Terrasses plenes desconfinament
Foto: Xavi Calvo

Si es compleixen les previsions del govern de la Generalitat, aquesta és l’última setmana que es restringueixen les activitats a l’aire lliure per frenar els contagis de la covid. L’executiu ha marcat el dilluns 23 de novembre com el primer dia per començar la desescalada i començar a flexibilitzar les restriccions actuals. L’objectiu és reprendre progressivament les activitats que han quedat aturades, començant per aquelles que són a l’aire lliure.

Reobertura de les terrasses

Entre les mesures que es flexibilitzarien hi hauria la reobertura de les terrasses de bars i restaurants. Aquests establiments continuen tancats després que el govern anunciés la setmana passada una pròrroga de les restriccions durant 10 dies més. El tancament de la restauració ha provocat discrepàncies entre els socis de govern, JxC i ERC. El Departament d’Empresa, liderat per Ramon Tramosa (JxC), proposava la reobertura de les terrasses, mentre que el de Salut, liderat per Alba Vergés (ERC), reclamava mantenir les restriccions.

El Gremi de la Restauració ha estat molt crític amb el tancament dels establiments, sobretot perquè no va acompanyat d’un pla d’ajuts per als establiments. També des de Turisme de Barcelona n’han reclamat la reobertura i qualifiquen la situació “d’absolut desastre“.

El govern no concreta la desescalada

Tot i que la Generalitat no ha concretat quines activitats  es podrien reprendre a partir del 23 de novembre, entre les que es fan a l’aire lliure hi ha les activitats esportives i també algunes de les activitats extraescolars.

Precisament, l’alcaldessa, Ada Colau, ha carregat contra la manca de concreció del pla de desescalada del govern. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau va assegurar que  “dir que s’obre a l’aire lliure vol dir que no s’obre”, i afegeix que “és irreal” i més amb les temperatures de “ple hivern”. Colau reclama que si “les dades són bones”, s’aixequi el tancament de les activitats culturals, l’esport i la restauració.