La previsió del temps per a aquest cap de setmana indica que continuarà la tranquil·litat. Tan sols arribarà alguna cua de front molt desgastat que portarà bandes de núvols prims. La temperatura tocarà sostre dissabte, amb registres que superaran els 30 ºC a molts indrets de l’interior. A la costa, en canvi, la presència de boirina o d’algun banc de boira i la marinada fresca mantindran la calor a ratlla.

Dissabte: el dia més càlid de la setmana

Dissabte el cel estarà enterbolit per núvols alts i prims. Hi haurà ressol, amb el permís de les boires marítimes que en alguns moments de la jornada fregaran trams de la costa.

Durant la tarda creixeran nuvolades als Pirineus que podrien arribar a deixar quatre gotes o algun ruixat molt local a l’extrem nord de la serralada. No es descarta algun ruixat al voltant dels Ports.

La temperatura pujarà arreu i, en conjunt, es mesuraran els valors més elevats de la setmana. A l’interior se superarà la marca dels 30 ºC de manera força extensa, i als racons més càlids es podrien acostar als 33-35 ºC de màxima. Per contra, arran de costa l’ambient serà força més suau i costarà trobar llocs per sobre dels 25 o 26 ºC.

El vent serà fluix durant tota la jornada, i la mar estarà força encalmada, amb onades que tot just arribaran al pam d’alçària.

Diumenge: algun ruixat de tarda al Pirineu occidental

L’arribada d’un front molt desgastat al llarg de la tarda de diumenge afavorirà que les nuvolades als Pirineus i al Prepirineu puguin créixer amb més energia que dissabte. Hi haurà alguns ruixats, bàsicament, al sector occidental de la serralada.

A la resta del país, la jornada serà assolellada, amb el pas de franges de núvols alts i prims que seran més freqüents a les comarques de Ponent. A més, hi haurà algun banc de boira costaner.

La temperatura recularà un o dos graus, en conjunt. Tot i això, durant les hores centrals del dia farà calor a l’interior, altra vegada amb molts registres per sobre dels 30 ºC.

El vent bufarà fluix de mar cap a terra. Tot i això, al nord de la Costa Brava bufarà més reforçat, amb ratxes moderades.

Recorda que pots estar permanentment informat del temps a @btveltemps.