L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat contra la proposta de la Generalitat de relaxar les mesures sanitàries a partir del dilluns 23 de novembre, amb l’obertura de les terrasses en la restauració. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau creu que “dir que s’obre a l’aire lliure vol dir que no s’obre”, i afegeix que “és irreal” i més amb les temperatures de “ple hivern”. L’alcaldessa reclama que, si “les dades són bones”, s’aixequi el tancament de les activitats culturals, l’esport i la restauració.

Considera que la Generalitat ha d’aclarir què passarà el dia 23 perquè aquests sectors puguin planificar la reobertura: això “dona una sensació d’improvisació“, afirma. A més, creu que aquesta praxi d’anunciar mesures sense concrecions està “incendiant sectors que estan en una situació límit“. Demana que hi hagi més diàleg entre els diferents departaments que gestionen la pandèmia perquè “arriben missatges diferents i accents diferents en funció de qui parla”.

Dia Mundial dels Accidents de Trànsit

En el Dia Mundial dels Accidents de Trànsit, Ada Colau ha defensat l’urbanisme tàctic per reduir les xifres de sinistralitat, que en el que va d’any són de 12 persones. “No pot ser que sigui més ràpid creuar la ciutat en cotxe que en transport públic”. Ara bé, ha confessat que ha anat a la ràdio en vehicle privat perquè “tenia poc temps” i ha afegit que “hi havia molt poc trànsit”.

Sobre la celebració del Mobile World Congress el mes de juny, Colau creu que es podrà dur a terme. Assegura que els experts traslladen que els tests ràpids per comprovar la positivitat abans d’accedir-hi ja seran una realitat.