Esportistes padel surf platja desconfinament
Foto: Xavi Calvo

La situació meteorològica vindrà marcada per la calor de ple estiu, tot i que sense grans calorades ni a curt ni a mitjà termini i, de fet, amb un petit canvi de temps a la vista.

Dissabte: temperatures a la baixa

Dissabte de sol en conjunt, i amb calor d’estiu.

A la tarda creixeran nuvolades al Pirineu i el nord-est, on podran caure alguns ruixats o alguna tronada, més potent cap al Ripollès i zones properes.

A la resta farà sol durant tot el dia però amb unes temperatures que hauran baixat una mica respecte al pic de calor que s’espera entre dijous i divendres.

Mar encalmada amb marinades febles i onades de menys de mig metre. Nits tropicals només a la costa i alguns trams del prelitoral.

Diumenge: els ruixats guanyaran terreny

Tot i que el matí serà de sol en conjunt, la tarda ens portarà un temps molt més insegur i inestable a bona part del territori.

A Barcelona i bona part de la costa esperem sol i alguns núvols durant la tarda, tot i que sense pluja. La temperatura serà molt semblant a la de dissabte, tant de dia com de nit.

A l’interior del territori, Pirineu i prepirineu els núvols guanyaran terreny ràpidament amb el pas de les hores i acabaran deixant una tarda tempestuosa a bona part del territori. Seran més probables i intenses al Pirineu i prepirineu durant la tarda, però també podran arribar amb ràbia al vespre a la franja de ponent.

Continuarà la calor estiuenca, però sense que sigui en cap cas exagerada tenint en compte que encetem tot just els tradicionalment dies més calorosos de l’any.

Recordeu que podeu estar permanentment informats a @btveltemps