Ja fa setmanes que veïns de la Barceloneta pateixen els efectes de les aglomeracions i les botellades a les platges. Tan bon punt són desallotjades hi ha grups de persones que s’endinsen pels carrers fent soroll i actes incívics. Ara, l’AV Barceloneta té la vista i també l’alerta posades en la revetlla de Sant Joan, nit que l’entitat preveu que sigui la més complicada des de la fi del toc de queda (i més encara amb les platges obertes). Per això, demana al govern d’Ada Colau convocar un consell de barri extraordinari i urgent el 14 de juny per abordar aquesta qüestió i evitar que es repeteixin les imatges d’anteriors caps de setmana.

“Enviar 50 policies a retirar les persones de la platja resulta poc eficient”, ha dit en declaracions a betevé Manel Martínez Vicente, vicepresident de l’associació veïnal. Assegura que el barri continua sent una “olla de pressió” i que d’ara endavant, tant de cara a la revetlla de Sant Joan com per a tot l’estiu, calen “accions diferents” per gestionar la presència de més barcelonins i també de turistes en aquesta zona de la ciutat.

De fet, amb la fi del confinament nocturn i l’arribada progressiva de turistes a Barcelona, Martínez Vicente explica que han detectat més destrosses, baralles i altres accions incíviques a la Barceloneta i que els veïns ja n’estan farts, sobretot ara, que estan patint les conseqüències de la pandèmia pel coronavirus.

“Traurem tota la cavalleria” si es denega la petició

Si l’Ajuntament denega la petició del consell de barri extraordinari (ja n’hi ha un de previst per al dia 21, dos dies abans de la revetlla de Sant Joan), els veïns amenacen amb treure “tota la cavalleria” contra el govern municipal. “Demanarem explicacions i responsabilitats a qui té la potestat”, ha dit Manel Martínez Vicente, en referència al regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, i al tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

A banda dels efectes de l’oci nocturn, l’associació de veïns també demana abordar l’oferta educativa a la Barceloneta per al curs 2021-2022. Segons l’entitat, hi ha famílies que no saben si podran dur els seus fills a un centre escolar del barri o proper per, diuen, manca de places i reducció de personal.