L’Associació de Mares i Pares de l’Escola Pare Manyanet, on estudiava l’alumna que es va suïcidar al maig per presumpte assetjament escolar, fa costat al centre i ha demanat a les famílies del col·legi que siguin “prudents amb les manifestacions públiques” a través de les xarxes socials. També han assegurat que els protocols contra l’assetjament escolar del centre es compleixen. L’AMPA dona així suport al centre, que unes hores abans ha emès un comunicat defensant-se “dels indicis de fustigació”.

Han expressat el condol a la família de la víctima i lamenten els fets però transmeten “un missatge de tranquil·litat i confiança” vers la comunitat educativa del Manyanet de Sant Andreu. “Donem fe que la normativa i els protocols existents” en contra de l’assetjament “es compleixen”, afegeixen. A més, posen en relleu que els recursos per a la detecció i prevenció de situacions de risc han estat “sempre una aposta del centre”.

Sobre la repercussió pública que estan tenint els fets, asseguren que són “molt crítiques i sense proves o fonaments contrastats” i que no ajuda a l’esclariment del succés. Afegeixen que rebutgen “fermament qualsevol manifestació, que impliqui desqualificacions o espectacles mediàtics”.

La coordinadora discrepa

La coordinadora d’AMPA i AFA de Sant Andreu creu que les polítiques de prevenció de casos d’assetjament, “cyberbulling” i violència masclista als instituts i les escoles “estan quedant curtes“. A més, proposen fer un front comú contra aquesta xacra social i demanen, entre d’altres, més recursos per detectar aquestes conductes, així com dotar els centres de personal qualificat per afrontar casos greus.

Precisament aquest divendres, en un comunicat, l’Escola Pare Manyanet ha afirmat que, davant “dels indicis de fustigació, el centre ha actuat de forma immediata i coordinada amb els responsables de les administracions”, i ha negat que molts alumnes hagin abandonat el col·legi per intimidació i assetjament. Aquesta defensa l’han fet poc després que el conseller d’Educació hagi assegurat que actuarà amb la “màxima contundència” i sense descartar denunciar penalment l’escola si es demostra que no ha actuat correctament.