El Departament d’Empresa i Coneixement ha fet arribar un document al Departament de Salut amb propostes per a la reobertura progressiva de les activitats econòmiques afectades per les restriccions de la covid. Segons avança ‘El Nacional’ i ha pogut confirmar betevé, aquest document s’ha elaborat amb la col·laboració dels sectors afectats per les mesures. Aquests últims dies, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha defensat l’efectivitat de les mesures per doblegar la corba i s’ha mostrat partidària d’allargar les restriccions durant 15 dies més.

Les terrasses de bars i restaurants, obertes de 13 a 16 h

Segons ‘El Nacional’, el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, vol que la proposta de flexibilització s’aprovi aquest divendres, fet que suposaria recuperar un 50 % de l’activitat dels sectors afectats per les restriccions. Així, en el cas de la restauració, el document proposa permetre la reobertura de les terrasses dels bars i restaurants al migdia, entre les 13 i les 16 h, al 50 % de la capacitat i per servir menjar.

La proposta que s’ha lliurat a Salut també inclou la reobertura dels centres comercials el cap de setmana amb una limitació d’aforament del 30 % però sense haver de limitar l’espai a 800 m², com fins ara. Pel que fa als centres d’estètica i els serveis que comporten un contacte personal, es podrien reobrir amb cita prèvia i limitats a una persona atesa per cada treballador.