Compte enrere per a l’inici de la campanya electoral de les eleccions catalanes 2024. Els candidats de les eleccions del 12-M viuran dues setmanes frenètiques fins arribar a la cita amb les urnes, el 12 de maig. A continuació, t’informem de les dates clau d’aquesta campanya: quan comença, quan acaba i tot allò que cal saber.

Campanya electoral de les eleccions catalanes: inici i final

La campanya electoral de les eleccions del 12-M començarà la mitjanit de dijous a divendres 26 d’abril i finalitzarà el divendres 10 de maig (dia inclòs). Els candidats participaran en actes per diversos municipis durant aquestes dues setmanes amb l’objectiu de demanar el vot a la seva candidatura. En ocasions, es presentaran amb el suport polític d’altres institucions i territoris.

Els actes electorals van des de mítings al carrer fins a declaracions davant dels micròfons de la premsa, passant per entrevistes als mitjans de comunicació. Un dels plats forts d’aquesta cursa electoral serà el debat, encara sense data.

Què es pot fer i què no durant la campanya

Tal com recull la Llei Orgànica 5/1985, del Règim Electoral General, les formacions polítiques no poden difondre propaganda electoral ni fer cap acte de campanya entre la convocatòria de les eleccions fora del període de campanya. Amb la campanya ja engegada, els candidats ja poden penjar gratuïtament cartells en els emplaçaments disponibles. Segons la llei, aquesta llocs es distribueix equitativament, de manera que totes les candidatures disposin de la mateixa superfície.

Es prohibeix que les institucions públiques utilitzin expressions o imatges iguals o similars a les utilitzades pels partits polítics en campanya. Tampoc no es poden difondre enquestes a partir del cinquè dia previu a la jornada de votació.

Ara bé, fora de la campanya, els partits sí poden participar en mítings, intervenir en entrevistes o debats, distribuir fulletons o cartes, exhibir fotos o crear pàgines web de candidats sempre que no incloguin la petició expressa del vot.

Què vols saber de les eleccions a Catalunya 2024?