La revetlla de Sant Joan 2023 torna als carrers de Barcelona i ja hi ha 26 fogueres autoritzades i una quarantena de revetlles repartides pels barris. Organitzades per veïns i entitats, els districtes on trobem més propostes festives són Sant Martí, Sants-Montjuïc i Gràcia. El territori amb més fogueres torna a ser Sant Martí, amb set focs previstos, i l’Eixample, amb cinc. Clica les icones del mapa per saber més informació de cada activitat com revetlles, fogueres, cercaviles i correfocs.

La Flama del Canigó per Sant Joan

La Flama del Canigó 2023 a Barcelona arribarà a la plaça de Sant Jaume, on va tornar l’any passat, després de la pausa obligada per la pandèmia de la covid-19. Sortirà del Camp Nou a les 17 h i arribarà una hora després al centre de la ciutat, on se la rebrà amb una festa. Hi haurà balls dels Gegants de la Ciutat, l’Àliga i els Capgrossos. Després la flama es repartirà arreu per encendre les fogueres dels barris.

26 fogueres autoritzades

Al programa de revetlles de l’Ajuntament de Barcelona hi consten 26 fogueres confirmades, com la situada a la Porta de Sarrià o la del Parc de Sant Martí amb els Diables de la Verneda i les Guspires de Sant Martí.

Aquest any, de moment, no s’ha fet distinció entre fogueres majors o menors com va passar el 2022. L’Eixample és el segon districte amb més enceses programades com la de l’avinguda de Mistral o el foc de Floridablanca amb Viladomat. A causa de les fogueres hi haurà talls de trànsit. És el cas de l’avinguda Meridiana amb el carrer de Corunya, on també hi ha previst un fogueró.

Revetlles de Sant Joan als barris

Més enllà de les fogueres, cada any hi ha tota mena de revetlles de Sant Joan preparades als barris. Per exemple, a la Barceloneta se celebra la 40a Nit de Foc i al Raval hi ha cantada d’havaneres amb el grup Mar Blava. Tradicionalment, s’hi fan activitats com ballades de gegants i correfocs, sense oblidar els sopars populars i les vetllada amb música i ball. Hi ha barris que també estan de festa major com la Vall d’Hebron i la Marina.

Busca al cercador quina revetlla de Sant Joan o foguera tens més a prop de casa. Pots cercar noms de carrers, barris o districtes, així com pel tipus d’activitat que t’interessi (concerts, correfoc, sopars…).