calendari laboral 2025 catalunya barcelona festius 2025

Ja s’ha publicat el calendari laboral 2025 a Catalunya i Barcelona. El govern català ha decretat quins seran els festius 2025: en total n’hi haurà 13. També hi haurà la possibilitat de fer quatre caps de setmana llargs (incloent-hi la Setmana Santa) i tres ponts. A aquests dies cal sumar-hi els festius locals, que decideixen els governs municipals. En el cas de l’Ajuntament de Barcelona, el consistori encara no ha concretat quins dies triarà. Consulta en aquesta pàgina els festius 2025 confirmats per la Generalitat de Catalunya, amb el calendari laboral complet de l’any que ve!

Calendari laboral 2025 a Catalunya: festius

El 2025 podràs fer quatre caps de setmana llargs, incloent-hi la Setmana Santa, i tres ponts, segons el calendari de la Generalitat. Aquests són els festius establerts pel decret pel govern català:

El 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya), que sempre és festiu, el 2025 cau en diumenge i és per això que no s’inclou en el calendari de festius de l’any que ve. A banda, previsiblement, el 24 de setembre (dimecres) serà festiu a Barcelona per la Mercè, si bé cal esperar a la confirmació oficial de l’Ajuntament de Barcelona.

Festius 2025 a Barcelona

El consistori, de moment, no ha fet públics quins seran els festius locals de Barcelona el 2025. Tan bon punt es donin a conèixer, actualitzarem aquesta mateixa pàgina. Això sí, has de saber que aquest 2024 els festius triats pel consistori barceloní han estat el 20 de maig, dilluns de Pasqua Granada, i el 24 de setembre, dia de la Mercè.

L’1 de gener del 2025 és dimecres

L’any arrenca amb un festiu intersetmanal. L’1 de gener, dia de Cap d’Any, és dimecres, una data que no et permetrà fer cap pont, tret que demanis dos dies de festa.

Dates de la Setmana Santa 2025 a Catalunya

La Setmana Santa de 2025 arrencarà el 18 d’abril, Divendres Sant, i s’allargarà fins al dia 21, dilluns de Pasqua. Per tant, si no treballes els festius, tindràs l’oportunitat de fer quatre dies de festa.

Sant Joan 2025: pont de quatre dies

El dia de Sant Joan és dimarts. Això vol dir que si agafes festa dilluns podràs fer un pont de quatre dies per gaudir de la revetlla fora de Barcelona i de Catalunya si et ve de gust.

Nadal 2025: un altre pont de quatre dies

Una altra de les dates festives més importants de l’any és Nadal. El 2025, Nadal i Sant Esteve (25 i 26 de desembre) seran dijous i divendres, fet que permetrà, també, fer un pont de quatre dies si treballes entre setmana.

Ponts del 2025 a Catalunya

Si la teva jornada laboral és de dilluns a divendres, pren nota de tots els ponts i els caps de setmana llargs que podràs fer aquest 2025 a Catalunya.

  • Cap de setmana llarg al gener. El 6 de gener (Reis) és dilluns, per tant, podràs fer un cap de setmana de tres dies.
  • Pont al maig. L’1 de maig, Dia del Treballador, és dijous. Si t’agafes el divendres de festa, podràs descansar quatre dies.
  • Pont al juny. El 24 de juny, dia de Sant Joan, és un dimarts. Això vol dir que podràs fer un pont llarg si demanes festa dilluns.
  • Cap de setmana llarg a l’agost. El 15 d’agost, dia de l’Assumpció és divendres, per tant, podràs gaudir de tres dies seguits sense anar a la feina.
  • Pont de setembre. L’11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, tens l’oportunitat de fer un pont de quatre dies. El festiu és dijous, per tant, només caldrà que agafis una jornada de festa.
  • Cap de setmana llarg al desembre. El 8 de desembre (la Puríssima) és dilluns.
  • Pont al desembre. Els dies de Nadal (25 de desembre) i el de Sant Esteve (26 de desembre) et permetran fer un pont de quatre dies perquè aquests dos festius cauen en dijous i divendres, respectivament.

Calendari per mesos per imprimir