sant joan barcelona

L’Ajuntament ja ha donat a conèixer com serà el Sant Joan 2020 a Barcelona. Només es permetran les fogueres de petit format, les platges tancaran a partir de les vuit del vespre i se celebrarà l’arribada de la Flama de Canigó a la plaça del Rei.

Sant Joan 2020 sense fogueres

Barcelona es prepara per a un Sant Joan 2020 marcat per la sortida de la crisi del coronavirus. Si les fogueres eren el tret distintiu de la festa, finalment es podran encendre però hauran de ser de com a màxim un metre quadrat i encerclades per una graella o algun material. Segons ha pogut saber betevé, les associacions encarregades de les fogueres més populars de la ciutat asseguren que, tret que hi hagi un canvi d’última hora, no tenen previst organitzar-les enguany.

Es podrà fer la revetlla a la platja? I anar a la segona residència?

La Generalitat ha informat que les revetlles no es podran celebrar a la platja. L’Ajuntament ha explicat que les platges tancaran a les 8 del vespre del dia 23 de juny i no es reobriran fins a les 10 del matí del dia 24. Els xiringuitos també tancaran a les 20 hores. Pel que fa a les festes organitzades, hauran de tenir un aforament de com a molt 80 persones en espais tancats i de 800 en espais oberts amb la gent asseguda i respectant les distàncies de seguretat.

Les celebracions amb amics podran reunir 20 persones utilitzant pirotècnia més petita del que és habitual. De fet, per Sant Joan es podria ja anar a la segona residència, uns desplaçaments que podrien arribar abans de la fase 3.

La Flama del Canigó, a la plaça del Rei i amb invitació

La ciutat sempre s’encén la nit del 23 de juny per celebrar la revetlla de Sant Joan a Barcelona amb la tradició de la Flama del Canigó, que arriba a la plaça de Sant Jaume i des d’allà es reparteix per arribar a totes les fogueres dels barris. Aquest any però, de manera excepcional, l’acte institucional de rebuda de la flama tindrà lloc a la plaça del Rei i només s’hi podrà accedir amb invitació. La celebració començarà a les 18 hores del dia 23 i, després de l’encesa del peveter, els representants de cada barri aniran pujant a l’escenari per agafar el foc que encendrà els foguerons de tota la ciutat. Per qui no hi pugui ser i ho vulgui seguir en directe, l’acte serà retransmès en pel Facebook de Cultura Popular Barcelona.