Els veïns de la Barceloneta veuen com cada cap de setmana les botellades nocturnes a la platja acaben, de vegades, en aglomeracions de persones, crits i actes incívics pels carrers del barri. Temen que la situació empitjori de cara a la nit de Sant Joan, quan l’Ajuntament mantindrà les platges obertes per celebrar la revetlla. Després de l’anunci del govern municipal, l’Associació de Veïns de la Barceloneta demana tancar les platges la nit del 23 de juny, entre les 0 i les 6 h, per garantir el descans del veïnat. “Tenim dret a viure, no tenim perquè viure aquest assetjament”, ha dit la presidenta de l’entitat, Carmen Piera.

Diverses entitats veïnals de la Barceloneta s’han reunit aquest divendres amb representants municipals per abordar aquesta qüestió. En la trobada, els veïns han demanat un consell de barri extraordinari i de forma urgent per tractar com gestionar la nit de la revetlla, així com totes les nits de l’estiu, quan es preveu que hi hagi més turistes a la ciutat. La proposta no ha estat acceptada per l’executiu de la ciutat, que els ha emplaçat a trobar-se en el consell del dia 21 de juny per tractar la problemàtica.

L’Associació de Veïns de la Barceloneta creu que la prohibició d’entrar equips de música i begudes a la platja per Sant Joan no serà efectiva i la gent farà “el que vulgui”. En el cas que l’executiu municipal tombi la petició per clausurar les platges, proposa acordonar-les perquè les persones que hi hagi concentrades no s’acabin acostant al nucli de la Barceloneta. “Almenys podrem dormir des de les 0 fins a les 6 h”, apunta Piera.

“Tenim un problema de salut pública”

En la mateixa línia es pronuncia la Plataforma en Defensa de la Barceloneta: “No volem la platja oberta per un tema de salut pública“, assegura la portaveu de l’entitat, Pilar Aguilar. Lamenta les declaracions d’Albert Batlle en què demana acceptar les botellades a Barcelona. “No ens dona la gana”, conclou fermament Aguilar.

Amb la flexibilització de les restriccions de mobilitat, el barri ha tornat a patir baralles, robatoris violents i una situació de “descontrol absolut”. Aguilar descriu que la gent, a la nit, “va com un pollastre sense cap”. Per això, la demanda concreta de tancar la platja la nit de Sant Joan es fa extensiva a totes les nits de l’estiu.