La revetlla de Sant Joan 2022 arriba als carrers de Barcelona sense restriccions per la pandèmia de la covid. Hi ha una seixantena de festes previstes amb una vintena de fogueres repartides al mapa, entre les quals fogueres majors. Les revetlles de Sant Joan estan organitzades per veïns i entitats de barri. Els districtes de Sants-Montjuïc i Horta-Guinardó és on trobem més propostes per passar la nit més màgica de l’any. En canvi, a Sarrià – Sant Gervasi hi ha tres revetlles i a les Corts, de moment, no se n’ha comunicat cap.

Clica les icones del mapa per conèixer més informació de cada activitat per Sant Joan 2022!

Sant Joan 2022 a Barcelona: plans per a la revetlla

La Flama del Canigó per Sant Joan 2022

Després de dos anys d’actes adaptats per la covid, l’arribada de la Flama del Canigó 2022 a Barcelona torna a la plaça de Sant Jaume. La cerimònia tindrà lloc el 23 de juny, a partir de les 17.45 h, amb una festa de rebuda on es poden veure els balls de l’Àliga, els Capgrossos Macers i els Gegants de la Ciutat. Una de les tradicions que tenen lloc en aquest acte és el repartiment de la flama.

Els representants de cada barri pugen a l’escenari per recollir el foc que encendrà les fogueres que hi haurà per tota la ciutat.

Una vintena de fogueres autoritzades

De moment, al programa de revetlles de l’Ajuntament de Barcelona hi consten una vintena de fogueres autoritzades, com la de la plaça de la Virreina o la de Sarrià, al Centre Cívic Casa Orlandai. Tampoc no hi falta la foguera del Revetllassu, que encenen els veïns a tocar de l’Arc de Triomf. L’Eixample i Sant Martí són els districtes amb més fogueres previstes, cinc a cadascun. Alguns exemples són els dos focs que es faran al carrer del Consell de Cent o un altre a l’avinguda Meridiana.

On es troben les fogueres majors pel Sant Joan 2022 a Barcelona? En total n’hi ha sis!

Revetlles de Sant Joan als barris

Aquest any hi ha tota mena de revetlles de Sant Joan preparades als barris. Algunes compten amb més activitats, com és el cas de la que s’ha programat a Sant Andreu amb una cercavila de tabalers o balls de gegants abans de rebre la Flama del Canigó. Un correfoc infantil servirà per dur la festa fins a la plaça de Can Fabra amb els Diablons de la Satànica. Allà s’encendrà la foguera i engegarà la revetlla. També trobem correfocs en altres barris com al Congrés i els Indians i a Sant Antoni.

Busca al cercador quina revetlla de Sant Joan i foguera tens més a prop de casa. Pots cercar noms de carrers, barris o districtes, així com pel tipus d’activitat que t’interessi (concerts, correfoc, sopars…).