Barcelona ha viscut aquest diumenge la matinada amb més desallotjats des de la fi del toc de queda. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han desallotjat 9.055 persones i un dels punts més complicats ha estat la Barceloneta. A la platja de Sant Miquel, la policia ha dispersat al voltant de 2.000 persones que s’havien concentrat bevent i ballant a la zona, sense respectar les mesures de seguretat contra la covid-19.

Al llarg de la nit, centenars de persones van concentrar-se en aquest tam del litoral barceloní: gent jove amb ganes de festa, així com turistes (molts de francesos) que busquen indrets on ja s’han relaxat una mica més les mesures anticovid. Passada la mitjanit, hi ha arribat la Guàrdia Urbana i ha desallotjat la platja. Alguns dels congregats s’han mostrat reticents a marxar, tot cridant “Llibertat!”.

Queixes veïnals pel soroll

La Guàrdia Urbana assegura que els agents han redirigit el gruix de concentrats cap a Joan de Borbó per evitar que anessin pels carrers de la Barceloneta i poguessin produir molèsties els veïns. Ara bé, s’han queixat a les xarxes que, d’ençà que s’ha posat fi al toc de queda, ha tornat l’incivisme al barri. Denuncien que hi ha un soroll constant de festa que no els deixa dormir ni descansar.

Ja aquest diumenge al matí, operaris municipals han retirat envasos que la gent havia deixat a la sorra durant la nit. La brutícia i també les molèsties pel soroll han generat les queixes de veïns, que fins i tot demanen tancar les platges per evitar aglomeracions com les dels darrers dies.