El confinament municipal dels caps de setmana ha fet créixer l’afluència d’excursionistes i ciclistes a la muntanya de Collserola. Aquest cap de setmana, coincidint amb la reobertura, els voltants del Castell de Torre Baró s’han omplert de visitants. Hi ha qui, gairebé per casualitat, aquests dies passejant per Collserola ha acabat descobrint aquest emblema de Nou Barris, un castell que va encarregar el marquès de Vallbona, Manuel María de Sivatte, i que, a causa de la mort dels seus dos fills, no es va arribar a acabar.

“No hi havia estat mai, però hi ha una vistes molt maques”, comenta un veí de Gràcia que ha aprofitat el diumenge per fer una caminada amb els amics. Una mica més enllà, un altre visitant diu que “hi ha molta gent”. De fet, els habituals d’aquesta ruta per Collserola asseguren que han notat un augment de persones aquestes darreres setmanes. “Nosaltres sortim molt aviat, però tot i això, està ple”, diu un ciclista.

Per accedir a l’interior del castell, però, cal reserva prèvia.

Obres de rehabilitació

Els treballs de restauració, que han durat un any, han consistit en la rehabilitació integral de la façana per evitar despreniments i pèrdues de suport. A més, s’han substituït les peces ceràmiques trencades per d’altres de noces i s’han consolidat les façanes exteriors i els contraforts exposats al vent de llevant.