Els Mossos d’Esquadra han desallotjat un local ocupat a la plaça de Santa Madrona. Segons fonts del Sindicat de Barri del Poble Sec, l’espai és propietat del fons d’inversió Cerberus i va ser ocupat fa una setmana per part del Comitè Revolucionari d’Aliments, que forma part de l’entitat. Per contra, els Mossos han informat que van rebre la denúncia d’ocupació de l’espai per part de la propietat aquest dissabte.

El desallotjament s’ha produït sense incidents i sense necessitat d’una ordre judicial, en un ambient pacífic i de protesta veïnal. Des de les 10.30 h, a la plaça s’hi han agrupat una trentena de persones contràries al desnonament i per donar suport a la tasca de l’entitat. Segons fonts del sindicat, els Mossos han identificat sis persones que hi havia a l’interior del local, que s’ha buidat completament i s’ha retornat a la propietat. La protesta s’ha desconvocat a les 13 h.

El sindicat defensa que havien ocupat l’espai amb l’objectiu de convertir-lo en el nou local de repartiment de la xarxa d’aliments del barri, amb la intenció de poder continuar donant resposta a les necessitats alimentàries dels veïns del barri amb menys recursos. El comitè es va crear durant el confinament, a l’inici de la pandèmia, i ha ajudat a centenars de persones, segons l’associació. Les mateixes fonts han explicat que l’ocupació es va fer pública aquest dissabte al vespre, després d’una cercavila reivindicativa pel barri.

Desallotjament local ocupat Poblesec

Fonts del Sindicat de Barri del Poble Sec afirmen que consideren “desproporcionat i innecessari” el desplegament policial. Insisteixen també que aquest local feia molt temps que estava buit i que l’actuació d’aquest diumenge “va en sentit contrari al discurs oficial sobre l’aturada de desnonaments.