El Casal dels Infants fa 45 anys que treballa per ajudar infants, joves i famílies en risc d’exclusió social. Per celebrar aquest aniversari, l’entitat ha convocat un matí d’activitats al Raval, el barri on va néixer. Sota el lema “Canviem les regles del joc”, els infants del Casal han tingut l’oportunitat de participar en tallers i gaudir de diversos jocs.

A l’acte hi ha assistit el tinent d’alcaldia de Seguretat i regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, qui ha destacat que es tracta d’una entitat referent al barri del Raval. Ha destacat tot l’acompanyament que fan no només als infants, sinó també a les famílies. “La seva tasca és indispensable”, ha afegit.

El Casal, un espai de socialització i de suport

Al llarg de les quatre dècades d’activitat, el Casal dels Infants ha acompanyat 40.000 infants, joves i les seves famílies. Actualment atén unes 6.000 persones anuals, de les quals unes 2.000 són del Raval. En molts casos els ha canviat la vida, com és es el cas de l’Alexandra Benítez, mare de tres infants que des de fa 15 anys freqüenten el casal. Assegura que no s’imagina la seva vida sense el Casal i que no només és un lloc on els nens passen estones, sinó que va molt més enllà: “El Casal et dona seguretat, confiança i persones amb qui pots parlar, persones que et donen suport”.

Les celebracions continuaran les properes setmanes

Aquesta festa dona el tret de sortida a un mes i escaig de celebracions. Les properes setmanes, la música, els tallers i els jocs es traslladaran a altres punts de Catalunya. La primera parada serà a Girona; després, les activitats es traslladaran a Badalona (4 de maig), el Besos i la Mina (11 de maig) i Santa Coloma de Gramenet (1 de juny).