El Gremi de Restauració de Barcelona fa setmanes que alerta que molts bars i restaurants ja no sobreviuran al segon tancament del sector, que va començar el 16 d’octubre i que encara s’allargarà, almenys, fins al 23 de novembre. Per això, ha llançat un vídeo que simula una partida d’un videojoc per denunciar “la manca de sensibilitat per part del govern de Catalunya”.

En aquest videojoc, membres dels governs català i espanyol, tenen una missió: contenir la pandèmia, però evitar que s’ensorri el sector. Pedro Sánchez, president del Govern espanyol; Salvador Illa, ministre de Sanitat; Pere Aragonès, vicepresident del govern, i Alba Vergés, consellera de Salut, disparen contra el coronavirus. A la vegada, però, fereixen de mort el personal de bars i restaurants. No superen la prova i apareixen diversos missatges com, per exemple: “Aquest restaurant ha tancat definitivament i el personal s’ha quedat a l’atur.”

El director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, afirma: “Si no atenem les necessitats del teixit empresarial, quan passi la pandèmia ens trobarem un país arruïnat” i seguint amb el símil del videojoc, afegeix: “En termes econòmics, la gestió de la Generalitat és un game over, un epic fail.”