refugis climatics barcelona

L’Ajuntament de Barcelona està treballant amb els equipaments municipals per elaborar una llista de refugis climàtics per a aquest estiu. Segons va explicar el regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, en l’audiència pública d’abril, la llista definitiva encara s’ha de tancar. Tot i això, la ciutat hi afegirà una quarantena de refugis climàtics més entre mercats municipals, interiors d’illa, equipaments municipals i espais privats.

Ciutat Vella guanya nou refugis climàtics municipals

Batlle ha assegurat que Ciutat Vella inclourà a la llista de refugis climàtics nou equipaments de proximitat. És el cas dels casals de gent gran del Pati Llimona, de la Barceloneta, del Casc Antic, de Josep Trueta i de Josep Tarradellas. També hi haurà el Casal de Barri el Raval, la seu del districte i el Centre Cívic Convent Sant Agustí.

Batlle va afegir que el consistori treballa en el projecte Transformem els patis per garantir el confort tèrmic als patis de les escoles. L’objectiu, segons el regidor de Ciutat Vella, és complir el Pla d’acció per a l’emergència climàtics 2030, que preveu que el 100 % de la població disposi d’un refugi climàtic a menys de cinc minuts caminant.

El casal de gent gran del Casc Antic se suma enguany a la xarxa de refugis climàtics de Ciutat Vella

Espais privats i d’altres administracions

Els refugis climàtics a què es va referir Batlle són municipals, però, segons fonts del govern barceloní, la ciutat també considerarà refugis climàtics espais gestionats per altres institucions públiques com el Consorci de Biblioteques.