Tornen les queixes i el malestar entre els veïns de la Barceloneta després que hagi estat un dels punts conflictius de la ciutat pel que fa a botellades la nit d’aquest dissabte. Sense toc de queda ni oferta d’oci nocturn, els espais públics de la ciutat s’estan convertint en escenari de festes multitudinàries improvisades. De fet, aquesta nit la policia ha dispersat unes 2.000 persones que s’havien concentrat a la platja de Sant Miquel bevent i ballant. L’Associació de Veïns de la Barceloneta alerta que la situació és “insostenible” i que s’estan apropant a “índexs més greus que el 2019” i tot això, ha dit el vicepresident, Manel Martínez, “sense una obertura total de turisme”.

Martínez critica que els que fan festa fins ben arribada la matinada són persones que no respecten la convivència dels veïns. Per això, proposa tant a l’Ajuntament com als cossos policials que tanquin les platges si fa falta.

El que falta, sobretot, és conscienciació. Hi ha molta gent patint i morint i no podem oblidar que som persones amb drets que no s’estan respectant
Manel Martínez, vicepresident de l’AV Barceloneta

Persones desallotjades que criden “Hi tornarem”

Una conscienciació a la qual apel·la Martínez per combatre actituds com la de les persones que, en ser desallotjades per la policia, criden “Hi tornarem”. “S’ha de fer alguna altra cosa a banda de l’actuació policial. Si cal, treball comunitari. S’ha de saber conviure i ser cívic”, ha afegit.

Malestar entre els usuaris

Molts dels usuaris que s’han apropat a la platja per passar-hi el matí s’han trobat amb una estampa poc idíl·lica. Una usaria ha explicat a betevé que “la platja estava feta un desastre”. Plena de brossa i ampolles. “Fàstic, fàstic!”, ha dit. D’altres també s’han trobat amb burilles i restes de llaunes. De fet, han vist com els serveis de neteja no han deixat de recollir bosses plenes de deixalles.

Aquest matí, hores després de la botellada, operaris municipals de la neteja s’han desplaçat fins a les platges de la ciutat per retirar-ne llaunes, ampolles de vidre i restes de menjar que alguns ciutadans van deixar a la sorra a la nit.