El govern català ha defensat aquest dijous les mesures adoptades per frenar la segona onada de coronavirus, hores després que la consellera de Salut, Alba Vergés, avancés que el toc de queda es prorrogarà. Amb les dades de l’evolució de la pandèmia a la mà, l’executiu català argumenta que les restriccions han servit per abaixar el ritme de contagis. Tot i això, Vergés ha advertit que “no hem de voler córrer” a l’hora d’aixecar les mesures perquè “aquestes presses ens poden portar a cometre errors”. “Podem dir que anem en el camí correcte, però ens hem de mantenir en aquest camí”, ha dit.

Tot i que la taxa de contagi ha baixat per sota de l’1, Vergés considera que “no podem dir que ja hem doblegat la corba i ja hem passat la segona onada, la situació continua sent greu”. En aquest sentit, ha remarcat que estem “molt lluny” de l’objectiu de 1.000 casos diaris i que també cal abaixar la pressió assistencial fins situar-nos per sota dels 300 llits d’UCI ocupats per malalts covid.

Segon cap de setmana de confinament municipal

El sotsdirector de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, reconeix que les mostres de desconcert i d’esgotament de la ciutadania després de tants dies de restriccions “són lògiques” però demana no abaixar la guàrdia. Per Delgado és important seguir el compliment de les restriccions del segon confinament municipal de cap de setmana que començarà aquest divendres a les sis del matí. Delgado reconeix que hi ha espais i àmbits del municipi que pateixen més aglomeracions durant aquests dies i demana a la ciutadania adaptar els horaris i els espais per evitar coincidir. “Intentem limitar l’activitat al grup bombolla de convivència i busquem els espais amb menys aglomeracions”, ha demanat.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha dit que durant tot el cap de setmana es desplegaran 5.000 efectius dels Mossos i s’establiran 200 punts de control, a banda dels que determinin les policies municipals. Sàmper ha explicat que just abans del primer confinament municipal de cap de setmana, dijous passat, es va registrar un increment del 12 % de les sortides de l’àrea metropolitana i, en acabar, el dilluns, un increment del 8 % de les entrades.