revetlla Sant Joan 2022

Finalment, Barcelona s’ha quedat pràcticament sola en la decisió d’obrir les platges durant la revetlla de Sant Joan del 2021. El que inicialment semblava que havia de ser una estratègia conjunta de tots els municipis del litoral de l’àrea metropolitana ha acabat sent tot el contrari.

Barcelona, Badalona i Sant Adrià són els únics que han decidit mantenir les platges obertes la nit de Sant Joan, mentre que els municipis del Baix Llobregat i el Garraf les tancaran, seguint les recomanacions del Procicat. Únicament Montgat encara no ha decidit què farà.

Sant Joan del 2021 a Barcelona: els millors plans per viure la revetlla

Barcelona defensa l’obertura per evitar aglomeracions

En el cas de Barcelona, l’Ajuntament ha defensat des d’un primer moment l’obertura de les platges per evitar aglomeracions a altres espais de la ciutat. Tot i això, es controlaran els accessos a les platges i no s’hi permetrà l’entrada de begudes alcohòliques ni aparells de música, ni tampoc tendes de campanya. Els controls policials també es faran a les platges de Badalona i Sant Adrià, segons han anunciat els seus ajuntaments.

Platges tancades la nit del 23 de juny al Baix Llobregat i el Garraf

En canvi, a l’altre extrem de l’àrea metropolitana s’ha produït un degoteig d’anuncis de tancaments de les platges per Sant Joan. Primer van ser els municipis de Castelldefels, Gavà i Viladecans els que van anunciar que tancaran el litoral. Poc després s’hi van afegir Vilanova i la Geltrú i Sitges, que, tot i no ser a l’àrea metropolitana, volen evitar un efecte rebot pel veto dels municipis veïns.

L’últim a sumar-se a la llista de platges tancades ha estat el Prat de Llobregat, que ho ha anunciat aquest dijous. L’únic municipi metropolità que encara no s’ha pronunciat és Montgat. El consistori dubta de quina decisió prendre per la manca d’efectius policials i la proximitat amb Badalona i Barcelona.

El Maresme sí que tindrà les platges obertes per la revetlla

En canvi, a l’extrem nord de Barcelona, la quinzena de municipis de la comarca del Maresme sí que tindran les platges obertes durant la revetlla. Els ajuntaments reforçaran la seguretat al litoral, i alguns municipis restringiran l’accés al pàrquing i d’altres prohibiran explícitament les fogueres.