Estàs pensant on celebrar la revetlla de Sant Joan 2021? A Barcelona, entitats i associacions de veïns organitzen una quarantena d’activitats i festes al carrer. Aquest any, però, cal que s’ajustin a les restriccions i mesures de la covid vigents a Catalunya. El Procicat ha donat llum verda a la possibilitat de celebrar festes majors i revetlles a Catalunya des d’aquest juny.

En aquest mapa podràs trobar totes les fogueres a Barcelona repartides pels barris i també totes les revetlles organitzades aquesta nit, que té fama de ser la més curta de l’any (encara que realment no ho sigui)! Clica sobre un punt per conéixer més detalls de cada festa a Barcelona.


Fogueres de Sant Joan a Barcelona

L’any passat, les tradicionals fogueres de Sant Joan a Barcelona no van acabar encenent-se i però enguany n’hi haurà una vintena per celebrar la revetlla de Sant Joan, amb la coca de llardons, de fruita i les trobades populars als barris.

Aquest 2021, a més, les fogueres estrenen una nova normativa de seguretat, que n’estableix tres tipus: foguera major, foguera petita i foguera de peveter.

En total, s’han comunicat 40 actes per celebrar la revetlla de Sant Joan 2021 a Barcelona. D’aquests, 19 són revetlles i 20 són espais on encendran fogueres. A més, cal sumar-hi l’acte per donar la benvinguda a la Flama del Canigó a la ciutat, que tindrà lloc a la plaça del Rei.

Es podrà fer la revetlla a la platja?

Tot i la recomanació de Protecció Civil de mantenir-les tancades per evitar aglomeracions, Barcelona obrirà les platges per la revetlla de Sant Joan per evitar que la gent es concentri en altres zones de la ciutat. Tot i això, la Guàrdia Urbana controlarà els accessos al litoral de la ciutat i no s’hi permetrà l’entrada de begudes alcohòliques ni aparells de música, ni tampoc tendes de campanya. L’alcaldessa, Ada Colau, ja ha advertit que “no permetrem el descontrol a les platges”.

Les platges de Barcelona seran de les poques que obriran per la revetlla de Sant Joan. Al litoral metropolità, també obriran les platges de Badalona i Sant Adrià, però les del Baix Llobregat i el Garraf estaran tancades la nit del 23 de juny.

L’any passat no es van poder celebrar revetlles a la platja i els xiringuitos van haver de tancar a les 20 h. Aquest any, tot apunta que sí que podran mantenir-se oberts com la resta de la restauració fins a la 1 h de la matinada. Una altra novetat, pel que fa a les restriccions contra la covid-19, és que ja no hi ha límit pel que fa al nombre màxim de persones que es poden reunir. Tot i això, la Generalitat manté la recomanació que no se superin les 10 persones.