Finalment, les platges de Barcelona estaran obertes al públic durant la nit de la revetlla de Sant Joan 2021. L’Ajuntament de Barcelona ha pres aquesta decisió després de reunir-se amb la resta de municipis metropolitans del litoral, i també amb la Generalitat i el Procicat. De fet, Protecció Civil havia recomanat limitar l’aforament a les platges o, fins i tot, tancar-les per evitar aglomeracions durant aquesta nit.

El tinent d’alcalde en Seguretat, Albert Batlle, ha argumentat que després de valorar les recomanacions del Procicat, han conclòs que no era viable tancar les platges com l’any passat, tenint en compte que la pressió de les aglomeracions es pot traslladar a altres zones de la ciutat en una nit tan concreta com la revetlla de Sant Joan: “La situació és diferent a la de l’any passat. Fa més d’un mes que es va aixecar el toc de queda nocturn i hem de recuperar la normalitat pel que fa a l’ocupació d’espais”, ha dit.

La Urbana controlarà els accessos a les platges

Batlle ha volgut deixar clar que hi haurà dispositius de la Guàrdia Urbana per controlar els accessos a les platges i que no es permetrà l’entrada de begudes alcohòliques, ni d’aparells musicals, ni de tendes de campanya.

Inicialment, l’Ajuntament de Barcelona ja havia anunciat que les platges de Barcelona estarien obertes per la revetlla. De fet, el tinent d’alcaldia de Seguretat havia avançat que s’estava treballant en un dispositiu de seguretat similar al d’anys anteriors. Després, però, la mateixa alcaldessa, Ada Colau, ha deixat enlaire la decisió en espera de les trobades que hi havia previstes amb els ajuntaments de l’àrea metropolitana.

De manera conjunta, els consistoris de Barcelona, Badalona, Viladecans, Gavà, el Prat de Llobregat, Castelldefels i Sant Adrià del Besòs han decidit obrir les platges per absorbir el volum de gent que es preveu que surti al carrer a celebrar la revetlla. Sobre aquesta qüestió n’ha parlat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, aquest dimecres al matí en una entrevista a ‘El Món a RAC1’, en què ha fet una crida a la prudència: “Hi ha unes condicions que s’han de complir i s’han de garantir”, ha dit, tot i que ha reconegut que la potestat d’obrir les platges depèn de cada ajuntament.