguen del correfoc i tampoc no hi falta la Fira Medieval i de Comerç al carrer. La festa acaba amb un espectacle de focs artificials a la plaça de Ferran Reyes.
Organitzadora: Associació de la Festa Major de Navas.

Festa Major del Passatge de Lluís Pellicer 2020

Data: Ajornada. S’havia de celebrar del 29 al 31 de maig. Si les condicions ho permeten, els organitzadors es plantegen fer un únic dia de festa, un dissabte a finals de setembre. Farien el tast que fan cada any amb els restaurants al carrer i al vespre, música.
La festa: Des de fa 30 anys, quan s’apropa l’estiu i els dies s’allarguen, el petit passatge entre l’avinguda Diagonal i el carrer de Londres, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, s’omple a vessar de gent. Els veïns organitzen una celebració de tres dies amb concerts i música a les nits, concursos, activitats infantils i àpats populars, entre d’altres.
Organitzadora: Associació d’Amics del Passatge Lluís Pellicer.

Festa Major de la Teixonera 2020

Festa Major Teixonera 2020

Data: Ajornada. Després de passar la festa del mes de juny al mes de juliol i repensar-ne el format, els organitzadors han tornat a canviar-ne les dates. Les activitats es reprogramaran a l’octubre. Segons els organitzadors, també ha calgut reduir els dies de celebració per una qüestió de pressupost.
La festa: Els barris veïns dels Penitents i Mas Falcó, del districte de Gràcia, s’uneixen a aquesta festa tot i que la majoria d’activitats es fan en territori de la Teixonera, a Horta-Guinardó. Els organitzadors han redactat un pla de contingència i un programa adaptat a la nova situació del coronavirus. Hi ha activitats que han quedat suspeses, com la trobada de puntaires o el concert de la Banda Municipal de Barcelona. N’hi ha d’altres que es proposen amb aforament més limitat i espai entre cadires com el pregó o el cinema a la fresca. Segons l’Associació de Festes de la Taxonera – Mas Falcó – Penitents, aquest document pot servir de guia a la resta d’entitats, barris i municipis que preparen les properes festes majors.
Organitzadora: Associació de Festes de la Taxonera – Mas Falcó – Penitents.

Festa Major de la Font de la Guatlla 2020

Data: Anul·lada. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny.
La festa: Aquesta festa major se celebra des de principis dels anys 60. Originàriament es feia per la Mercè, el mes de setembre, però més endavant es va traslladar al juny, abans de la festivitat de Sant Joan. Les celebracions acaben amb l’arribada de la Flama del Canigó i una revetlla familiar.
Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes Font de la Guatlla – Magòria.

Festa Major de la Trinitat Nova 2020

Data: Anul·lada. S’havia de celebrar del 8 al 14 de juny del 2020 però la Comissió de Festes de la Trinitat Nova l’ha suspès pel coronavirus. De moment, no tenen previst celebrar-la més endavant. Els organitzadors dedicaran esforços a preparar la Castanyada de la propera tardor i Halloween amb el conegut Túnel del Terror. Segons la comissió, hi passen cada any 700.000 persones.
La festa: Aquesta és la primera festa major del calendari a la zona nord de la ciutat i se celebra des del 1979. Entre els actes més tradicionals destaca la cantada d’havaneres amb rom cremat a la plaça de la Trinitat Nova. La Comissió de Festes també hi ha inclòs novetats en els darrers anys, com una fira de cervesa artesana o la festa Holi.
Organitzadora: Comissió de Festes de la Trinitat Nova.

Festa Major de les Tres Torres 2020

Data: Anul·lada. S’acostuma a celebrar durant la tercera setmana de juny. Tot i això, els veïns tenen intenció de fer alguna activitat popular al setembre o octubre.
La festa: La Festa Major de les Tres Torres, que dura tres dies, es va començar a celebrar a principi dels anys 80. La majoria d’activitats es fan a la plaça de Joaquim Pena.
Organitzadora: Associació de Veïns de les Tres Torres.

Festa Major de Ciutat Meridiana 2020

Data: Anul·lada. Al setembre podrien fer algun acte simbòlic però de moment no ho han acordat. Aquesta festa major s’acostuma a celebrar durant la primera setmana de juny.
La festa: El Camp de Futbol de Ciutat Meridiana, el mercat o la plaça dels Eucaliptus són escenaris d’aquesta festa major. L’encarregada d’organitzar el programa d’actes és Amics de la Festa Ciutat Meridiana, una plataforma que aplega entitats i empreses del barri.
Organitzadors: Amics de la Festa Ciutat Meridiana.

Festa Major de la Guineueta 2020

Data: Ajornada. La festa s’acostuma a celebrar durant la segona setmana de juny. Els organitzadors han traslladat la celebració als dies 16, 17 i 18 d’octubre.
La festa: La Festa Major de la Guineueta acostuma a coincidir amb les dates de celebració d’un altre barri del districte, Ciutat Meridiana. El mercat i el Parc de la Guineueta són escenaris principals de la programació i acullen havaneres, concerts i menjars populars.
Organitzadora: Associació de Veïns de la Guineueta – Nou Barris.

Festa Major de les Roquetes 2020

Data: Ajornada. Tot i les restriccions per la covid-19, la Comissió de Festa Major de les Roquetes s’ha reactivat i han demanat compartir fotos festives a les xarxes socials per recordar que pels volts de Sant Joan el barri estaria de festa. La celebració presencial es trasllada del 15 al 18 d’octubre.
La festa: A les Roquetes hi ha la festa major tradicional i, d’altra banda, la festa major jove, que organitza el Kasal de Joves Roquetes. Les dues celebracions omplen el barri de gresca amb tallers de circ de l’Ateneu Popular 9 Barris, concerts, activitats infantils i la cronoescalada a la carretera de les Roquetes.
Organitzadora: Comissió de Festa Major de les Roquetes.

Festa Major de Sant Genís dels Agudells 2020

Data: Ajornada. En principi, els veïns de Sant Genís han traslladat la celebració de la festa al primer cap de setmana d’octubre però no està decidit en ferm ja que, a més, només han rebut el 48% de la subvenció sol·licitada. S’acostuma a celebrar a principis de juny.
La festa: De la festa en destaca la cercavila. Moltes entitats del barri hi participen. La desfilada acaba al Centre Cívic Casa Groga, des d’on es llegeix el pregó i es tira un petard que anomenen “txupinàs”.
Organitzadora: Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells.

Festa Major de la Font d’en Fargues 2020

Data: Ajornada. En un principi, els veïns de la Font d’en Fargues celebraran la festa del 16 al 18 d’octubre però ho han de confirmar quan acabin de planificar els actes. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni de Pàdua, el dia 13.
La festa: Sant Antoni de Pàdua és el patró de la parròquia que es va construir el 1927 al barri. A la plaça que hi ha al davant s’hi fan cada any sardanes. Amb els anys s’ha inclòs un festival Holi a la programació, així com més activitats infantils i teatre al Casal de Barri.
Organitzadora: Associació de Veïns de Font d’en Fargues.

Festa Major del Baix Guinardó 2020

Data: Anul·lada. Les festes s’havien de celebrar al juny però els veïns van repensar-ne el format, amb actuacions i activitats infantils concentrades en un cap de setmana. Finalment, l’AVV Baix Guinardó ha decidit suspendre la “festa menor”.
La festa: El Baix Guinardó celebra aquesta festa des de l’any 1978. És breu, però intensa, i una de les activitats més destacades és la trobada castellera a la ronda del Guinardó. També hi ha una cita per a les puntaires. Cada any es reuneixen al Parc de les Aigües, on fan una demostració de puntes de coixí.
Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes del Baix Guinardó.

Festa Major del Putxet 2020

Data: Anul·lada. S’acostuma a celebrar a principis de juny. L’associació de veïns està mirant de celebrar-la passat l’estiu però encara no hi ha res confirmat. Si fos així, la traslladarien a l’octubre, tal i com se celebrava antigament.
La festa: Bona part de les activitats del programa es fan al Parc del Putxet, com la botifarrada i el ball popular. La festa es va començar a celebrar l’any 1996 per iniciativa de l’Associació de Veïns i Amics del Putxet.
Organitzadora: Associació de Veïns i Amics del Putxet.

Festa Major del Coll 2020

Data: Ajornada al cap del setmana del 31 d’octubre. Tot i això, la festa se celebrarà del 19 al 21 de juny de manera virtual rebatejada com la Festa Major COLLfinada. Hi haurà actes al carrer com una gimcana familiar amb codis QR amagats pels carrers del barri i concerts a l’aire lliure amb aforament limitat a 50 persones amb reserva prèvia.
La festa: El pregó es farà el dia 18 a càrrec de l’associació de comerciants COLL Amunt a través del canal de You Tube del Centre Cívic del Coll. Hi haurà un sopar de germanor de balcó a balcó, bingo en línia i pirotècnia col·lectiva llançant dos coets al cel cadascú des del seu terrat.
Organitzadora: Comissió de Festes del Coll.

Festa Major del Coll 2020 cartell

Festa Major de la Vall d’Hebron 2020

Data: Anul·lada. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan.
La festa: La majoria de les activitats de la festa es fan entre els Jardins de Can Brasó i el Casal de Barri Can Travi, la seu de moltes de les entitats organitzadores. Un dels moments culminants de la festa és la revetlla de Sant Joan, que s’amenitza amb orquestra.
Organitzadora: Associació de Veïns del Parc de la Vall d’Hebron.

Festa Major del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova 2020

Data: Ajornada. La trentena d’entitats que es coordinen al Camp d’en Grassot i Gràcia Nova han decidit posposar la festa a l’última setmana d’octubre amb un plantejament que ara per ara no renuncia a res. La idea serà revisar la situació i adaptar-se. Els principals dubtes se centren en els actes amb més afluència, com el correfoc o la trobada castellera. Fins ara la festa se celebrava al juny, per Sant Pere.
La festa: Moltes activitats d’aquesta festa major conjunta entre dos barris es fan al voltant del Centre Cívic la Sedeta. Dins el programa també hi consta la diada castellera. La gegantona del Camp d’en Grassot, la Bruixa Violeta, té una presència destacada a la cercavila.
Organitzadora: Comissió de Festa Major del Barri del Camp d’en Grassot – Gràcia Nova.

Festa Major de la Palmera 2020

Data: Ajornada. Els veïns de la plaça de la Palmera han posposat la festa i la faran coincidir amb les festes de Sant Martí al novembre.
La festa: És una de les quatre festes majors de la Verneda i la Pau, i se celebra el segon i tercer cap de setmana de juny amb l’epicentre d’activitats a la plaça de la Palmera de Sant Martí.
Organitzadora: Associació de Veïns La Palmera Centre.

Festa Major del Besòs i el Maresme 2020

Data: Anul·lada. Els veïns del Besòs i el Maresme es plantegen fer algunes activitats al novembre coincidint amb les festes de Sant Martí. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny.
La festa: Tradicionalment se celebra una festa major de dues setmanes de durada. El primer cap de setmana, les activitats es concentren a la zona del Besòs i el segon són organitzades pels veïns del Maresme.
Organitzadora: Associació de Veïns del Besòs i el Maresme.

Festa Major de la Pau 2020

Data: Ajornada. En un comunicat de finals de maig, els veïns van anunciar que posposaven la festa major fins després de l’estiu. S’acostuma a celebrar a finals de juny.
La festa: Té una durada d’un cap de setmana i la plaça d’Artur Martorell es converteix en el centre neuràlgic de les activitats programades com el pregó i la cantada d’havaneres.
Organitzadora: Associació de Veïns del barri de la Pau.

Festa Major del Fort Pienc 2020

Data: Anul·lada. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny.
La festa: La trobada castellera al Fort Pienc és un dels clàssics d’una festa que es va començar a celebrar l’any 1997. El concert a la fresca als jardins del Teatre Nacional de Catalunya és un altre acte que no falta mai a la programació. El correfoc és a càrrec de la Cabrònica i els Cabronets del Nord, la colla de diables del barri.
Organitzadora: Associació de Veïns del Fort Pienc.

Festa Major de la Marina 2020

Data: Ajornada. Entitats i veïns de la Marina no poden organitzar la festa major per Sant Joan com és habitual però s’estan plantejant la possibilitat de traslladar-la al primer cap de setmana d’octubre. De moment, no és una decisió definitiva.
La festa: Anomenades popularment com les Bacanals de Barcelona, les festes de la Marina es fan pels volts de Sant Joan i s’allarguen entre tres i quatre dies. A banda de fer el correfoc, els Diables de Port també s’encarreguen de portar fins a la plaça de la Marina la Flama del Canigó.
Organitzadora: Unió d’Entitats de la Marina.

Festa Major de Can Baró 2020

Data: Anul·lada. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny però la comissió de festes no ha considerat oportú celebrar-les per les condicions que hi ha amb el coronavirus. A més, afirmen que no era viable econòmicament perquè es tracta “d’una festa petita que depèn molt dels ingressos del servei de bar” per poder celebrar-la.
La festa: D’aquesta festa en destaca el correfoc a càrrec de les Fures de Can Baró i el seu grup de percussió, els Trons. Dos punts àlgids de la celebració són la revetlla de Sant Joan al poliesportiu i el cercatasques pels bars del barri.
Organitzadora: Comissió de Festa Major de Can Baró.

Festa Major de Sant Gervasi – la Bonanova 2020

Data: Anul·lada. S’havia de celebrar el cap de setmana del 12 al 14 de juny però la comissió de festes l’ha cancel·lat. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Gervasi i Sant Protasi.
La festa: La plaça de la Bonanova és un dels epicentres d’aquesta festa major, que se celebra des de principis dels anys 30. Un dels primers actes del programa és el correfoc amb la colla de Diablesses i Diables de Sarrià.
Organitzadora: Comissió de Festes de Sant Gervasi.

Festa Major de Can Rectoret 2020

Data: Ajornada. Finalment la festa se celebrarà els dies 11 i 12 de setembre del 2020. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny.
La festa: El Casal de Barri de Can Rectoret serà l’espai on es desenvolupin les activitats del programa. El dia 11 a les 20.30 h hi haurà cinema a la fresca i el dia 12, un espectacle de circ. L’aforament és limitat pels protocols del coronavirus i per això cal reservar les entrades prèviament.
Organitzadora: Comissió de Festes del Rectoret.

Festa Major de Baró de Viver 2020

Data: Anul·lada. Tot i això, la festa se celebra de manera telemàtica del 12 al 14 de juny amb un programa d’activitats en línia. S’acostuma a celebrar a mitjans de juny.
La festa: Totes les propostes lúdiques es poden seguir des de casa com el pregó en vídeo, un bingo virtual, una gimcana familiar, un joc de pistes sobre el barri o escoltar una llista de música elaborada pel grup de joves de Baró de Viver. Tradicionalment, aquesta festa major té ritme de tambor, ja que un dels actes més tradicionals del programa és la timbalada però enguany no s’ha pogut celebrar.
Organitzadora: Comissió de Festes Baró de Viver i entitats del barri.

Festa Major Baró de Viver 2020

Festa Major del Turó de la Peira 2020

Data: Anul·lada. Aquesta festa major s’havia de celebrar del 12 al 21 de juny però la pandèmia del coronavirus n’ha provocat la cancel·lació. L’Associació de Veïns del Turó de la Peira ha rebutjat el pressupost per celebrar-la amb l’objectiu que aquests diners “es puguin invertir en ajudes socials al barri i suport al teixit comunitari”. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny.
La festa: La plaça de Can Basté i l’Espai Jove les Basses són escenaris d’una celebració que ja ha superat els 40 anys. La comissió de festes dedica part del programa a recaptar fons per a escolars en risc d’exclusió social. Enguany, el barri no tindrà festa.
Organitzadora: Comissió de Festes del Turó de la Peira.

Festa Major de Can Peguera 2020

Data: Anul·lada. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juny.
La festa: Can Peguera va començar a celebrar la festa major el 1972. El programa, organitzat principalment pels veïns i el Casal de Barri la Cosa Nostra, inclou activitats com els tornejos esportius (escalada, futbol i tenis de taula), la festa de l’escuma i les havaneres a la plaça del Doctor Jaén. La revetlla de Sant Joan tanca els dies festius.
Organitzadora: Comissió Festa Major de Can Peguera.

Festa Major de la Vila Olímpica 2020

Data: Anul·lada. S’acostuma a celebrar a principis de juliol.
La festa: La Vila Olímpica fa festa major des del 1993, any en què les cases que havien acollit als atletes durant els Jocs Olímpics es van habitar amb veïns. Així doncs, és una de les festes majors més joves de la ciutat.
Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica.

Festa Major del Carmel 2020

Data: Anul·lada fins a nou avís. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de juliol. La comissió de festes prefereix esperar a veure com evoluciona la pandèmia.
La festa: La primera celebració de la festa major es va fer el 1979. La cultura popular hi és molt present, sobretot la del foc, amb la colla dels Diables del Carmel, el drac Capallà i les Banyetes d’Horta.
Organitzadora: Comissió de Festa Major del Carmel.

Festa Major de Vallvidrera 2020

Data: Ajornada. La Festa Major de Vallvidrera serà els dies 10 i 12 de setembre seguint els protocols del coronavirus. El pregó serà a càrrec de la Casa Buenos Aires, entitat que està ocupant l’antic Hotel Buenos Aires i que ha aconseguit que l’Ajuntament el compri perquè es converteixi en pisos socials per a gent gran. La festa s’acostuma a celebrar a finals d’agost.
La festa: Enguany la celebració s’ha reduït de dos caps de setmana a dos dies. El dia 10 hi haurà tarda amb activitats infantils i un espectacle musical, i el 12 es farà una cursa d’orientació. Cal reservar prèviament les entrades per assistir a les propostes.
Organitzadora: Associacions de Veïns i Veïnes de Vallvidrera.

Festa Major de Mas Guimbau i Can Castellví 2020

Data: La festa se celebrarà el 12 de setembre amb un format reduït.
La festa: L’adaptació del programa festiu a la situació de pandèmia ha comportat anomenar “mini” aquesta celebració de la Festa Major de Mas Guimbau i Can Castellví. Diumenge, 12 de setembre, es farà una cursa d’orientació a la tarda, un autocinema infantil a les 21.30 h i un altre d’adults a les 23 h. Cal reservar prèviament les entrades.
Organitzadora: Associacions de Veïns i Veïnes dels barris de muntanya.

Festa Major del Casc Antic 2020

Data: Anul·lada. Tot i això, la Coordinadora Festa Major del Casc Antic ha redissenyat una festa que es concentrarà en un dia, el 28 de juny. Hi haurà un canal en emissió constant a Facebook amb espectacles, concerts, taules rodones i activitats. S’acostuma a celebrar a finals de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Pere, el dia 29.
La festa: Les pregoneres de festa major faran tres recorreguts, un per Sant Pere, un altre per Santa Caterina i el tercer a la Ribera per anunciar les activitats. També s’ha programat un vermut musical i un sopar, tots dos des dels balcons.
Organitzadora: Coordinadora Festa Major del Casc Antic.

Festa Major de Vallbona 2020

Data: Vallbona fa uns anys que no celebra festa major per la crisi econòmica i falta de recursos. De fet, no hi ha una associació de veïns oficial que se n’encarregui. Antigament s’acostumava a celebrar al juliol.

Festa Major de Torre Baró 2020

Data: Anul·lada. S’acostuma a celebrar a principis de juliol.
La festa: La programació d’activitats és ben diversa. Pels carrers del barri hi sona una batucada. També organitzen sopars populars, cinema a la fresca, un festival de heavy i la festa de l’escuma a la zona coneguda com el Campillo de la Virgen.
Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes de Torre Baró.

Festa Major del Raval 2020

Data: Del 9 al 12 de juliol del 2020. Veïnat i entitats han organitzat activitats en línia i propostes presencials adaptades a la situació del coronavirus. Aquesta festa s’acostuma a celebrar a mitjans de juliol.
La festa: La programació a internet, com el pregó, es podrà seguir al canal de YouTube de la Festa Major del Raval mentre que totes les activitats presencials requereixen inscripció prèvia com el sopar de carmanyola, la xocolatada popular o una mostra de te i pastes organitzada per l’Associació de Dones Marroquines de Catalunya. El mercat de segona mà Flea Market tornarà a la plaça de Blanquerna el 12 de juliol. La festa és en honor de la Mare de Déu del Carme, patrona de la principal parròquia del barri.
Organitzadora: Associació de Veïns del Raval i entitats del barri.

Festa Major Raval 2020

Festa Major de la Clota 2020

Data: Anul·lada. L’Associació de Veïns de la Clota ha decidit no celebrar la festa aquest any pel risc de brot de coronavirus que, creuen, pot comportar. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de juliol.
La festa: El barri de la Clota fa una festa major de tres dies amb activitats com el correaigua, la discoteca a la fresca o la sardinada. L’avinguda del Marquès de Castellbell n’és el centre de la programació. Caldrà esperar al 2021 per tornar a gaudir-ne.
Organitzadora: Associació de Veïns de la Clota.

Festa Major del Poble-sec 2020

Data: Anul·lada. La celebració, que s’havia de fer del 17 al 25 de juliol, s’ha anul·lat “com a mesura preventiva”.
La festa: Tradicionalment, les activitats es reparteixen en diversos espais neuràlgics del barri, com ara la plaça del Sortidor, la de les Tres Xemeneies o la del teatre El Molino. La festa major se celebra des dels anys 90 i disposa d’una diada castellera al carrer de Blai que enguany segurament no es podrà celebrar.
Organitzadora: Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Festes de Sant Roc a la plaça Nova 2020

Data: L’Associació de Festes de la Plaça Nova ha fet tot el possible per adaptar les festes a la situació actual. Han dissenyat fins a quatre programes festius diferents i, finalment, tirarà endavant el que concentra tots els actes en un sol dia, el 16 d’agost, dia de Sant Roc.
La festa: Amb la situació generada per la covid-19, els organitzadors han mantingut la missa i l’ofrena floral al sant. Els més petits podran veure el seguici tradicional, amb l’Àliga, el nan Cu-cut, i els gegants de Sant Roc, entre d’altres figures als comptes de Facebook i Instagram de l’Associació de Festes de la Plaça Nova. El guanyador del concurs per trobar el cartell de les festes d’enguany ha estat un disseny de Rubén Lucas que representa unes cames de dona amb diferents elements de la festa retratats. Les Festes de Sant Roc es concentren a la plaça Nova del barri Gòtic i tenen 431 anys d’història. De fet, l’any 2017 la celebració es va declarar festa Patrimonial d’Interès Nacional.
Organitzadora: Associació de Festes de la Plaça Nova – Comissió de Festes de Sant Roc.

cartell Festa Major Sant Roc 2020

Festa Major de Gràcia 2020

Data: Suspès el concurs de carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia 2020. Els veïns no han treballat en els guarniments per culpa del confinament i seran només simbòlics. Segons la Fundació Festa Major de Gràcia, les festes d’aquest 2020 se celebraran, però les circumstàncies no permetran que siguin com sempre. Està previst que les festes de Gràcia se celebrin del 15 al 21 d’agost. El cartell guanyador, disseny de Sergi Solans, es va presentar en ple confinament a través del canal de YouTube de la fundació gracienca.
Programa: Festes de Gràcia 2020
La festa: La Festa Major de Gràcia és coneguda, entre altres aspectes, per la decoració de carrers, places i balcons que el veïnat prepara durant tot l’any. L’origen de la festa és gairebé paral·lel a la urbanització de la vila. La primera referència documentada de la celebració és del 1817.
Organitzadora: Fundació de la Festa Major de Gràcia.

Festa Major de Sants 2020

Data: La Federació Festa Major de Sants ha decidit anul·lar la festa major del 2020 per la situació sanitària a Barcelona. Els brots nous de la covid-19 i l’augment substancial de positius han obligat els organitzadors a cancel·lar la celebració, que estava prevista entre el 22 i el 26 d’agost. En principi, només es farà la tradicional ofrena floral a Sant Bartomeu el dia 24 a la parròquia de Santa Maria de Sants i el 25 al Mercat de Sants.
Programa: Festes de Sants 2020
La festa: Una de les característiques principals és que les associacions de veïns del barri engalanen places i carrers. La festa es fa en honor de Sant Bartomeu, patró de la vila. Amb quatre colles de diables al barri, el correfoc mereix una menció especial.
Organitzadora: Federació d’Associacions i Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants.

Festa Major de la Bordeta 2020

Data: Se celebrarà del 4 al 6 de setembre del 2020. A causa de la crisi del coronavirus, els organitzadors han decidit convertir-la en la Festa Menor de la Bordeta amb una programació adaptada a la pandèmia.
La festa: La Federació de Comissions de Festes de la Bordeta engloba els veïns de la rambla de Badal, Parcerisa i Quetzal, la comissió del carrer dels Jocs Florals, la de la plaça del Fènix i la de la plaça de Súria. Tots s’han aplegat per crear una festa diferent a la que voldrien però que, segons afirmen, reuneix totes les garanties de seguretat. La programació engegarà el 4 de setembre amb un pregó musical a la pista de futbol de Can Batlló, el dia 5 es farà un sopar als balcons i diumenge 6 un concert d’havaneres clourà la festa. Per a les activitats presencials hi ha aforament limitat i cal inscriure-s’hi prèviament.
Organitzadora: Federació de Comissions de Festes de la Bordeta.

Festa Menor Bordeta 2020

Festa Major dels Indians 2020

Data: Anul·lada. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de setembre.
La festa: Tot i l’esforç per intentar adaptar algunes activitats de la festa major al coronavirus, l’Associació de Festes dels Indians han comunicat al barri que cancel·len la celebració pel risc que pot suposar per als veïns. Malgrat això, conviden a engalanar balcons i racons del barri amb banderoles per mantenir l’esperit de la festa i també guarniran el carrer de Jordi de Sant Jordi. Tradicionalment els Indians celebren la festa major abans que el barri veí, el Congrés. La plaça del Rom Cremat, la de les Havaneres i el carrer de Jordi de Sant Jordi acullen la majoria d’activitats.
Organitzadora: Associació de Festes dels Indians.

Festa Major Indians 2020

Festa Major d’Horta 2020

Data: Anul·lada. La festa s’havia de celebrar de l’11 al 20 de setembre però la Coordinadora d’Entitats d’Horta ha anunciat que la suspèn. Tot i això, no tanquen la porta a programar alguna activitat festiva abans d’acabar l’any.
La festa: Segons un comunicat dels organitzadors, els requeriments sanitaris i les incerteses generades per la covid-19 han fet difícil organitzar una festa major “amb garanties”. Per això, han decidit cancel·lar-la tot i que pot ser que alguna associació organitzi algun acte paral·lelament.
Organitzadora: Coordinadora d’Entitats d’Horta.

Festa Major de la Salut 2020

Data: La Festa Major de la Salut es farà del 18 al 20 de setembre com estava prevista, però en un format reduït, amb reserva prèvia i activitats en “streaming”. S’acostuma a celebrar a principis de setembre, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu de la Salut, el dia 8.
La festa: El tret de sortida serà divendres 18 de setembre amb el pregó que faran la Clàudia Cardoner i la Sònia Barí, infermera i metgessa del CAP Larrard. La programació per fer les reserves prèvies ja està disponible al següent enllaç. Fins el 20 de setembre hi haurà concerts a diferents espais com La Miranda i portes obertes a l’Espai Quiró i al Santuari de Sant Josep de la Muntanya.
Organitzadores: Entitats i associacions del barri.

Festa Major de la Salut 2020

Festa Major del Farró 2020

Data: Tot i que en principi era una de les festes majors que tirava endavant al setembre, finalment, els veïns del Farró han decidit anul·lar la celebració, que s’havia de fer del 10 al 13 d’aquest mes.
La festa: En un comunicat, l’entitat veïnal i la comissió de festes expliquen que van rebre l’autorització del Procicat pel que fa als aforaments, però després l’Ajuntament els va reduir “dràsticament”. Els veïns consideren que no podien celebrar una festa major per a “tan pocs”, perquè creuen que “va en contra de l’esperit fester del barri”.
Organitzadores: Associació de Veïns i Comissió de Festes del Farró.

Festa Major Farró 2020 cancel·lada

Festa Major del Barri de la Mercè (Pedralbes) 2020

Data: Anul·lada. S’acostuma a celebrar al voltant de la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, el dia 24 de setembre.
La festa: Aquestes festes es van començar a celebrar l’any 1953 i tot i haver de conviure amb la Festa Major de Barcelona, la de la Mercè, asseguren que el cap de setmana de festes tots els veïns es queden al barri. El carrer del Torrent de les Roses acull la majoria d’actes del programa que enguany no es podrà celebrar per la pandèmia.
Organitzadora: Associació de Propietaris i Veïns Nostra Sra. de la Mercè.

Festa Major del Poblenou 2020

Data: Se celebrarà de l’11 al 20 de setembre del 2020.
La festa: Durant 10 dies, el barri acollirà 47 activitats organitzades per 15 entitats. Per a la major part de la programació cal inscriure-s’hi prèviament, com el Concert de la Banda Municipal de Barcelona al Casino l’Aliança del Poblenou. També hi ha propostes en línia, com el Campionat de Partides Ràpides d’Escacs. Un dels actes centrals d’aquesta Festa Major serà el Correfoc als Terrats, dissabte 19 a les 21.30 h.
Organitzadora: Coordinadora d’Entitats del Poblenou.

Festa Major Poblenou 2020

Festes de la Mercè 2020

Data: Del 23 al 27 de setembre del 2020. S’acostuma a celebrar pel 24 de setembre i dies propers coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè.
La festa: Com a patrona de la ciutat, la Mercè és la festa major per excel·lència de Barcelona. Aquest any i amb el context de pandèmia que hi ha, l’Ajuntament ha adaptat la celebració i serà necessari fer una reserva prèvia per assistir-hi i per anar de públic als concerts. També s’ha repensat el Piromusical, que aquest cop es podrà seguir des del balcó o el terrat de casa.
Programa de la Mercè 2020
Concerts de la Mercè 2020
Organitzador: Ajuntament de Barcelona.

cartell Mercè 2020

Festa Major de la Barceloneta 2020

Data: Del 29 de setembre al 3 d’octubre del 2020. Se celebra a finals de setembre coincidint amb la festivitat de Sant Miquel, el dia 29.
La festa: Finalment el veïnat de la Barceloneta ha decidit tirar endavant la festa major. Tot i això, a causa de la pandèmia, s’han reduït les activitats del programa i tots els actes tenen aforament limitat amb inscripció prèvia. Algunes propostes s’han concentrat al voltant de la festa de Sant Miquel, patró del barri, aquest dimarts, 29 de setembre.
Organitzadora: Comissió de Festa Major de la Barceloneta.

Festa Major de Montbau 2020

Data: Anul·lada. S’acostuma a celebrar a finals de setembre, coincidint amb la festivitat de Sant Jeroni, el dia 30 de setembre.
La festa: Segons l’associació de veïns, es faran alguns actes a la Sala Polivalent de Montbau però fora de l’entorn de la festa major. Sant Jeroni és el patró de la parròquia de Montbau i, per aquest motiu, es fa la festa major al voltant del 30 de setembre. Els gegants del barri, en Cebrià i la Justina, són els amfitrions de la trobada gegantera que enguany no es farà.
Organitzadors: Associeació de Veïns de Montbau, Associació de Comerciants de Montbau i Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore.

Festa Major de Verdum 2020

Data: Anul·lada S’acostuma a celebrar la tercera setmana de setembre.
La festa: Un dels actes habituals més destacats de la celebració és el correfoc, a càrrec del Grup de Foc de Nou Barris. Caldrà esperar a l’any 2021 per veura la tabalada d’inici i el recorregut dels diables pels carrers i places de Verdum. Una gran traca a la plaça de Francesc Layret acomiada les festes però segurament aquest any no es pugui planificar a la programació.
Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes de Verdum.

Festa Major de Vallcarca 2020

Data: Anul·lada. La festa que organitza l’Associació de Veïns Vallcarca-Riera-Viaducte no es farà a causa de la situació sanitària del coronavirus. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de setembre.
La festa: La celebració tradicional s’allarga quatre dies i acaba per l’Onze de Setembre. Les activitats es reparteixen pels carrers i les places més emblemàtics del nucli antic del barri, com ara la plaça de la Farigola.
Organitzadora: Associació de Veïns de Vallcarca-Riera-Viaducte.

Festa Major d’Hostafrancs 2020

Data: De l’1 al 4 d’octubre del 2020. S’acostuma a celebrar a principis d’octubre, coincidint amb la festivitat de Sant Àngel Custodi, el dia 1 d’octubre.
La festa: A causa de la pandèmia, els organitzadors han confirmat que serà una versió reduïda de la celebració habitual i que s’està treballant per adaptar algunes de les activitats a la situació.
Organitzadora: Comissió de la Festa Major d’Hostafrancs.

Festa Major de Diagonal Mar i el Front Marítim 2020

Data: Ajornada. Els organitzadors han decidit que els actes de Festa Major es traslladen al novembre, per Sant Martí.
La festa: L’Associació de Veïns de Diagonal Mar i altres entitats que participen a la festa estan preparant un programa adaptat a la covid-19 i els protocols de seguretat i, sobretot, amb activitats en línia. Properament les faran públiques.
Organitzadora: La Fàbrica del Marítim, Comissió de Festes Diagonal – Montseny i AV Diagonal Mar.

Festa Major de la Rambla o Festa del Roser 2020

Data: Del 3 al 7 d’octubre del 2020. S’acostuma a celebrar a principis d’octubre, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu del Roser, el dia 7.
La festa: La celebració ret homenatge a la patrona de la Rambla, la Mare de Déu del Roser. Una vintena d’espais i edificis emblemàtics del passeig decoren les façanes amb flors naturals. Els museus i equipaments culturals de la zona fan portes obertes i organitzen visites guiades gratuïtes.
Organitzadors: Amics de la Rambla.

Festa del Roser cartell 2020

Festa Major de Sarrià 2020

Data: Els organitzadors han enviat un formulari a les entitats perquè decideixin si volen fer la festa o posposar-la. En cas d’anul·lar-la definitivament, la comissió ho notificarà el dia 30 de juny. Se celebra a principis d’octubre coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu del Roser, el dia 7.
La festa: Sarrià celebra la festa major des del 1973. Una de les activitats més divertides és la Batalla x Sarrià. Es tracta d’una competició festiva entre dos equips, Rosers i Vicençs, noms dels dos patrons i també de dues places del barri. La baixada de carretons també és un acte multitudinari.
Organitzadora: Comissió de Festes del Roser de Sarrià.

Festa Major de les Corts 2020

Data: Del 8 al 12 d’octubre del 2020. Es farà, com estava prevista, a l’octubre però en un format reduït. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena d’octubre coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu del Remei.
La festa: Els espectacles familiars destaquen al programa d’activitats d’enguany amb una desena de muntatges preparats. Cal reservar-hi entrada prèviament ateses les restriccions de la pandèmia. El pregó es podrà seguir en línia i és a càrrec de Maria Pérez-Hervada, directora del Centre d’Atenció Primària Montnegre.
Organitzadora: Comissió de Festa Major de les Corts.

Festa Major de les Corts 2020 cartell

Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample 2020

Data: Del 2 a l’11 d’octubre del 2020. L’associació de veïns del barri ha adaptat la festa major a la situació sanitària de la covid-19 i per això la majoria de les activitats programades tenen aforament limitat.
La festa: Com ha passat en altres festes majors de barri, el pregó és a càrrec de personal sanitari amb la intenció de destacar-ne la tasca durant la pandèmia. En aquest cas, el fan treballadors del Centre d’Atenció Primària de l’Esquerra de l’Eixample. Cinema familiar, exposicions i concerts nodreixen la programació.
Organitzadora: Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample.

Festa Major Esquerra de l'Eixample 2020 cartell

Festa Major de Vilapicina i la Torre Llobeta 2020

Data: Anul·lada. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena d’octubre.
La festa: Aquesta és l’última festa major del districte de Nou Barris en el calendari. La plaça de la Torre Llobeta acull cada any la tradicional cantada d’havaneres amb rom cremat. L’escenari també acull les matinades infantils, espectacles i àpats populars.
Organitzadora: Comissió de Festes de l’Associació de Veïns de Torre Llobeta – Vilapicina.

Festa Major del Congrés 2021

Data: En funció de l’evolució de les restriccions obligades per la pandemia, està previst fer-ne una versió de la festa en format reduït del dijous 7 al 12 d’octubre. Pendent de més informació.
La festa: La plaça del Congrés és en condicions normals, l’epicentre de la festa. S’hi organitzen actes com la diada castellera, la fira de productes artesans, la botifarrada o la cantada d’havaneres, que acomiada la celebració amb rom cremat. La Congregació Diabòlica del Congrés s’encarrega del correfoc.
Organitzadora: Comissió de Festes del Congrés.

Festa Major de Canyelles 2020

Data: Anul·lada. Se celebra a principis d’octubre.
La festa: El barri acostuma a celebrar 10 dies de festa major. El fogonada dona el tret de sortida a un programa en què no falta el bingo popular, la Nit de Tapes al Mercat o el castell de focs artificials.
Organitzadora: Comissió de Festes de Canyelles.

Festa Major de la Verneda i Sant Martí de Provençals

Data: Està pendent de confirmar si aquesta festa major se suspèn o s’ajorna aquest 2020. L’Ajuntament de Barcelona no té una data prevista per als actes. Tot està condicionat a l’evolució de la pandèmia del coronavirus. S’acostuma a celebrar durant la primera quinzena de novembre, coincidint amb la festivitat de Sant Martí, el dia 11.
La festa: Sant Martí és el patró de les festes de la Verneda i Sant Martí de Provençals, dos barris que celebren la festa major conjuntament. El carrer de la Selva de Mar és un dels escenaris que acull més activitats, com la mostra d’entitats, la trobada gegantera i la jornada castellera.
Organitzadora: Coordinadora d’Entitats VERN.

Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa

Data: del 8 al 22 de novembre s’organitzaran diverses activitats que es podran seguir virtualment.
La festa: És el segon barri del districte que celebra la festa major en honor de Sant Martí, pels volts de l’11 de novembre. Enguany, la festa es traslladarà dels carrers a l’entorn virtual. El pregó anirà a càrrec de l’Esbart Sant Martí, que celebra 75 anys d’història. També es podran seguir a través de Youtube els versots infernals dels Diables del Clot i els Castellers de Barcelona han organitzat un joc de preguntes. El castell de focs artificials es farà des dels terrats del barri.
Organitzadora: Federació d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa.

Cartell de la Festa Major del Clot-Camp de l'Arpa

Festa Major de la Sagrera

Data: Anul·lada. S’acostuma a celebrar durant la segona quinzena de novembre.
La festa: Tot i que la festa major s’ha hagut de suspendre per la pandèmia, els organitzadors volen mantenir l’esperit festiu al barri i conviden els veïns a penjar el domàs de la festa major als balcons entre el 16 i el 29 de novembre.
Organitzadora: Comissió de Festes de la Sagrera.

Domàs de la Festa Major de la Sagrera

Festa Major de Sant Andreu

Data: Del 27 al 29 de novembre. S’acostuma a celebrar a finals de novembre i principis de desembre, coincidint amb la festivitat de Sant Andreu, el 30 de novembre.
La festa: Els organitzadors programaran tres dies d’activitats que es podran seguir a través de Youtube per adaptar-se a la situació de pandèmia.
Organitzadora: Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar.