revetlla sant Joan platja

Un col·lectiu de veïns de la Barceloneta s’ha organitzat per exigir les dimissions de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, pel que consideren una gestió “incompetent” de l’incivisme a les platges de la ciutat, sobretot durant les nits. Les exigències d’abandonar el càrrec també es dirigeixen al tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa.

Els veïns, encapçalats per l’Associació de Veïns de l’Òstia —i amb el suport de la Plataforma en Defensa de la Barceloneta i la Plataforma Barceloneta Diu Prou— han presentat un document al registre municipal aquest divendres al matí en el qual, a més de demanar les dimissions, també sol·liciten reunir-se de forma urgent amb Colau per abordar la qüestió.

El col·lectiu va més enllà i no només demana la dimissió de Colau, Collboni, Batlle i Rabassa, sinó també la de “tots els responsables municipals” per la “manca d’implicació, solucions i deixadesa de funcions públiques envers el barri de la Barceloneta”, que creuen que ha desembocat en “l’anarquia a les platges i carrers” del barri.

L’AV Barceloneta se’n desmarca

Tot i que no hi està “ni a favor ni en contra”, l’Associació de Veïns de la Barceloneta no ha subscrit la petició presentada per l’entitat veïnal de l’Òstia i considera que “no anirà enlloc” perquè “per fer fora Colau, cal una moció de censura, i això amb l’arc de regidors actual, no serà possible”.

El vicepresident de l’entitat, Manel Martínez, és més partidari de “fer propostes i pressionar” per defensar els interessos col·lectius i utilitzar canals com, per exemple, “parlar amb l’oposició”. L’entitat ha demanat un consell de barri urgent per abordar la qüestió, que finalment tindrà lloc el 21 de juny, només dos dies abans de la revetlla.

Preveuen un Sant Joan de “descontrol”

L’Associació de Veïns de l’Òstia considera que les mesures de seguretat que l’Ajuntament preveu a les platges per Sant Joan, com l’aforament limitat o la prohibició de begudes alcohòliques, seran “impossibles de controlar” i alhora faran que la festa s’estengui arreu, pels carrers del barri. Per això, demanen que les platges es tanquin entre les 0 i les 6 h, tant la nit de Sant Joan com la resta de nits de l’estiu.

En la mateixa línia, l’Associació de Veïns de la Barceloneta també demana tancar les platges, tal com han fet la majoria de municipis costaners de l’àrea metropolitana. Manel Martínez creu que si Barcelona és un dels únics municipis amb les platges obertes per Sant Joan, “es produirà un efecte crida” que portarà encara més gent de l’habitual a la Barceloneta. Martínez lamenta que “mentre la policia es dedica a combatre l’incivisme, no pot estar pendent de les activitats delictives més greus que passen en altres punts”.